Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Όταν οι κόποι αποδίδουν

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕ ΣΤΟ ΚΕΛΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΗ ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΑ

Το θαύμα της Κατάβασης

Η περίπτωση της Ειρήνης Νταούτη από το Λύκειο της Βολισσού είναι ξεχωριστή, κυρίως διότι επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι όταν υπάρχει θέληση τα όποια προβλήματα ξεπερνιούνται.

Παιδί πολυμελούς οικογένειας με 7 αδέλφια η Ειρήνη έδειξε με το δικό της παράδειγμα ότι η γνώση πρέπει να αποτελεί τον κύριο στόχο των νέων της ηλικίας της.

«Δεν έχω να πω πολλά για την επιτυχία της κόρης μου. Απλά ένα μεγάλο μπράβο που χωρίς ιδιαίτερα και χωρίς καμία βοήθεια κατάφερε αυτό τον βαθμό», λέει με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της και εξηγεί:

«Η Ειρήνη έχει 7 αδέρφια. Ο πατέρας της έχει πεθάνει και εγώ είμαι του Δημοτικού. Δεν είχε καμία βοήθεια από πουθενά. Τα αδέρφια της έχουν πάει μέχρι και το Γυμνάσιο. Είμαστε μία μικρή οικογένεια που έχουμε ένα κοπάδι για να ζήσουμε. Μένουμε σε ένα μικρό σπίτι στην Κατάβαση και καταλαβαίνεται πόσο δύσκολο είναι κανείς να διαβάσει.

Η κόρη μου όμως δεν το έβαλε κάτω. Επειδή είχε πολύ φασαρία στο σπίτι, ζήτησε από τον επίτροπο του ναού το κλειδί για την ενοριακή αίθουσα. Έτσι μετά το σχολείο πήγαινε και κλεινόταν εκεί μέσα και έβγαινε πια το βράδυ.

Το χειμώνα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα. Όταν έκανε κρύο ή χιόνιζε δεν υπήρχε ρεύμα να ζεστάνει η αίθουσα. Όμως η Ειρήνη δεν το έβαζε κάτω, έπαιρνε μία κουβέρτα από το σπίτι, τυλίγονταν και πήγαινε στο κελί και διάβαζε. Ευχαριστώ το Θεό που της έδωσε τη δύναμη να πετύχει αυτό που ήθελε. Τώρα λέμε ότι θα πάει στη Νομική και εύχομαι να τα καταφέρει», είπε η μητέρα της στον «π».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: