Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακές εκδηλώσεις για τη 48ωρη γενική απεργία 19 & 20 Οκτώβρη 2011

Με πολύ αισιόδοξα μηνύματα -όσον αφορά την παρουσία και την άμεση συμμετοχή πολλών σωματείων και πολιτών- έκλεισε το διήμερο της γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της 19 και 20 Οκτώβρη. Όλες οι συγκεντρώσεις στηρίχθηκαν από εκατοντάδες κόσμου που εξέφρασαν την αγανάκτηση αλλά και τις προτάσεις τους για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων και που έκριναν σκόπιμο οι δράσεις να συνεχιστούν ποικιλοτρόπως και τις επόμενες μέρες ειδικά στα επιμέρους σωματεία που τώρα καλούνται να κάνουν τον απολογισμό τους και να μεταφέρουν τις προτάσεις τους στα β/βάθμια όργανα.
Η ΕΛΜΕ Σάμου από κοινού με το Σύλλογο Δασκάλων και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων όπως και κινήσεις πολιτών (Εφοριακοί, ΔΕΗ, ΟΤΑ, Πρωτοβουλία πολιτών Σάμου, Πρωτοβουλία εργαζομένων-νεολαίας για την ανατροπή του Μνημονίου αλλά και μεμονωμένοι πολίτες) έκαναν δύο συγκεντρώσεις, μία την Τετάρτη στο Βαθύ και μία την Πέμπτη στο Καρλόβασι όπου δόθηκε δυναμικότατο "παρών" από πολύ κόσμο, εργαζόμενους, νεολαία, φοιτητές και μαθητές.
Την Τετάρτη στο Βαθύ, μετά την πορεία που έγινε από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Σάμου, όλοι μαζί οι παριστάμενοι πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση στο χώρο της συγκέντρωσης και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία και αμέσως μετά σε συμβολική 2ωρη κατάληψη της Περιφέρειας.
Όλοι μαζί -αλλά και νέοι συμμετέχοντες- ξαναβρέθηκαν στο Καρλόβασι την Πέμπτη, μεταφέροντας κι εκεί τον παλμό της πρώτης συγκέντρωσης και ενώθηκαν και με άλλες φωνές διαμαρτυρίας από τη Δυτική Σάμο.
Εκεί βρέθηκαν ακόμη και μαθητές που εξέφρασαν στο μικρόφωνο με τα δικό τους μοναδικό τρόπο τα προβλήματα που έχουν στιγματίσει τη β/βάθμια εκπαίδευση και τη σχολική τους ζωή, εκπρόσωποι όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων που συμμετείχαν στην κίνηση και που χαιρέτισαν την απεργιακή συγκέντρωση, φοιτητές αλλά ακόμη και σύλλογοι γονέων που στάθηκαν πραγματικά στο πλάι των εκπαιδευτικών για τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών για την ουσιαστική διεκδίκηση των ζητημάτων της Παιδείας.
Είμαστε σίγουροι ότι ακόμη και σ΄ αυτή τη ζοφερή εποχή η ελπίδα ανατροπής της δεν έχει σβήσει. Αυτό το είδαμε στα μάτια όλων όσων ήταν εκεί, στη διάθεση για οργάνωση δράσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών και είμαστε σίγουροι ότι μόνο αν συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, θα είμαστε σε θέση κάποια στιγμή να πούμε ότι πετύχαμε...

ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!








Δεν υπάρχουν σχόλια: