Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Την Παρασκευή 30/9 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας & Φούρνων.
Η Συνέλευση, με προσέλευση που ξεπέρασε τους 30 από τους 85 συναδέλφους που υπηρετούν στα νησιά μας -70 στην Ικαρία, είχε απαρτία, καθότι ήταν επαναληπτική της Συνέλευσης της 21ης Σεπτέμβρη που δεν είχε απαρτία, συζήτησε τις εξελίξεις στην εκπαίδευση, το νέο σχέδιο νόμου για την «Οργάνωση και  Διοίκηση της Εκπαίδευσης», την εξαθλίωση στην οποία οδηγούνται οι εκπαιδευτικοί με τις περικοπές στα μισθολογικά και τα χαράτσια που επιβάλλονται, την ακόμη χειρότερη κατάσταση που προδιαγράφει το «ενιαίο» μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, καθώς και τις εξελίξεις σε τοπικό επίπεδο.
Ειδικότερα:

(α) η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία αποκαταστάθηκε σε μεγάλο βαθμό μετά και τη μαζικότατη κινητοποίηση του Συλλόγου μας, της ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Ικαρίας στις 22/9, αλλά δεν είναι διασφαλισμένη η απρόσκοπτη συνέχισή της μέχρι το τέλος του χρόνου και ο Δήμος δεν έχει ακόμη καλέσει, όπως υποσχέθηκε, την εκπαιδευτική κοινότητα σε συνάντηση σχετικά με τη διαμόρφωση των δρομολογίων από τη νέα χρονιά,

(β) η υποστελέχωση του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ικαρίας με μόλις 1 Ειδική Δασκάλα, 1 Ειδική Νηπιαγωγό και 1 Ε.Β.Π. και ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ απειλεί την στοιχειώδη επάρκεια της λειτουργίας του,

(γ) συνεχίστηκε η δειγματοληπτική αποστολή ελάχιστων βιβλίων στα σχολεία της περιοχής μας,       

(δ) η μισθοδοσία του 1ου 15θήμερου του Οκτωβρίου δεν έχει ακόμη καταβληθεί,

(ε) τα Ολοήμερα Τμήματα των ολιγοθέσιων Δημοτικών Σχολείων δεν λειτουργούν, ακόμη και στην περίπτωση του 2ου Δ.Σ. Ραχών, όπου έχουν γίνει πάνω από 20 αιτήσεις γονέων,

(στ) στα πολυθέσια Δημοτικά Σχολεία υπάρχουν ακόμη κενά ειδικοτήτων και στο πρωινό και στο ολοήμερο πρόγραμμα και δεν λειτουργεί Τμήμα Ένταξης στο Δ. Σχ. Φούρνων.

Με βάση την κρισιμότητα της κατάστασης, τη σφοδρότητα της επίθεσης στον κόσμο της εργασίας, την ανάγκη για άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, την αναποτελεσματικότητα των 24ωρων απεργιών, αλλά και τη μαζικότατη συμμετοχή των συναδέλφων στις διαδικασίες του Συλλόγου και την απεργία της 22ης Σεπτέμβρη (πάνω από 75%) αποφάσισε:
  • Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να συγκαλέσει άμεσα Ολομέλεια των Προέδρων των Συλλόγων στην οποία θα συζητηθούν οι τρόποι πραγματικής και όχι συμβολικής πιά ενεργοποίησης του κλάδου και συντονισμού με άλλους κλάδους και του δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων που μας επιβάλλονται.
  • Zητάμε από την ομοσπονδία να πρωταγωνιστήσει στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και του πολύμορφου αγώνα στην κατεύθυνση της γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της βάρβαρης και αντικοινωνικής πολιτικής Κυβέρνησης-Τρόικας. 
  • Συμμετέχουμε μαζικά στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 5 Οκτώβρη και συνδιοργανώνουμε με τα άλλα σωματεία δημοσίων υπαλλήλων (ΕΛΜΕ Ικαρίας & Φούρνων, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας) απεργιακή συγκέντρωση στον Εύδηλο. 
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να φέρουν μαζί τους στην απεργιακή συγκέντρωση την ειδοποίηση για την «ειδική εισφορά». 
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν στη ΔΟΥ όπου ανήκουν τη δήλωση αντίθεσης-αδυναμίας πληρωμής για την «ειδική εισφορά» που μοιράστηκε στη Γ.Σ. και αποστέλλεται σε όλα τα σχολεία. 
  • Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην επιτρέπουν την παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων κανενός συναδέλφου είτε σχετικά με το ωράριο, είτε με τις άδειες, είτε οποιαδήποτε αυθαιρεσία τυχόν επιχειρηθεί. Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν άμεσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου κάθε απόπειρα παραβίασης του ισχύοντος πλαισίου εργασιακών δικαιωμάτων. 
  • Απαιτούμε την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας του 1ου 15θήμερου του Οκτωβρίου και την έγκαιρη πληρωμή μας από δω και πέρα. 
  • Απαιτούμε την αποστολή όλων των βιβλίων για όλα τα παιδιά, επαναλειτουργία των Ολοήμερων Τμημάτων στα ολιγοθέσια σχολειά, άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολειά μας και ιδιαίτερα των κενών στο Ειδικό Σχολείο και τα Τμήματα Ένταξης. 
  • Καλούμε σε νέα συνάντηση την ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Γονέων για τις εξελίξεις σε όλα τα εκπαιδευτικά θέματα αιχμής (μεταφορές, βιβλία, ολοήμερα, ειδικό σχολείο κλπ.) σε τόπο, ημέρα και ώρα που θα συναποφασιστεί. 
  • Tο ΔΣ του Συλλόγου συνεδριάζει ανοιχτά την Πέμπτη 13 Οκτώβρη στο Δημοτικό Σχολείο Ευδήλου. 
  • Συμμετέχουμε μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 19 Οκτώβρη και διερευνούμε την πραγματική δυνατότητα διεξαγωγής ενωτικού συλλαλητηρίου στο νησί.Προτείνουμε τη διοργάνωση από το Σύλλογό μας, την ΕΛΜΕ Ικαρίας-Φούρνων, τους Συλλόγους Γονέων και τη συμμετοχή διδασκόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου ή και από άλλα Παν/μια και μελών των ΔΣ των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών μέσα στη χρονιά μίας ή δύο ημερίδων για τη Δημόσια Παιδεία σε Ικαρία και Φούρνους και συζητήσεων-ενημερώσεων σε χωριά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ
Ικαρία 30-9-2011
Η Γενική Συνέλευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: