Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕ ΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ..



Εντατικούς ελέγχους στους νομούς Λασιθίου, Κεφαλονιάς, Χανίων, Σάμου, Κέρκυρας, Χίου, Φωκίδας και Ρεθύμνου, όπου καταγράφεται σοβαρή απόκλιση της ελάχιστης τιμής πώλησης των καυσίμων σε σχέση με την αντίστοιχη ελάχιστη τιμή του συνόλου της χώρας, ζητά ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, με εγκύκλιό του προς τις νομαρχίες. 



Στο έγγραφό του, ο Α. Κομνηνός σημειώνει ότι από τη συνεχή παρακολούθηση των στοιχείων του Παρατηρητηρίου Τιμών Καυσίμων προκύπτει ότι στις περιοχές ευθύνης των ανωτέρω νομαρχιών, διαπιστώθηκαν αυξημένες τιμές συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και γι' αυτό το λόγο απαιτείται η επιτόπια διαπίστωση των περιθωρίων κέρδους των πρατηρίων καυσίμων και η διερεύνηση πιθανής παράβασης των διατάξεων περί ελεύθερου ανταγωνισμού (εναρμονισμένες πρακτικές, κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης κλπ). 

Επιπλέον, ο γ.γ. Εμπορίου τονίζει ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης και σαφής ενημέρωση των καταναλωτών, οι Διευθύνσεις και τα Τμήματα Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων θα πρέπει να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους μέσω της συνεχούς παρουσίας των αγορανομικών οργάνων στα πρατήρια υγρών καυσίμων της περιφέρειάς τους, για τη διαπίστωση της τήρησης και εφαρμογής του συνόλου των υποχρεώσεων των πρατηριούχων που απορρέουν από τις ισχύουσες Α.Δ. και Αποφάσεις. 

fimotro 

Δεν υπάρχουν σχόλια: