Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Όλοι στο πλευρό των καθηγητών ! Κάτω η επιστράτευση ! Όλοι τη Δευτέρα 13/5 στις 7μ.μ. στο Σύνταγμα στο παλλαϊκό συλλαλητήριο

Σε ισχύ από τις 12 το μεσημέρι της 15ης Μαΐου τίθεται η πολιτική επιστράτευση του συνόλου των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως προβλέπει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που υπέγραψε χθες ο πρωθυπουργός.

Με μια πρωτοφανή κίνηση αυταρχισμού, η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση των καθηγητών πριν καν αποφασίσουν την απεργία τους !
Ο.Λ.Μ.Ε.

                                               Αθήνα, 11/5/13

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε τα παρακάτω ενισχυτικά μέτρα για την στήριξη των απεργιακών μας κινητοποιήσεων.

1.      Σύσκεψη των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ της Αττικής στα γραφεία της ΟΛΜΕ την Κυριακή, 12/5 στις 6 μ.μ. για ενημέρωση και συγκρότηση κεντρικής απεργιακής επιτροπής.

2.      Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών τη Δευτέρα, 13/5 στις 7 μ.μ. κάτω από τα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2). Στην συγκέντρωση καλούμε να συμμετέχουν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.

3.      Καλούμε την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας αλλά και τη στήριξη των κοινωνικών αγαθών που απειλούνται με ολοκληρωτική καταστροφή.

4.      Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα καταγγείλει σε όλες τις διεθνείς συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών την πολιτική του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης.

Από τη Δ.Ο.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραμματισμένες δράσεις για τη Δευτέρα 13-5-2013

Με αφορμή  τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, για τη Δευτέρα 13 Μάη 2013 προγραμματίστηκαν οι εξής δράσεις:

  • 09:15 π.μ., στα γραφεία της Δ.Ο.Ε., θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε. και της  Ο.Λ.Μ.Ε. για το συντονισμό των επόμενων κινήσεων των δύο Ομοσπονδιών.

  • Στη συνέχεια θα ακολουθήσει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

  • 19.00΄ συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης και της ποινικοποίησης των απεργιών, στο Σύνταγμα.

Από τη Δ.Ο.Ε

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

«ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ» ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να «επιστρατεύσει προληπτικά» τους συναδέλφους καθηγητές, δηλώνει :

  • Τη συμπαράταξη και συμπόρευση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας.
  • Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων.
  • Το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
  • Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.
  • Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην πατρίδα μας και για τα οποία οι εκπαιδευτικοί δε φέρουν ουδεμία ευθύνη δε λύνονται με «επιστρατεύσεις» και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων αλλά μέσα από διάλογο.
  • Η 4η σε λίγους μήνες επιστράτευση εργαζομένων, συνιστά απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αντιμετώπιση του απεργιακού αγώνα και είναι κατηγορηματικά καταδικασμένη από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.
  • Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού για να εφαρμόσει την πολιτική της σκληρής και μονόπλευρης λιτότητας, θα αποτύχει γιατί ολόκληρη η κοινωνία έχει συνειδητοποιήσει πως αυτή η πολιτική, που επιβάλλουν οι δανειστές και οι κερδοσκόποι, εκτός από άδικη είναι και αδιέξοδη.
  • Είναι θέμα τιμής για το σύνολο των εκπαιδευτικών, αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον, να καταγράψουν την κάθετη αντίθεση τους στο έγκλημα που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση της χώρας.
  • Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για όλα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία μας συνεχίζεται.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ, ΣΤΙΣ 7μμ, ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, Κορνάρου & Ερμού.

Είμαστε όλοι καθηγητές !

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων έβαλε στο στόχαστρο και πάλι την εκπαίδευση. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θυσιάζονται, ως άλλες Ιφιγένειες, για να ξεπληρωθούν οι τραπεζίτες-τοκογλύφοι και για να μη χάσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματίες. Σε αυτήν την κατεύθυνση, επιδιώκουν οι άθλιοι της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας να μειώσουν στο ελάχιστο τις δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία και ψηφίζουν αιφνιδιαστικά νόμους για τον περιορισμό του αριθμού των εκπαιδευτικών στο δημόσιο σχολείο.

Γι’ αυτό έχουν καταργήσει σε 3 χρόνια πάνω από 1000 σχολεία σε όλη τη χώρα και τώρα καταργούν χιλιάδες οργανικές θέσεις και τμήματα, αυξάνουν τους μαθητές ανά τμήμα, σταματούν το διορισμό εκπαιδευτικών και απολύουν ουσιαστικά 10.000 αναπληρωτές. Θεσπίζουν την αναγκαστική μετάθεση, την ψευτοαξιολόγηση-χειραγώγηση και την αύξηση του διδακτικού ωραρίου με στόχο τη δημιουργία εργασίας λάστιχο και στο δημόσιο σχολείο, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, και την «ανακάλυψη» εκπαιδευτικών που είναι «υπεράριθμοι», ώστε να απολυθούν. Γι’ αυτό η τρικομματική ετοιμάζει νέους νόμους για το Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο, με στόχο τα σχολεία να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως οι επιχειρήσεις, οι μαθητές να μετατραπούν σε πελάτες και οι διευθυντές των σχολείων σε managers, η ουσιαστική γνώση να εξευτελιστεί σε αποσπασματικές πληροφορίες και δεξιότητες και η διδασκαλία να υποδουλωθεί από τις συνεχείς εξετάσεις και φραγμούς.  Για το σχολείο αυτό χρειάζονται εκπαιδευτικούς εξαθλιωμένους, με διαλυμένες τις εργασιακές σχέσεις τους καθώς υποχρεώνονται να μετακινούνται σε όλη τη  χώρα για πολλά χρόνια και με μισθό που είναι τελικά επίδομα.

Οι καθηγητές μπροστά σε αυτή την επίθεση αποφάσισαν να δώσουν έναν σκληρό αγώνα επιβίωσης των ίδιων αλλά και της δημόσιας εκπαίδευσης. Η απεργία τους είναι απεργία για τη δημόσια παιδεία, είναι απεργία για το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση και στο μέλλον, είναι απεργία για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ελπίδα. Είναι ψηφίδα στον αγώνα του λαού για την απόκρουση και ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Και η νίκη τους μπορεί να γίνει αφετηρία για να απαλλαγεί όλος ο λαός με τους αγώνες του από τον εφιάλτη των μνημονίων, του χρέους και των αντεργατικών μέτρων.

Ο αγώνας των καθηγητών μπορεί να είναι νικηφόρος μόνο αν στηριχτεί από τους εργαζόμενους και τη νεολαία! Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ κατηγορούν τους καθηγητές ότι παίζουν με τον κόπο και την αγωνία των μαθητών. Κατηγορούν αυτοί που έχουν δημιουργήσει ένα σχολείο προβληματικό, ένα εξεταστικό κάτεργο, που περικόπτουν θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και καταργούν 130 σχολές, που εκτινάσσουν την ανεργία στους νέους στο 64% και αφήνουν τη μετανάστευση των νέων να θερίζει. Δεν δικαιούνται να μιλάνε για την αγωνία της νεολαίας και των οικογενειών τους, αυτοί που πυροβολούν τα όνειρα και το μέλλον της! Οι καθηγητές και καθηγήτριες απεργούν για όλους μας και γι” αυτό όλες και όλοι είμαστε στο πλευρό τους!

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την επιστράτευση που τους επέβαλε αυταρχικά και αντισυνταγματικά, πριν ακόμα αποφασίσουν να απεργήσουν!

Ο Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών. Καλεί όλα τα συνδικάτα, ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα να εκφράσουν την έμπρακτη υποστήριξη τους. Να βρεθούμε μαζί τους στο δρόμο για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία και τη ζωή, αλλά και το δικαίωμα να παλεύουμε για όλα αυτά.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ

ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα των εκπαιδευτικών χρησιμοποιώντας ακόμα και το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης.

O αυταρχικός κατήφορος της Κυβέρνησης, η οποία προκειμένου να επιβάλει την αντικοινωνική και αδιέξοδη πολιτική της, έχει -εδώ και καιρό- επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργαζομένων, δεν έχει τέλος!Παράλληλα καταφεύγει στην ποινικοποίηση και στην ίδια την κατάργηση των αγώνων, των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης!

Η Κυβέρνηση επανειλημμένως επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίηση και την πολιτική επιστράτευση! Άλλοτε με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων κι άλλοτε καταφεύγοντας σε πολιτική επιστράτευση, ντύνοντας τους εργαζόμενους-απεργούς στο «χακί», προκειμένου να τους φιμώσει.

Είναι, ήδη, η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει σε αυτή την αντιδημοκρατική πολιτική (αυτή τη φορά μάλιστα πριν καν ακόμη κηρυχτεί η απεργία), επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.

Το ίδιο έγινε πριν από λίγο καιρό με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, των Μ.Μ. Μεταφοράς και τους ναυτεργάτες. Το ίδιο γίνεται σήμερα και με τους εκπαιδευτικούς! Το ίδιο θα γίνει και αύριο με όλους τους κλάδους των εργαζομένων που θα θελήσουν να αντιδράσουν!

Είναι πλέον φανερό ότι οι μνημονιακές πολιτικές και οι αποφάσεις για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, για περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων και αύξηση της ανεργίας, συνοδεύονται με την ένταση του αυταρχισμού εκ μέρους της Κυβέρνησης και την περιστολή συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Στα πλαίσια αυτά κινούνται και οι επιλογές της Κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας που πέρα από τις δραματικές επιπτώσεις που θα έχουν για τους εκπαιδευτικούς, θα οδηγήσουν στο κλείσιμο σχολείων και την παρά πέρα υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:

  • Καταγγέλλει την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που εφαρμόζει η Κυβέρνηση, οδηγώντας συνειδητά τη χώρα σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία.
  • Θεωρεί ότι η Κυβέρνηση προσχηματικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών ενώ η ίδια έχει την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που δημιουργείται στο χώρο της Παιδείας και την καλεί να μην προχωρήσει στις υποχρεωτικές μεταθέσεις και απολύσεις Εκπαιδευτικών -και γενικότερα Δημοσίων Υπαλλήλων- καθώς και στο κλείσιμο σχολείων.
  • Καταδικάζει τις αυταρχικές μεθόδους της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία.
  • Επισημαίνει ότι η μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο της Κυβέρνησης,  είναι η μαζική συλλογική δράση, η συνέχιση του αγώνα και η ένταση της πάλης για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών που τα συνοδεύουν.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θα συνεδριάσει, εκτάκτως, τη Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 το πρωί, προκειμένου να αποφασίσει για την οργάνωση του αγώνα ενάντια στο νέο αυταρχικό κυβερνητικό κατήφορο.

ΜΑΣ: Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών να ακυρωθεί στην πράξη! Όλοι στο πλευρό των καθηγητών!

Όλοι τη Δευτέρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές να καταδικάσουν την κυβέρνηση που προχώρησε στην επιστράτευση των καθηγητών.

Κανέναν δεν μπορεί να ξεγελάσει η κυβέρνηση με τα κροκοδείλια δάκρυά της για τους μαθητές που πρέπει να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι η ίδια κυβέρνηση που τσακίζει το δικαίωμα χιλιάδων μαθητών στην μόρφωση με τις συγχωνεύσεις σχολείων και τώρα ετοιμάζει μαζικές απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών.

Το «νέο σχολείο» που φτιάχνει είναι το σχολείο χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, χωρίς πετρέλαιο, με μαθητές να λιποθυμούν από την πείνα. Είναι το σχολείο των ταξικών φραγμών που σπρώχνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην ψευτοκατάρτιση και στην εργασία με μισθό χαρτζιλίκι. Είναι ο προθάλαμος για το πανεπιστήμιο των επιχειρήσεων και της ακριβοπληρωμένης γνώσης με πτυχία-διαβατήρια για την ανεργία.

Ενάντια στην παιδεία-εμπόρευμα πρέπει να παλέψουν οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, τους φοιτητές και το λαό  γιατί έχουν κοινό στόχο: ένα σχολείο και ένα πανεπιστήμιο που να μορφώνει πραγματικά και να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Ένας τέτοιος αγώνας με σχέδιο, οργάνωση, μαζικότητα και κοινό βηματισμό όλων όσοι πλήττονται μπορεί να τσακίσει την κυβερνητική αδιαλλαξία και να έχει προοπτική.

Η ποινικοποίηση ακόμα και της σκέψης για απεργία και ο κρατικός αυταρχισμός θα πέσουν στο κενό! Η κυβέρνηση θέλει να εξαφανίσει το δικαίωμα στην απεργία. Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, οι εργαζόμενοι στο Μετρο, σήμερα οι εκπαιδευτικοί, αύριο όποιος σηκώσει κεφάλι. Η ένταση της καταστολής πάει χέρι – χέρι με την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. 

Η κυβέρνηση να πάρει ΤΩΡΑ πίσω τα χαρτιά της επιστράτευσης και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές πρέπει να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τους φοιτητικούς-σπουδαστικούς συλλόγους να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών, παίρνοντας μέρος στην κινητοποίηση ενάντια στην επιστράτευση τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, αλλά και σε όλη την Ελλάδα.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: