Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΛΛΟΓΟΣ Δ/Ν ΣΑΜΟΥ: Ενημέρωση από το Δ.Σ. του Συλλόγου

Κλειστή θα παραμείνει η Πορφυριάδα Σχολή λόγω κεραυνού - Samos24Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 έγινε η 2η τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Δ & Ν Σάμου.

· Ολοκληρώθηκε η παράδοση-παραλαβή του Ταμείου του Συλλόγου. Παραδόθηκαν η σφραγίδα και το πρακτικό της Τακτικής Γ.Σ. και το εκλογικό υλικό των αρχαιρεσιών. Συζητήθηκε η ανάγκη στέγασης του αρχείου του Συλλόγου σε χώρο που θα ζητηθεί να παραχωρηθεί στο Σύλλογο για χρήση του ως γραφείο του.

· Έγινε ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση του Ταμείου.

· Αποφασίστηκε η συμμετοχή του Συλλόγου στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων για την αποτροπή της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίωνκαι τη διεκδίκηση ενός πραγματικά δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου που θα δίνει πτυχία με αξία και δουλειά με δικαιώματα.

· Συζητήθηκε η τρέχουσα διεθνής και εσωτερική συγκυρία και κρίθηκε αναγκαία η κλιμάκωση με κλαδικό-πανεκπαιδευτικό απεργιακό βήμα μέσα στο Γενάρη και γενική-πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, ημέρα που συμπληρώνεται χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών.

· Αποφασίστηκε η συμμετοχή στην πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων και ΕΛΜΕ την Κυριακή 21/1.

· Αποφασίστηκε η σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 31/1 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου.

· Αποφασίστηκε να ζητηθεί από τη ΔιΠΕ να κρατήσει από τη μισθοδοσία του Μαρτίου τη μισή συνδρομή που δεν κρατήθηκε πέρσι από τους μόνιμους, ενώ αποδόθηκε κανονικά στη ΔΟΕ.Αυτή η κίνηση φέρνει τουλάχιστον στην ίδια μοίρα σε σχέση με τη συνδρομή προς το σύλλογο μόνιμους και αναπληρωτές, και δίνει ανάσα στο ταμείο του Συλλόγου για να μπορούν να παίρνονται πρωτοβουλίες.

· Συζητήθηκαν πρακτικές πλευρές υλοποίησης της απόφασης για την δημόσια εκδήλωση-συζήτηση για την αξιολόγηση στις 3/2/2024. Έχει ήδη σταλεί η σχετική αφίσα.

· Έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ζήτημα της μεταστέγασης του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού, καθώς και για ζητήματα χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων.

· Αποφασίστηκαν συναντήσεις με τις νέες δημοτικές αρχές του νησιού: Τρίτη 23/1 με το Δήμο Ανατολικής Σάμου και Τρίτη 30/1 με το Δήμο Δυτικής Σάμου με κύρια θέματα: κτιριακά και υποδομές, αποκατάσταση σεισμόπληκτων σχολείων, χρηματοδότηση σχολικών μονάδων.Η συνάντηση με το Δήμο Ανατολικής Σάμου πραγματοποιήθηκε, θα βγει σχετικό ενημερωτικό.

· Συζητήθηκε η διοργάνωση χορού του Συλλόγου και αποφασίστηκε να γίνει 2 Μαρτίου με διερεύνηση του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: