Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ: Καταλήψεις και απεργία διαρκείας από το Σεπτέμβριο-Αποχώρησαν ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ

Καταλήψεις των Δνσεων Εκπσης, σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, αποφάσισε το Συνέδριο της ΟΛΜΕ. Επίσης εισηγείται προς τις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου απεργία διαρκείας το Σεπτέμβριο.
Από το Συνέδριο αποχώρησαν οι σύνεδροι της ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, με αποτέλεσμα η παραπάνω απόφαση να μη ληφθεί παρουσία των δύο κυβερνητικών παρατάξεων.
Ο συνολικός αριθμός των συνέδρων είναι 436 εκ των οποίων οι 145 προέρχονται από τις δύο παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ

Σχετικά με την αποχώρηση από το Συνέδριο η ΠΑΣΚ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει ως πραξικοπηματικές ενέργειες των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και Παρεμβάσεων. Ειδικότερα η ανακοίνωση της ΠΑΣΚ έχει ως εξής:

ANAKOIΝΩΣΗ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΠΑΣΚ Δ.Ε. – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Η Προοδευτική Ενότητα, ΠΑΣΚ Δ.Ε. – Δημοκρατικές Εκπαιδευτικές Δυνάμεις, καταγγέλλει τις πραξικοπηματικές ενέργειες των παρατάξεων ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και Παρεμβάσεων οι οποίες ανατρέπουν, με διαδικαστικά τεχνάσματα και με την ευθύνη – υπεροπτική και αυταρχική συμπεριφορά του Προέδρου του 16ου Συνεδρίου, την εκφρασμένη απόφαση του κλάδου.

Σε μια τόσο κρίσιμη, για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς περίοδο, όπου όλοι οι συνάδελφοί μας αγωνιούν για τα εργασιακά τους δικαιώματα, ακόμη και για την ίδια την εργασία τους, είναι πολιτικά και συνδικαλιστικά απαράδεκτο κάποιοι να επινοούν μεθοδεύσεις που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και τις συλλογικές λειτουργίες του Συνδικάτου και διχάζουν τον κλάδο μας.

Η συμπαράταξη των παραπάνω δυνάμεων θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, στηριζόμενη πάντα στη δημοκρατική κουλτούρα του κλάδου.

Για τους παραπάνω λόγους δε συνεχίσαμε να μετέχουμε στη συνέχεια των διαδικασιών του Συνεδρίου.

Οι παραπάνω μεθοδεύσεις δε μας επέτρεψαν να υποστηρίξουμε την παρακάτω πρόταση και σχέδιο δράσης, τα οποία είχαμε καταθέσει από την αρχή της σχετικής διαδικασίας και ευελπιστούσαμε ότι λόγω του συνθετικού χαρακτήρα της θα μπορούσαν να υπερψηφιστούν από όλες τις δυνάμεις του Συνεδρίου.

Προς το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σήμερα κρίνεται το παρόν και το μέλλον της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και του εκπαιδευτικού επαγγέλματος.
Σήμερα όλοι κρινόμαστε απέναντι στο μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα της εκπαίδευσης και της μόρφωσης του λαού μας.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και των μνημονίων.
Αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασίας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Κεντρικό πολιτικό πρόταγμα είναι: ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Γιατί όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι αναγκαίοι για την προαγωγή της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης του Δημόσιου σχολείου, για την ουσιαστικότερη μόρφωση όλων των μαθητών και των μαθητριών μας.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας (γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης) είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι για να υπερασπιστούμε το εργασιακό και παιδαγωγικό μέλλον μας.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα αγωνιστούμε για να διδάσκουμε και να διαπαιδαγωγούμε στις σχολικές αίθουσες, για να αναπτύσσουμε δημιουργικές πρωτοβουλίες μαζί με τους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας στα σχολεία.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το ιερό δικαίωμα της εργασίας μας, είμαστε αποφασισμένοι να προβάλλουμε τις υπέρτατες παιδαγωγικές αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της συναδελφικότητας.
Όλοι οι εκπαιδευτικοί συσπειρωμένοι στο κοινωνικό μας κίνημα, στους συνδικαλιστικούς θεσμούς (ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ) θα αγωνιστούμε δυναμικά για να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός.
Δε θα περάσουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η αποδόμηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υπονόμευση του μορφωτικού και πολιτιστικού μας ρόλου.
Αγωνιζόμαστε για την προαγωγή της παιδαγωγικής μας ευθύνης και ελευθερίας. Διαπαιδαγωγούμε με την αγωνιστική στάση ζωής.
Είναι ιερό καθήκον για το μέλλον του επαγγέλματός μας , για τις παιδαγωγικές μας αξίες, για τη Δημόσια και Δωρεάν παιδεία, για τη μόρφωση του λαού μας.
Όλοι μαζί ενωμένοι ενάντια στη βαρβαρότητα της αγοράς, ενάντια στο μεσαίωνα των απολύσεων και της καταστολής των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ:

• Καμία απόλυση εκπαιδευτικού. Καμία διαθεσιμότητα. Καμία υποχρεωτική μετάθεση.
• Άμεση ανάκληση του νόμου για το νέο πειθαρχικό δίκαιο που έχει θέσει υπό διωγμό τους συναδέλφους, καθιστώντας όλους μας εν δυνάμει «επίορκους».
• Άμεση ανάκληση του σχεδίου Π.Δ. για τις αναγκαστικές μεταθέσεις, που ανατρέπει τη ζωή των εκπαιδευτικών. Είναι εξοντωτικό, απάνθρωπο, αλλά και αντιπαιδαγωγικό, οι εκπαιδευτικοί που διάγουν το 1/3 του επαγγελματικού τους βίου μετατιθέμενοι ανά την επικράτεια, να μην εξασφαλίζουν ποτέ τη σιγουριά της οργανικής τους θέσης και της μόνιμης εγκατάστασης.
• Όχι στην αξιολόγηση – χειραγώγηση.
• Ουσιαστική οικονομική αναβάθμιση, ειδικά του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού, που σε αντίξοες και ειδικές συνθήκες, μακριά από την εστία και την οικογένειά του πρέπει να ασκεί του λειτούργημά του με τον πενιχρό μισθό των 640€.
• Κατάργηση του νόμου 4024 και του ενιαίου βαθμολόγιου-φτωχολόγιου.
• Άρση της επιστράτευσης – ανάκληση όλων των σχεδίων νόμων που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές και συνταγματικές ελευθερίες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς – ή μέσα στο καλοκαίρι αν υπάρχουν εξελίξεις – προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις με εισήγηση της Ο.Λ.Μ.Ε. για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, για να υπερασπιστούμε τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας.

Γι’ αυτό είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απόφαση για το διαρκές συνέδριο η οποία καταργεί τη θεσμική λειτουργία της Ομοσπονδίας.

πηγή

 

    Δεν υπάρχουν σχόλια: