Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Πίνακες οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης, έως 24/5

Προκειμένου η υπηρεσία μας να προβεί στη σύνταξη των πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού κατά περιοχή μετάθεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010 και του άρθρου 4 του Π.Δ. 50/96, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία των μεταθέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού Α/θμιας Εκπαίδευσης, παρακαλούμε, όπως συμπληρωθούν τα στοιχεία που αναφέρονται στο συνοδευτικό πίνακα.

Τα στοιχεία του πίνακα θα πρέπει να καταχωρισθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα μεταθέσεων e-Datacenter από την επιλογή «Μεταθέσεις» Ø «Διαχείριση οργανικών κενών» Ø «Καταχώριση κενών για Περιοχές Μετάθεσης» στη σχετική καρτέλα.

Ο πίνακας αυτός της οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού των Διευθύνσεων θα πρέπει  να αποσταλεί στην Υπηρεσία μας το αργότερο μέχρι 24-5-2013 στην ηλεκτρονική διεύθυνση ppe3@minedu.gov.gr ή στο FΑΧ 210 3442365 (για γραφ. 1006) και ταχυδρομικά. Ο ίδιος πίνακας θα πρέπει να αποσταλεί και στους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης οι οποίοι με βάση τα στοιχεία των πινάκων και τα καταχωρισμένα από τις σχολικές μονάδες στοιχεία του survey, που αποτυπώνουν την πραγματικότητα των σχολείων, θα πρέπει να  συμπληρώσουν στο ηλεκτρονικό σύστημα e-Datacenter το πεδίο «Εκτίμηση Περιφερειακών Διευθυντών ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ (-)/ Πλεονάσματα (+)».

Για τον τρόπο συμπλήρωσης του πίνακα οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

1. Ο πίνακας αυτός θα συμπληρωθεί με ευθύνη του Διευθυντή εκπαίδευσης, αφού πρώτα ληφθεί υπόψη η παρ. 3 του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010, δηλαδή ο έλεγχος και η οριστικοποίηση των καταχωρισμένων σχετικών στοιχείων στο ηλεκτρονικό σύστημα survey καθώς και η προβλεπόμενη γνώμη/εισήγηση του περιφερειακού συμβουλίου (παρ. 5 του προαναφερόμενου νόμου και παρ. 2 άρθρο 4 του Π.Δ. 50/96).

2. Στη στήλη «Οργανικές θέσεις» συμπληρώνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων όλων των σχολείων (περιλαμβανομένων των ολοήμερων τμημάτων αφού οι θέσεις θεωρούνται ενιαίες).

3. Στη στήλη «Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί» θα υπολογιστούν όσοι ανήκουν οργανικά ή με προσωποπαγή θέση καθώς και όσοι εκπαιδευτικοί για οποιοδήποτε λόγο βρίσκονται στη διάθεση της Διεύθυνσης (υπεράριθμοι, νεοδιόριστοι, με προσωρινή τοποθέτηση) και με βάση τη σχέση εργασίας που έχουν (δηλαδή μόνιμοι ή ΙΔΑΧ).

Σχετικά με το πώς θα υπολογιστούν τα κενά που προκύπτουν από τις αποσπάσεις στο εξωτερικό διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 7 του Ν. 3848/2010 και του άρθρου 4 παρ. 5 του Π.Δ. 50/96 ορίζεται ότι για τη σύνταξη των τελικών πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού υπολογίζονται και οι θέσεις που προκύπτουν από τις «αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε αναγνωρισμένα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού, που έχουν κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους κατά το χρόνο σύνταξης των σχετικών πινάκων». Στις διατάξεις αυτές προβλέπεται ότι στην περίπτωση που οι αποσπάσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί τα σχετικά κενά υπολογίζονται για τις μεταθέσεις του επόμενου σχολικού έτους.

Με βάση τα παραπάνω, κατά τη σύνταξη του πίνακα οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού της Διεύθυνσής σας, στη στήλη «Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί», από τους αποσπασμένους στο εξωτερικό εκπαιδευτικούς ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΤΕ τους εκπαιδευτικούς που έχουν αποσπαστεί πέραν του ενός έτους και η απόσπασή τους θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος. Τους εκπαιδευτικούς που αποσπάστηκαν στο εξωτερικό για ένα έτος ή η απόσπασή τους λήγει μέχρι 31-8-2013 θα τους θεωρήσετε ως οργανικά ανήκοντες στη Διεύθυνσή σας (διάθεση Διεύθυνσης).

Η υπηρεσία μας, σύμφωνα με τις προαναφερόμενες διατάξεις, κατά τη σύνταξη των τελικών πινάκων, θα προβεί σε υπολογισμό οργανικών πρόσθετων κενών αποσπασμένων στο εξωτερικό, εάν αυτό απαιτείται (δηλαδή αν εκδοθούν αποφάσεις αποσπάσεων στο εξωτερικό).

4. Στη ίδια στήλη, δηλ. στη στήλη «Οργανικά ανήκοντες εκπαιδευτικοί», δεν θα υπολογιστούν οι εκπαιδευτικοί που προβλέπεται ότι θα αποχωρήσουν από την Υπηρεσία μέχρι 31 Αυγούστου 2013 λόγω αυτοδίκαιης απόλυσης.

5. Στη στήλη «Έλλειμμα (-) Πλεόνασμα (+) προσωπικού» αναγράφεται η διαφορά που προκύπτει με την αφαίρεση της στήλης «Σύνολο» των Οργανικά Ανηκόντων Εκπαιδευτικών  από τη στήλη «Οργανικές θέσεις» και το αποτέλεσμα μας δίνει το έλλειμμα ή το πλεόνασμα για τις μεταθέσεις. Από την αφαίρεση, αν προκύψει θετικός αριθμός, τότε υπάρχει κενό, δηλαδή υπάρχει έλλειμμα διδακτικού προσωπικού, οπότε θα το αναγράφετε με αρνητικό πρόσημο (-), ενώ αν προκύψει αρνητικός αριθμός υπάρχει πλεόνασμα οπότε και γράφεται με θετικό πρόσημο (+).

Για παράδειγμα εάν οι Οργανικές θέσεις είναι 25 και οι Οργανικά ανήκοντες είναι 17 σημειώνουμε στη στήλη αυτή -8.

6. Η στήλη «Εκτίμηση ΠΥΣΠΕ ελλείμματα (-) / πλεονάσματα (+)» θα αναφερθεί  η γνώμη/εισήγηση του οικείου ΠΥΣΠΕ για ελλείμματα με αναγραφή του πρόσημου (-) ή πλεονάσματα με αναγραφή του πρόσημου (+).

Εφιστούμε την προσοχή σας ως προς τη σωστή αποτύπωση των οργανικών κενών.

                                                                                                Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Εσωτερική διανομή:

1. Γεν. Δ/νση Διοίκησης Π.Ε. & Δ.Ε.

2. Δ/νση Προσ/κού Α/θμιας Εκπ/σης

    Τμήμα Γ΄

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

πηγή

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: