Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτό γράμμα προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ. Είστε Μαζί μας ή εναντίον μας;

Την Πέμπτη 6/10/2011 η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή το λεγόμενο πολυνομοσχέδιο. Πρόκειται για ένα τερατούργημα που με ένα σύνολο άγριων μέτρων στρέφεται ενάντια στις στοιχειώδεις κατακτήσεις που έχουν απομείνει στους εργαζόμενους του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα: Κατάργηση κλαδικών συμβάσεων, νέο μισθολόγιο των Δ.Υ., εφεδρεία- απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων το 2011 και τα επόμενα δύο χρόνια, τσεκούρωμα συντάξεων-εφάπαξ, κολοσσιαία φοροεπιδρομή σε όλο το λαό… Δεν πρόκειται για αιφνιδιασμό! Όλα τα παραπάνω προαναγγέλλονται και προετοιμάζονται επίσημα από τρόικα-κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες. Ουσιαστικά  το «πολυνομοσχέδιο» αποτελεί το «μεσοπρόθεσμο 2» και είχε προσδιοριστεί ως το απαιτούμενο βήμα για να υλοποιηθεί η «εθνική επιτυχία» της συμφωνίας της 21/7.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση προωθεί την ψήφιση του στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε. Πρόκειται για τη σφαγή που απαιτούν ΔΝΤ-ΕΕ ενόψει της 6ης δόσης και πριν οι διεθνείς «σωτήρες μας» προχωρήσουν στο επόμενο βήμα κατασπάραξης της χώρας μας.

Αυτά τα κυβερνητικά βήματα, προς ένα τέτοιας κλίμακας χτύπημα του εργαζόμενου λαού, συνοδεύονται από μια συνωμοσία ένοχης σιωπής των συνδικαλιστικών ηγεσιών –τόσο στις ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ, όσο και στις Ομοσπονδίες- που παριστάνουν πως «δεν έχουν αντιληφθεί» τι θα κριθεί τις επόμενες ημέρες και προχωρούν αμέριμνες στο «σχεδιασμό τους»! Πρόκειται για μια ανοιχτή και πρωτόγνωρη –ακόμα και για την γεμάτη σελίδες υποταγής στο σύστημα ιστορία αυτών των ηγεσιών- στήριξη της επίθεσης των διεθνών αρπακτικών και της κυβέρνησης ενάντια στο λαό μας που βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή του των τελευταίων δεκαετιών.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στις 9/10/11, με μια ανακοίνωση που αξίζει να καταχωρηθεί στα μνημεία της πολιτικής-συνδικαλιστικής εξαχρείωσης,  αφού μας πληροφορεί ότι  «το πολυνομοσχέδιο ξεθεμελιώνει τα πάντα στο Δημόσιο»  καλεί σε …. 3ωρες στάσεις (!!)  για αυτή την εβδομάδα  και μας αναγγέλλει πως «θα συνεδριάσει άμεσα για να εισηγηθεί ανάλογα προς τις  ΓΣ των ΕΛΜΕ που θα συγκληθούν τις επόμενες ημέρες» (!!!)   

Προφανώς το ΔΣ της ΟΛΜΕ –και χωρίς μέχρι τώρα  να έχει εκφραστεί δημόσια καμιά διαφωνία-καταγγελλία της γραμμής του και των (μη) αποφάσεων του από κάποια μειοψηφία του-, «έχει  τους λόγους του» να μεθοδεύει ή έστω να παρακολουθεί  την παράδοση του κλάδου στο πολυνομοσχέδιο–«φονιά» όπως το ίδιο  το χαρακτηρίζει. Μπορεί να θέλει να αποτρέψει τη συνάντηση της οργής των Εκπαιδευτικών, με τον ξεσηκωμό των μαθητών γιατί αυτή η συνάντηση θα «έθετε σε κίνδυνο» το οικοδόμημα του «νέου σχολείου» που με τόσο κόπο στήνει το ΥΠΔΒΜΘ. Μπορεί επίσης να κρίνει ότι είναι επικίνδυνο για τα «εθνικά συμφέροντα» (των δανειστών μας) να συμπέσει ένας μεγάλος αγώνας των Εκπαιδευτικών με τους αγώνες που τούτες τις ημέρες εξελίσσονται σε μια σειρά κλάδους (ΜΜΜ, ΟΤΑ) που αντιμετωπίζουν την ίδια λαίλαπα. Μπορεί τέλος να χρειάζεται  τα συνήθη «επιχειρήματα» για τον κλάδο που «δεν τραβάει», και τα οποία κατασκευάζονται από τις ήττες χωρίς τη μάχη που με επιμέλεια φρόντισε και δεν δόθηκε, για να τα χρησιμοποιήσει  σε κάθε επόμενη φάση που θα τεθούν νέα «εθνικά διλλήματα»,  Ποιος να ξέρει στα αλήθεια τι από όλα αυτά ή ποιος συνδυασμός τους είναι που επικράτησε στους εφήμερους σχεδιασμούς των πλειομειοψηφιών του ΔΣ της ΟΛΜΕ! 

Κόντρα σε όλα αυτά, οι εκπαιδευτικοί θα σηκώσουμε μια μεγάλη μάχη απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, θα μπούμε αποφασιστικά μαζί με όλο το λαό, στο δρόμο των αντιστάσεων και των ανατροπών που απαιτεί ο καιρός μας.
Ωστόσο είναι  βέβαιο  πως με αυτή τη στάση του το ΔΣ της ΟΛΜΕ δίνει μια σαφή απάντηση στο ερώτημα που εδώ και καιρό αντικειμενικά του απευθύνει η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών: Είστε μαζί μας ή εναντίον μας; 

                  Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ          
11-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: