Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ -Τι έγινε τελικά με τη συνεξέταση των δύο εκπαιδευτικών

Κακαγιάννης ΑντώνιοςΑγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 15/9/2018 συνεδρίασε το ΠΥΣΠΕ Σάμου για να εξετάσει 1. τις δηλώσεις συνεξέτασης δύο συναδελφισσών (θέμα που έχει προκύψει εδώ και αρκετές ημέρες) και 2. τις διαθέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων και άλλα θέματα.

Την Τετάρτη 12/9/18 κατατέθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου οι δύο αιτήσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες ζητούσαν συνεξέταση, προκειμένου να αλλάξουν μεταξύ τους θέση στα σχολεία της αρχικής τους τοποθέτησης, ώστε η μία να μετακινηθεί στο σχολείο του συζύγου της.

Με τις δηλώσεις αυτές θα δινόταν άμεση λύση στο πρόβλημα μετακίνησης και θα έπαιρνε τέλος η ταλαιπωρία των συναδέλφων. Κανένα μέλος του ΠΥΣΠΕ, πλην του αιρετού της Ενωτικής-ΔΑΚΕ, δεν είχε δηλώσει αντίρρηση στη συνεξέταση αυτή.

Την Πέμπτη 13/9/18, προς έκπληξη όλων, υπήρξε αίτηση ανάκλησης από τη συναδέλφισσα που ήθελε να μετακινηθεί στο σχολείο του συζύγου της! Αυτό σήμαινε καθαρά ότι το θέμα δε θα μπορούσε να εξετασθεί από το ΠΥΣΠΕ.
Την ίδια ημέρα όμως υπήρξε εκ μέρους της ίδιας, δήλωση θεραπείας, η οποία ζητούσε να μετακινηθεί σύμφωνα με τις αρχικές τοποθετήσεις (ακριβώς η ίδια τοποθέτηση που κατατέθηκε και από τον αιρετό της Ενωτικής-ΔΑΚΕ) στη συνεδρίαση στις 7/9/18. Η δήλωση θεραπείας δεν εξετάσθηκε από το ΠΥΣΠΕ Σάμου, αφού είχε απορριφθεί (κατά πλειοψηφία 4-1) από την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 10/9/18 με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχαν δηλώσεις τοποθέτησης από όλες τις συναδέλφισσες, που εμπλέκονταν στο ντόμινο των επανατοποθετήσεων.

Καλό είναι να ενημερώνονται οι συνάδελφοι και από τους δύο αιρετούς, να συγκρίνουν τις θέσεις και τις προτάσεις τους και στο τέλος να αποφασίζουν τι θέλουν να πράξουν, αλλά επίσης καλό είναι να γνωρίζουν και τι λέει η ισχύουσα νομοθεσία.

Το να ζητάει η συναδέλφισσα και ο αιρετός της Ενωτικής-ΔΑΚΕ μία νόμιμη απόφαση του ΠΥΣΠΕ να γίνει παράνομη (εκλογές γαρ των αιρετών), όπως καταλαβαίνετε κανένα ΠΥΣΠΕ, όχι μόνο της Σάμου, αλλά και όλης της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να το υιοθετήσει. Έτσι, η συναδέλφισσα μετά την ανάκλησή της παραμένει πλέον ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ στο σχολείο της αρχικής της τοποθέτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρότασή μας (της συνεξέτασης), δίναμε λύση στο πρόβλημά τους, αλλά δυστυχώς δεν υιοθετήθηκε τελικά από τη σύζυγο του εκπαιδευτικού. Κρίμα…

[clip_image003%5B3%5D]Το δεύτερο θέμα αφορούσε τις διαθέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων, ένα θέμα απλό, που με βάση τις δηλώσεις τοποθέτησης των εκπαιδευτικών διευθετείται εύκολα και με διαφάνεια. Όχι όμως αυτή τη φορά, που για τις διαθέσεις των συναδέλφων η συζήτηση κράτησε 5 ΩΡΕΣ!!! Επιπλέον δεν εξετάστηκαν τα αιτήματα κάποιων Δ/ντών σχολείων για διάθεση περισσότερων ωρών ειδικοτήτων, παρά το γεγονός ότι είχαν στείλει αιτιολογικές εκθέσεις (με το σκεπτικό ότι τη Δευτέρα θα ζητηθούν οι ανάγκες σε ολοήμερα από όλους τους Δ/ντές των σχολείων και μετά θα γίνουν οι διαθέσεις των επιπλέον ωρών στα ολοήμερα),

Διατέθηκε κατά πλειοψηφία 4-1 για 5 ώρες εκπ/κός πληροφορικής στο Γραφείο της Α/θμιας Εκπ/σης. Η θέση μας είναι ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι στα σχολεία και όχι στα Γραφεία, ειδικά όταν υπάρχουν ακόμη λειτουργικές ανάγκες στα ολοήμερα σχολεία.

Ακυρώθηκε η απόφαση του ΠΥΣΠΕ που τοποθετήθηκαν σε οργανικές θέσεις οι εκπαιδευτικοί: Γεράκη Μαρία στο Δ.Σ. Βαθέος, Μορφούτσικος Ιωάννης στο Δ.Σ. Μυτιληνιών και Καρράς Ευάγγελος στο Δ.Σ. Χώρας. Με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου οι συνάδελφοι πρέπει πρώτα να τοποθετηθούν σε λειτουργικά κενά των σχολείων και στη συνέχεια (Ιούνιο) θα τοποθετηθούν σε οργανικές θέσεις. Σε επόμενη συνεδρίαση θα γίνουν εκ νέου οι διαθέσεις των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της ΔΙΔΕ Σάμου, σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Δ/νση Α/θμιας.

Συνάδελφοι, δυστυχώς πλέον το ΠΥΣΠΕ Σάμου δείχνει μια εικόνα διάλυσης που για πρώτη φορά παρατηρείται τόσο έντονα. Άλλος φεύγει, παίρνει τηλέφωνα, επιστρέφει, ξαναφεύγει, χωρίς να υπάρχει καμία παρατήρηση από τη Δ/ντρια και Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ και κατά παρέκκλιση της δεοντολογίας για την εύρυθμη λειτουργία και τη διαφάνεια στις διαδικασίες. Επίσης, ορισμένα μέλη φαίνεται ότι δεν είναι «επιθυμητά» και γι΄ αυτό προσπαθούν να αλλάξουν τις ώρες συνεδριάσεων για να μη συμμετέχουν.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο δεν είναι παραμάγαζο κανενός και γι΄ αυτό και οι συνάδελφοι θα πρέπει να ακολουθούν τις νόμιμες διαδικασίες και όχι να παρασύρονται σε πελατειακές λογικές που δεν τιμούν κανένα και που ενισχύουν το περιβάλλον ανασφάλειας, αοριστίας και αδιαφάνειας και που τελικά τις πληρώνουμε όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.

Εμείς θα παραμείνουμε σταθεροί στις θέσεις μας, μακριά από παράτυπες, αδιαφανείς και αντισυναδελφικές πρακτικές και θα αγωνιζόμαστε για την καλύτερη λειτουργία όλων των σχολείων, τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των μαθητών, τα εργασιακά δικαιώματα όλων των συναδέλφων και κυρίως μακριά από πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές….

Διαβάστε εδώ τι έγινε στο έκτακτο ΠΥΣΠΕ στις 10-09-18

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6940556436-6944271826 - 22730.6123


Δάλλη Μαρία, Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6974476651 - 22730.32940,





















1 σχόλιο:

samosweb είπε...

ΤΤην Τετάρτη 12/9/18 κατατέθηκαν στο ΠΥΣΠΕ Σάμου οι δύο αιτήσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίες ζητούσαν συνεξέταση, προκειμένου να αλλάξουν μεταξύ τους θέση στα σχολεία της αρχικής τους τοποθέτησης, ώστε η μία να μετακινηθεί στο σχολείο του συζύγου της.

Με τις δηλώσεις αυτές θα δινόταν άμεση λύση στο πρόβλημα μετακίνησης και θα έπαιρνε τέλος η ταλαιπωρία των συναδέλφων. Κανένα μέλος του ΠΥΣΠΕ, πλην του αιρετού της Ενωτικής κλπ...

Βάλε επιτέλους ένα τέλος στα ψέμματα που γράφεις...έχεις φτάσει στο τέρμα..καταψηφίστηκε η προταση σου για ανταλλαγή των συναδέλφων αφου θα υπήρχε καταστρατηγηση του πίνακα..Καταψηφίστηκε από όλα τα ,μέλη του ΠΥΣΠΕ..ΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΛΥΝΌΤΑΝ ?..Υπάρχει πίνακας , μόρια και δηλώσεις..Το μπακάλικο, την αδιαφάνεια και το παραπυσπε που γράφεις τα υποστηρίζεις μόνο εσύ..οΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ..
Πολύ καλά έκανε η συναδελφος και απέσυρε την αίτηση μετά τον χαρακτηρισμό των Ι ως δυσπρόσιτων..Μόνο εσυ παραπληροφορείς τους συναδέλφους ότι δεν ισχύει..ότι δεν ισχύει..
Αλλά ακόμα κι αν δεν χαρακτηριστουν , η επιθυμία εκπαιδευτικού να πάει σ ενα σχολειο, οποιοδήποτε , με π[ερισσότερα μόρια από κάποιον άλλον, δεν είνα σεβαστή για σένα ?
Και κάτι τελευταίο..ειμαστε εκει ωρες και σ εχουμε να γκρινιάζεις και να τα περιμένεις όλα στο χέρι.....κανενας δεν φευγει..απλά ανακαλύπτεις σενάρια με κινητά, διαρροες..και ταξίματα..λυπάμαι για την συνδικαλιστική κατάντια που έχεις φτάσει...
ΜΟΝΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ...
ΚΡΙΜΑ ..

ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΙΡΕΤΟΣ ΠΥΣΠΕ ΣΑΜΟΥ..