Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί!

Οι γονείς που είμαστε ναυτεργάτες και όταν βγήκαμε στον δρόμο μας επίταξαν!

Οι γονείς που είμαστε εργαζόμενοι στα ΜΜΜ και όταν βγήκαμε στον δρόμο μας επίταξαν!

Οι γονείς που είμαστε αγρότες και όταν βγήκαμε στα μπλόκα, μας χαρακτήρισαν σαν συντεχνία και μας απείλησαν με συλλήψεις!

Οι γονείς που δουλεύουμε στου Δήμους και μας επίταξαν όταν κατεβήκαμε στους δρόμους!

Οι γονείς που είμαστε γιατροί και νοσηλευτές και όταν βγήκαμε στον δρόμο μας συκοφάντησαν σαν «φακελάκηδες» και «τεμπέληδες»!

Οι γονείς που δουλεύουμε ή δουλεύαμε στην ΔΕΗ ή στον ΟΛΠ ή σε κάποια άλλη ΔΕΚΟ και όποτε κατεβαίναμε στο δρόμο μας συκοφαντούσαν σαν βολεμένους και ρετιρέ!

Οι γονείς που είχαμε μαγαζί και έκλεισε. Έκλεισε από την ύφεση που έφεραν οι μειώσεις των μισθών – που ξεκίνησαν από το δημόσιο. Και μετά η ύφεση έφερε απολύσεις. Και οι απολύσεις, που θα φέρει η αύξηση του ωραρίου, θα φέρει κι άλλη ύφεση, κι άλλα κλειστά μαγαζιά!

Οι γονείς που είμαστε ταξιτζήδες και όταν κατεβήκαμε στο δρόμο μας επίταξαν!

Οι γονείς που είμαστε οδηγοί φορτηγών και όταν κατεβήκαμε στο δρόμο μας συκοφάντησαν σαν συντεχνία και μας έστειλαν τα Ματ!

Οι γονείς που ήταν δημοσιογράφοι και έμειναν άνεργοι, οι γονείς που είναι δικηγόροι και οδηγούνται στην ανεργία!

Οι γονείς που κατεβήκαμε στις πλατείες των Αγανακτισμένων, γιατί καταλάβαμε ότι μαζί με το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, έρχεται και το χτύπημα της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης!

Είμαστε οι γονείς των 400.000 οικογενειών που έχουν όλα τα παιδιά τους άνεργα! Είμαστε οι γονείς που το ένα στα δύο παιδιά μας είναι άνεργο! Είμαστε οι γονείς των χιλιάδων νέων αποφοίτων από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας που φεύγουν από την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα νεκρώνει!

Δεν ξέρουμε ακριβώς πως δουλεύει ένα σχολείο, όπως δεν ξέρουν και όλοι τι σημαίνει να είσαι ενάρετης της ΔΕΗ, οδηγός στο Μετρό, αγρότης στην ύπαιθρο, γιατρός στο διαλυμένο σύστημα υγείας, εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου.

Δεν ξέρουμε πως ακριβώς δουλεύει ένας εκπαιδευτικός ή τι σημαίνει το ωράριο ενός εκπαιδευτικού και τι σημαίνει η αύξηση για δύο ώρες του διδακτικού ωραρίου και πως ακριβώς θα ζητάει το Υπουργείο να ξεσπιτώνεται ένας καθηγητής για να τον μεταθέτουν αλλού, αλλά είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί! Γιατί έχουμε νιώσει και εμείς τα οικονομικά και οικογενειακά αδιέξοδα από τις περικοπές, την αδικία, την οργή, την συκοφάντηση, τον εξευτελισμό.

Έχουμε νιώσει αγανάκτηση απέναντι στην κοινωνική μειοψηφία που δεν είναι εκπαιδευτικοί. Στην κυβέρνηση, στην τρόικα, στους κρατικοδίαιτους εφοπλιστές και μεγαλοβιομήχανους-μεγαλοεργολάβους που εντελώς τυχαία έχουν όλα τα κανάλια, όλες τις μεγάλες εφημερίδες και πληρώνουν διάφορα παπαγαλάκια το μήνα, όσα παίρνει τον χρόνο ο εκπαιδευτικός, για να συκοφαντούν όσους δεν είναι στην πλευρά τους...

Αν οι εκπαιδευτικοί προκηρύξουν απεργία τελικά και αν η κυβέρνηση τους επιτάξει, όπως απειλεί, τότε πράγματι το ωράριο των εκπαιδευτικών γίνεται δευτερεύον.

Γιατί το στοίχημά τους είναι να μας χωρίσουν άλλη μια φορά. Να μην απαντήσουμε όλοι μαζί και να ξαναγίνουμε ο γιατρός, ο υπάλληλος, ο άνεργος, ο ταξιτζής, ο αγρότης, ο κάθε ένας μόνος του. Να περιμένουμε τον επόμενο και κάπως έτσι η ζωή να προχωράει στην Ελλάδα των επιτάξεων και της απαγόρευσης του συνδικαλισμού, στην Ελλάδα των απολύσεων και της ανεργίας, στην Ελλάδα της συκοφάντησης και του εξευτελισμού του εργαζόμενου, στην Ελλάδα Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη.

Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί και πρέπει να νικήσουμε αυτή την μειοψηφική μνημονιακή συμμορία.

Είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί γιατί κάθε μικρή αντιπαράθεση, κάθε μάχη για ένα μικρό «κλαδικό» θέμα, με το συγκεκριμένο κράτος έκτακτης ανάγκης, οφείλει να παίρνει χαρακτηριστικά κεντρικής σύγκρουσης, οργάνωσης και καλέσματος ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού για να φύγει η κυβέρνηση και η τρόικα, για μια διέξοδο από την κρίση προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Το χάιδεμα των αυτιών των νοικοκυραίων από το ΚΚΕ και το κρύψιμο του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την συνδικαλιστική ηγεσία της ΟΛΜΕ, απέχουν από μια τέτοια γραμμή και ανάγκη.

Αλλά αν το είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί ακουστεί δυνατά και παντού, ακόμα κι αυτοί οι μίζεροι μικροκομματικοί υπολογισμοί θα ηττηθούν!


Δεν υπάρχουν σχόλια: