Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ενημερωτικό Δελτίο του Αιρετού του ΠΥΣΠΕ, Κακαγιάννη Αντώνη, για τις προσλήψεις Αναπληρωτών στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

Κακαγιάννης ΑντώνιοςΑγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας καλωσορίζουμε στη Σάμο και σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, καλή διαμονή και καλή δύναμη που σίγουρα θα χρειαστείτε στο διδακτικό σας έργο!

Στο ΠΥΣΠΕ Σάμου φέτος διορίστηκαν 188 εκπαιδευτικοί Γενικής και Ειδικής Αγωγής καλύπτοντας σχεδόν όλα τα λειτουργικά κενά στο ΠΥΣΠΕ Σάμου.

Στην Α΄ Σάμου διορίστηκαν 68 Δάσκαλοι (2 ΖΕΠ), 27 νηπιαγωγοί, 31 Ειδικότητες (1 ΑΜΩ) , στη Β΄ Σάμου, 6 Δάσκαλοι (1 ΖΕΠ), Νηπιαγωγοί, 8 Ειδικότητες (3 ΑΜΩ)  και στη Γ΄ Σάμου, 5 Δάσκαλοι, 3 Νηπιαγωγοί, 6 Ειδικότητες (4 ΑΜΩ).  Σύνολο εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής 162.

Επίσης, στην Ειδική Αγωγή διορίστηκαν στην Α΄ Σάμου 12 Δάσκαλοι, 3 Νηπιαγωγοί, 5 Ειδικότητες και στη Β΄ Σάμου 4 Δάσκαλοι και 2 Νηπιαγωγοί. Σύνολο εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στο ΠΥΣΠΕ Σάμου 26.

Με το νέο ΦΕΚ του υπουργείου Παιδείας ο Νομός Σάμου χωρίζεται σε τρεις (3) περιοχές Α, Β, Γ, αντί για Α, Β.

Η Α΄ περιοχή περιλαμβάνει τα σχολεία/νηπιαγωγεία της Σάμου, η Β΄ περιοχή της Ικαρίας και η νέα περιοχή Γ΄ των Φούρνων και της Θύμαινας, που πριν ανήκαν στη Β περιοχή.

Σύμφωνα με τη νέα μοριοδότηση του υπουργείου Παιδείας δυσπρόσιτα σχολεία στη Σάμο είναι μόνο της Καλλιθέας, ενώ στην Ικαρία και στους Φούρνους είναι όλα δυσπρόσιτα.

Τη νέα μοριοδότηση μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Η τοποθέτηση όλων των αναπληρωτών γίνεται με τα μόρια διορισμού κατά φθίνουσα σειρά.  Η σειρά των εκπαιδευτικών στους πίνακες ενδέχεται να τροποποιηθεί από το ΠΥΣΠΕ Σάμου, εάν υπάρχουν συνάδελφοι ειδικών κατηγοριών (πολύτεκνοι, μεσογειακή αναιμία, έγγαμοι με τέκνα, έγγαμοι), οι οποίοι προηγούνται στους πίνακες διορισμών.

Τα λειτουργικά κενά έχουμε ζητήσει να αναρτηθούν ΟΛΑ στον πίνακα ανακοινώσεων της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Δικαίωμα των συναδέλφων είναι να γνωρίζουν όλα τα λειτουργικά κενά προκειμένου να διαμορφώσουν τη δήλωση τοποθέτησής τους και όχι επιλεκτικά από τη Διοίκηση.

Στις δηλώσεις προτίμησης σχολείων καλό είναι να μην υπάρχουν σβησμένες ή διαγεγραμμένες επιλογές σχολείων, όπως παρατηρήθηκε πέρυσι. Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, για λόγους διαφάνειας, δεν πρέπει να δέχεται τέτοιου είδους δηλώσεις προτίμησης.

Οι συνάδελφοι Ειδικοτήτων τοποθετούνται πρώτα σε σχολείο της επιλογής τους σύμφωνα με την αίτησή τους και τα μόριά τους. Στη συνέχεια θα διατεθούν  στα υπόλοιπα σχολεία με την ίδια διαδικασία σύμφωνα με τη δήλωση των σχολείων τους, δηλαδή με εξέταση ένα προς ένα τα σχολεία της διάθεσής τους και όχι ομαδικά.

Μειωμένο ωράριο κατά δυο (2) ώρες την εβδομάδα (από το διδακτικό ωράριο που αναφέρεται στη σύμβασή τους) και απαλλαγή από τις πρόσθετες υπηρεσίες της παρ. 8 του αρθ. 13 του Ν. 1566/1985 (Ν.3149/2003, άρθρο 13, παρ. 45 περίπτωση γ) δικαιούνται μητέρες αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί (πλήρους και μειωμένου ωραρίου) που έχουν παιδιά έως δυο ετών.

Το ΠΥΣΠΕ θα συνεδριάσει μετά τις δηλώσεις τοποθέτησης των Αναπληρωτών και θα τοποθετήσει τους εκπαιδευτικούς σύμφωνα με τα παραπάνω.

Δείτε:
  • τα λειτουργικά κενά της Γενικής και της Ειδικής Αγωγής ατην Α΄ Σάμου εδώ και της Β΄ και Γ΄ Σάμου. εδώ
  • τους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής στην Α΄  Σάμου εδώ, των Ειδικοτήτων εδώ, της Β΄ Σάμου εδώ και εδώ και της Γ΄ Σάμου εδώ και εδώ.
  • τους πίνακες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής στην Α΄  Σάμου εδώ και των Ειδικοτήτων εδώ και της Β΄ Σάμου εδώ.
Λίγα λόγια για το ΠΥΣΠΕ Σάμου.

Το ΠΥΣΠΕ Σάμου περιλαμβάνει την περιοχή της Α' Σάμου (Σάμος), της Β' (Ικαρία) και της Γ’ (Φούρνοι και Θύμαινα).

Για όσους δε γνωρίζουν τα νησιά μας δείτε τα εδώ και τους χάρτες τους  εδώ.

Καλή σχολική χρονιά, καλή τοποθέτηση και καλή δύναμη σε όλους!

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης,

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.61231

Δάλλη Μαρία,

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6974476651 - 22730.32940

Δεν υπάρχουν σχόλια: