Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Τι έγινε τελικά στο ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΥΣΠΕ στις 10-09-18

Κακαγιάννης Αντώνιος

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τη Δευτέρα 10/09/2018 συνεδρίασε εκτάκτως το ΠΥΣΠΕ Σάμου για να εξετάσει τις δηλώσεις θεραπείας τριών (3) συναδέλφων καθώς και άλλα έκτακτα θέματα.

Διαβάζοντας τα σχόλια της ανάρτησής μας στο blog της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ προκύπτουν τα εξής:

1. Ο αιρετός της Ενωτικής-ΔΑΚΕ από το Σάββατο είχε ενημερώσει τους συναδέλφους ότι θα πάνε σε νέα σχολεία (γεγονός), λέγοντας ότι είχε κάνει ένσταση συνάδελφισσα που δεν συνεξετάστηκε η δήλωση τοποθέτησής της από το ΠΥΣΠΕ με αυτή του συζύγου της.

2. Τελικά στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ φάνηκε ότι δεν υπήρξε ένσταση από τη συναδέλφισσα, αλλά αίτηση θεραπείας (που διαφέρει από την ένσταση). Αυτό σημαίνει ότι είχε αποδεχθεί τη θέση της στο σχολείο τοποθέτησής της, αλλά ζητούσε να τοποθετηθεί στο σχολείο του συζύγου της λόγω συνυπηρέτησης.

3. Στο σχολείο όμως του συζύγου, είχε τοποθετηθεί ήδη άλλη συναδέλφισσα, η οποία -προς τιμήν της- συναίνεσε να μετακινηθεί στο σχολείο της συζύγου, αλλά με δήλωση συνεξέταξης και από τις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές. Ο σύζυγος το αρνήθηκε (το γιατί είναι απορίας άξιο).

Ερχόμαστε όμως στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για το συγκεκριμένο θέμα:

Ζητήθηκαν από τη Δ/ντρια Εκπ/σης δηλώσεις τοποθέτησης εκ νέου από τις συναδέλφισσες που επηρεάζονταν από τυχόν μετακίνηση. Ίδια η θέση και του αιρετού της ΔΑΚΕ. Γιατί άραγε έγινε αυτό, αφού μόνο μία αίτηση θεραπείας υπήρχε; Πώς βρέθηκαν οι υπόλοιπες δηλώσεις τοποθέτησης;

Από τις 4 συναδέλφισσες που ζητήθηκε να κάνουν δήλωση τοποθέτησης, ουσιαστικά δηλαδή βελτίωση θέσης σε ανύπαρκτα κενά (πρωτοτυπία του ΠΥΣΠΕ Σάμου), μόνο οι 3 έκαναν. Άρα εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσε να ικανοποιηθεί η αίτηση θεραπείας της συναδέλφισσας και απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4-1. Κρίμα, γιατί ένα τόσο απλό θέμα με τις ενέργειές του αιρετού της Ενωτικής-ΔΑΚΕ και την υποστήριξή του από τη Δ/ντρια Εκπ/σης δημιούργησε τόσα προβλήματα στους συναδέλφους. Ποιος συνάδελφος θα διαφωνούσε για μία μετακίνηση που γίνεται για να διευκολυνθούν και να συνυπηρετήσουν μαζί οι δύο συνάδελφοι στο ίδιο σχολείο;

Για να λυθεί η ταλαιπωρία των συναδέλφων, μετά την πρώτη απόρριψη από το ΠΥΣΠΕ Σάμου, προτείνουμε και πάλι να γίνουν οι δύο αιτήσεις από τις συναδέλφισσες και να συνεξετασθούν από το ΠΥΣΠΕ, δηλαδή να μετακινηθεί η συνάδελφισσα, εφόσον το επιθυμούσε, στο σχολείο που είχε τοποθετηθεί η σύζυγος του εκπαιδευτικού και να πάει στη θέση της η άλλη συναδέλφισσα. Έτσι θα λυνόταν το θέμα εξ αρχής και θα εξυπηρετούνταν και το ζευγάρι των συναδέλφων. Τέτοιες διευκολυντικές μετακινήσεις ανάμεσα σε συναδέλφους μετά τις τοποθετήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν, εφόσον το σχολείο μετακίνησης δεν είναι δυσπρόσιτο. Αν ήταν δυσπρόσιτο το ένα από τα δύο σχολεία, δεν θα υπήρχε ποτέ τέτοια πρόταση από την πλευρά μας.

Να θυμίσουμε όμως ότι ο αιρετός της Ενωτικής-ΔΑΚΕ την Παρασκευή 7/9/18 ανακοίνωνε επίσημα στα γραφεία της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου, ότι από εκείνη την ημέρα «το Δ.Σ. Μαραθοκάμπου είναι δυσπρόσιτο», κάτι που είναι ψευδές. Τη ίδια θολή εικόνα τη διατηρούσε και τη διατηρεί η ίδια η Δ/ντρια Α/θμιας Εκπ/σης, στηρίζοντας τον αιρετό της, η οποία στην έκτακτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ και στο ερώτημά μας αν το Δ.Σ. Μαραθοκάμπου είναι δυσπρόσιτο, η απάντησή της ήταν ότι δεν γνωρίζει. Αν λοιπόν η Δ/νση δεν γνωρίζει αν το σχολείο της είναι δυσπρόσιτο, τότε πώς το γνωρίζει ο αιρετός και τι να πουν και τι να κάνουν οι συνάδελφοι;

Σχετικά με αυτό και προφανώς επειδή σε πολλές περιοχές υπήρξαν ανάλογα προβλήματα από άτομα που έσπευσαν να διασπείρουν «πληροφορίες» περί των επικείμενων δυσπρόσιτων (ως γνωστόν «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»), η ΔΟΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση και τα συμπεράσματα δικά σας:

clip_image002«Μέσα σε ένα απαράδεκτο «πανηγύρι» διαρροών και «έγκυρων πληροφοριών» βρέθηκαν μπλεγμένοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που καλούνταν να αναλάβουν υπηρεσία μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου.

Οι συνάδελφοί μας κλήθηκαν να δηλώσουν τα σχολεία προτίμησής τους με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο μοριοδότησης των σχολικών μονάδων. Ταυτόχρονα, όσοι έγιναν κοινωνοί της «φημολογίας» πληροφορήθηκαν ότι το Υπουργείο Παιδείας πρόκειται να εκδώσει πολύ σύντομα υπουργική απόφαση με την οποία θα εντάσσονται στην κατηγορία των δυσπρόσιτων σχολείων και αυτά της κατηγορίας Ι, αυτά δηλαδή αυτά που μοριοδοτούνται με 10 μόρια.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κάνει σαφές προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή και θα καταγγείλει την οποιαδήποτε διαφοροποίηση των δεδομένων με βάση τα οποία οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας συμπλήρωσαν τις δηλώσεις προτίμησης σχολικών μονάδων. Η εκ των υστέρων διαφοροποίηση του πλαισίου μοριοδότησης (ειδικά όταν συνοδεύεται από αποκλειστικές πληροφορίες από και προς συγκεκριμένα πρόσωπα ή με «φήμες» που οι κοινωνοί τους και μόνο μπορούσαν να λάβουν υπόψη κατά τη συμπλήρωση των δηλώσεών τους) εκτός του ότι αποτελεί άνιση μεταχείριση υπαλλήλων της ίδιας κατηγορίας, κινείται εκτός κάθε πλαισίου δεοντολογίας, νομιμότητας και κανόνων χρηστής διοίκησης.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί το Υπουργείο Παιδείας να διαφυλάξει με τις αποφάσεις του τη νομιμότητα και το περί δικαίου αίσθημα και οι όποιες αλλαγές να αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά ώστε να το γνωρίζουν όλοι όταν θα καταθέσουν τις δηλώσεις προτίμησής τους.»

clip_image003

1. Ομόφωνα ψηφίστηκε η αίτηση θεραπείας συναδέλφισσας, για μετακίνηση από το σχολείο Βουρλιωτών στο Δ.Σ. Κουμεΐκων. Γιατί άραγε υπήρξε διαφορετική αντιμετώπιση σε αυτή την περίπτωση από τη Δ/ντρια Εκπ/σης και τον αιρετό της Ενωτικής-ΔΑΚΕ σε σχέση με την προηγούμενη περίπτωση που αναφέραμε;

2. Η τρίτη αίτηση θεραπείας απορρίφθηκε ομόφωνα από το ΠΥΣΠΕ, επειδή η συναδέλφισσα προσκόμισε νέα δήλωση τοποθέτησης που δήλωνε διαφορετικά σχολεία από την αρχική δήλωσή της.

3. Επίσης, τοποθετήθηκε συνάδελφος της Μουσικής στο Δ.Σ. Ευδήλου και συνάδελφος ΑΜΩ Μουσικής στο Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου.

4. Τέλος, μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ των μετατάξεων εκπαιδευτικών ΠΕ11/ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ από τη ΔΙΔΕ Σάμου στην Α/θμια τοποθετήθηκαν ομόφωνα σε οργανικές θέσεις οι εκπαιδευτικοί: Γεράκη Μαρία στο Δ.Σ. Βαθέος, Μορφούτσικος Ιωάννης στο Δ.Σ. Μυτιληνιών και Καρράς Ευάγγελος στο Δ.Σ. Χώρας. Η Δ/νση μας ενημέρωσε ότι θα ζητήσει εκ νέου δηλώσεις τοποθέτησης από τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της ΔΙΔΕ Σάμου, ενώ οι διαθέσεις όλων των εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων θα γίνουν σε επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231

antoniskak18@gmail.com

Δάλλη Μαρία, Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6974476651 - 22730.32940,

dalllimar@yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: