Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Το υπουργείο Παιδείας βλάπτει σοβαρά την υγεία

Είναι το υπουργείο-που «για να προστατεύσει την υγεία των μαθητών» επιστράτευσε τους καθηγητές τους ώστε να γίνουν στην ώρα τους οι εξετάσεις (να μην πάθουν οι μαθητές «βλάβη» όπως γνωστός τηλεαστέρας που καθυστέρησε να δώσει εξετάσεις λόγω απεργίας το 1990).

Και μετά τι; Τη μια μέρα-αυτό το υπουργείο ντε, που προστατεύει την υγεία μας-, τους έδωσε … λάθος θέματα (!!!),την άλλη θέματα που είναι εκτός αναλυτικού προγράμματος (!!!) (και είμαστε ακόμη στη μέση…)

Αν αυτό δεν είναι συνειδητή υπονόμευση του δημόσιου σχολείου τότε τι είναι;

Και τι έγινε; Ας λένε ότι θέλουν οι επιστημονικές ενώσεις… Στα δελτία εικονικής πραγματικότητας της τηλεόρασης και στα δελτία τύπου του υπουργείου θα ακούσουμε ότι όλα κύλησαν «ομαλά». Αυτό έχει σημασία... (-Πετάει ο γάιδαρος; -Πετάει!-αφού το είπε η τηλεόραση…)

Ομαλά κυλούσαν και όταν κάποιος (αλήθεια ποιος;) άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία, ομαλά όταν άφησε τους μαθητές χωρίς καθηγητές μέχρι τη μέση της χρονιάς, ομαλά όταν έκλεισαν σχολεία, ομαλά όταν τα άφησε χωρίς πετρέλαιο το χειμώνα, ομαλά όταν άφησε παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα στα προαύλια.

Τέτοια ομαλότητα…

lΠοιος παίζει με τις ζωές των παιδιών μας βρε άχρηστοι;

lΠότε και ποιος θα ζητήσει συγγνώμη;

lΠοιος θα «αυτοαξιολογηθεί»;

lΤίνος η θέση θα καταργηθεί;

lΠοιος θα χαρακτηρισθεί ΕΠΙΟΡΚΟΣ και θα «κρεμαστεί στα μανταλάκια»;

lΠοιος θα τιμωρηθεί;

(Μήπως πάλι σας φταίνε οι …εκπαιδευτικοί;)

lΓιατί τα μέχρι προχθές φωνακλάδικα παπαγαλάκια και οι κλαψιάρηδες κροκόδειλοι μεταλλάχτηκαν σε άλλο είδος και τώρα κάνουν την πάπια; Αυτό δεν είναι δημοσιογραφία, είναι η Φάρμα των Ζώων…

lΓιατί δεν είδα πουθενά κάποια «πρωτοβουλία γονέων» να ζητά στο internet ένα εκατομμύριο «χτυπήματα» για να αποδείξει ότι «η κοινωνία είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ» στους ενόχους αυτών των εγκλημάτων κατά της νεολαίας και απαιτεί την τιμωρία τους;

(Πριν λίγες μέρες όμως είδαμε αντίστοιχους «ενεργούς πολίτες» να ζητούν ένα εκατομμύριο διαδικτυακούς ψήφους για να αποδείξουν ότι «η κοινωνία είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ» από τους εκπαιδευτικούς και την επαπειλούμενη απεργία τους. Το ότι ανταποκρίθηκαν περίπου 998.000 λιγότεροι πολίτες από όσους περίμεναν είναι λεπτομέρεια που "ξέχασαν" να αξιολογήσουν και να μας ανακοινώσουν το συμπέρασμα…).

lΩς πότε νομίζετε ότι θα ανεχτούμε κάποιους έξυπνους που μας δουλεύουν μαζί με κάποιους ηλίθιους που μιλάνε σοβαρά;

lΣε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, για ένα πράγμα να είστε σίγουροι: το μέλλον των παιδιών μας το ονειρευόμαστε και το σχεδιάζουμε μακριά από εσάς.

Και δε θα φύγουν αυτά από τη χώρα τους, εσάς θα διώξουν!

Γ.Β.

Γονιός και Εκπαιδευτικός.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: