Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Απάντηση γονέων - εκπαιδευτικών σχετικά με την «ομηρία» του κ. Βαρδίκου στο αεροδρόμιο Ικαρίας

Καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να κατανοήσουμε τις δηλώσεις που ακούσαμε και διαβάσαμε εκ μέρους του κ. Βαρδίκου βουλευτή ν. Σάμου σχετικά με την ομηρία του στο αεροδρόμιο Ικαρίας από τα Δ.Σ. συλλόγων γονέων, καταλήξαμε στα εξής συμπεράσματα:


  •   Το Ελληνικό κράτος απαρτίζεται από μια σειρά αναρμόδιους που κατέχουν όμως αρμόδιες θέσεις.
  •   Η έννοια της δημοκρατίας προσδιορίζεται και αφορά μόνο τους ανωτέρω αρμόδιους!
  •   Η δημοκρατία που ορίζει το δικαίωμα του πολίτη ν’ απευθύνεται στους βουλευτές του χαρακτηρίζεται ως ακροδεξιά και φασιστική συμπεριφορά!
  •   Η δημοκρατία που ορίζει την ίση αντιμετώπιση των πολιτών από το Κράτος απαξιώνεται στο χαρακτηρισμό του ζητήματος μας ως «ενός μικρού και ασήμαντου προβλήματος» όπως ειπώθηκε από το κ. Βαρδίκο στα Μ.Μ.Ε.
  •   Και μέσα σε αυτή την παρανομία αναρωτιόμαστε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη της ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών μας σ’ ένα έργο που εκτελείται χωρίς σύμβαση, καθεστώς που ορίζεται από το ίδιο το κράτος…

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Βαρδίκος παρουσίασε το γεγονός ως  "παράσταση κάποιων για τη δημιουργία εντυπώσεων”, παράσταση που δηλώνει "ακραία αντιδημοκρατική συμπεριφορά” και "φασιστική νοοτροπία”. Τέλος, δηλώνοντας πάντως αναρμόδιος, υποβάθμισε το ζήτημα ως καπρίτσιο ενός λεωφορειούχου που "δεν κάνει καλά τη δουλειά του και δεν κόβει τιμολόγια για να μην πληρώνει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος” και γνωμάτευσε πως το πρόβλημα λύθηκε αφού πήραμε διαβεβαίωση (για μια ακόμα φορά) ότι θα αποπληρωθούν οι μεταφορείς μέσα σε 45 ημέρες κι έτσι οι μεταφορές μαθητών θα συνεχίσουν κανονικά.


Με το πρόβλημα των μεταφορών στο νησί μας ασχολούμαστε τις τελευταίες δυο σχολικές χρονιές! Το Κράτος συστηματικά (παρανομώντας κατά δήλωση του ίδιου του κ. Βαρδίκου!) υπογράφει συμβάσεις έργου με τους μεταφορείς μαθητών ΜΕΤΑ την εκτέλεση του μεταφορικού έργου. Έτσι έχει την ευχέρεια να τους εκβιάζει να δεχθούν αμοιβή μικρότερη από τη συμφωνημένη αφού έχουν ήδη εκτελέσει το έργο, ενώ προεισπράττει ΦΠΑ και φόρο εισοδήματος για τα συμφωνημένα μεγαλύτερα ποσά! Κανονική απάτη δηλαδή! Έτσι οι οδηγοί που  μεταφέρουν τα παιδιά μας, κατά καιρούς σταματούν διεκδικώντας τα δεδουλευμένα.


Ο κ. Βαρδίκος είναι συστηματικά αποδέκτης των πάμπολλων εγγράφων διαμαρτυρίας μας και ενημερώνεται κάθε φορά μαζί με τα αρμόδια Υπουργεία, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου και το Δήμο Ικαρίας. Παρά ταύτα δηλώνει αναρμόδιος.


Και εμείς ρωτούμε: ποια είναι η αρμοδιότητά του αν όχι να προωθεί τα ζητήματα των πολιτών του νομού και να διεκδικεί λύσεις; Να συντηρεί την εκλογική του πελατεία; Να ψηφίζει νόμους και μνημόνια που ούτε καν οι ψηφοφόροι του τον εξουσιοδότησαν, για να ισοπεδώσει το βιοτικό επίπεδο το δικό μας και των παιδιών μας; Να στηρίζει με την ψήφο του τη νομιμοποίηση της εξαθλίωσης και της φυσικής μας εξόντωσης;

Ρωτάει τους άνεργους γονείς ή έστω τους αμειβόμενους με 400-500€  πως πληρώνουν τη βενζίνη για να μεταφέρουν τα παιδιά από και προς το σχολείο; Πως πληρώνουν τα είδη πρώτης ανάγκης με τις τιμές στα ύψη και με προοπτική μάλιστα ο ΦΠΑ στα νησιά ν’ ανέβει κι άλλο; Τους δασκάλους των παιδιών μας πώς επιβιώνουν με μισθούς πείνας, πολλοί μακριά από τις οικογένειές τους συντηρώντας δυο σπίτια; Πόσο δημοκρατικό είναι να καταδικάζεις έναν άνθρωπο να ζει με 500- 600€ το μήνα;

Διαμαρτύρεται που έμεινε «όμηρος» για λίγες ώρες στο νησί μας. Πόσο δημοκρατικό είναι να μη μπορούμε να μετακινηθούμε εμείς από το νησί μας βρισκόμενοι όμηροι της ασυδοσίας των εφοπλιστών και των αεροπορικών εταιριών με τους νόμους που ο ίδιος και οι υπόλοιποι εθνοπατέρες ψήφισαν; Να μη μπορούμε να μετακινηθούμε μέσα στο ίδιο μας το νησί με τη βενζίνη να πλησιάζει τα 2€ το λίτρο; Να μη μπορούμε να μείνουμε στο σπίτι μας αφού με τα χαράτσια και τους φόρους είναι σα να πληρώνουμε ενοίκιο!

Επιτέλους η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι τα παραμεθόρια νησιά όπως η Ικαρία δεν αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία που εξυπηρετούν μόνο τον τουρισμό και τη ψηφοθηρία. Υπάρχουν άνθρωποι εδώ που ζουν την πραγματική τους ζωή όλο το χρόνο!
Ας μη γελιέστε κύριοι.
Δε μας ξεγελάσατε με τις υποσχέσεις σας. Εξ άλλου είναι προφανές πως σε 45 ημέρες θα έχουν γίνει εκλογές και δε θα είστε στις θέσεις σας για να λογοδοτήσετε. Το πρόβλημα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών δεν επιλύεται αφού έχετε ήδη αποφασίσει πως θα διώξετε την ευθύνη από πάνω σας φορτώνοντας τη στους υποχρηματοδοτούμενους Δήμους.
Δεν εφησυχάζουμε. Όσο θα αντιμετωπίζετε τις ανάγκες μας σαν σπατάλες προς περικοπή θα είμαστε μπροστά σας και θα διεκδικούμε.

Το χρωστάμε σ΄ εμάς και τα παιδιά μας.

Υ.Γ. Το παρόν, όπως και όλα τα κείμενα διαμαρτυρίας μας και οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις, πριν δημοσιοποιηθούν περνάνε από τις Γ.Σ. ή τα Δ.Σ. των συλλόγων, συζητιούνται, επιδέχονται προσθήκες και διορθώσεις και τελικά προκύπτουν ως προϊόν συμφωνίας (πολύ συχνά ομόφωνης). Για να μην υπάρχει μετά κάποιος να πει ότι ψήφισε κείμενο χωρίς να το διαβάσει… Αυτό προς ενημέρωση του κ. Βαρδίκου που αμφισβητεί το δημοκρατικό μας πνεύμα, καθώς και των υπολοίπων εθνοπατέρων μας προς γνώση και συμμόρφωση…

ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ε.Λ.Μ.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ ΦΟΥΡΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. ΙΚΑΡΙΑΣ-ΦΟΥΡΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: