Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Στη διαθεσιμότητα και εκπαιδευτικοί που είχαν μεταπτυχιακά και είχαν εξαιρεθεί

Προσωρινή ήταν τελικά η χαρά και η ανακούφιση των εκπαιδευτικών που πίστευαν ότι θα γλιτώσουν από τη διαθεσιμότητα επειδή έχουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά!!!!

Αν και αρχικά το υπουργείο είχε πετύχει την εξαίρεση τους, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, κάτι μεσολάβησε και το θέμα πήρε άλλη τροπή μετά και τις νέες πιέσεις των εκπροσώπων των δανειστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Παιδείας με την οποία αίρεται η εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών που έχουν τίτλους διδακτορικών και μεταπτυχιακών σπουδών και είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Παιδείας.

Το θέμα αφορά 245 εκπαιδευτικούς!!!! Αίρεται επίσης ανάλογη εξαίρεση που ίσχυε και για τους υπαλλήλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με ανάλογα προσόντα.

Μέχρι 10 Αυγούστου η λίστα των 2.000 σε διαθεσιμότητα καθηγητών – 4.933 μετακινήσεις από Γυμνάσια-Λύκεια σε Δημοτικά

Εκτός από τους 2.000 εκπαιδευτικούς των υπό κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι τις 10 Αυγούστου και στη συνέχεια θα απορροφηθούν στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης, έρχονται και μετατάξεις 4.933 καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι τον Σεπτέμβριο θα κάνουν αγιασμό σε ​προαύλιους χώρους δημοτικών σχολείων, σε μια προσπάθεια του υπουργείου να τους προστατεύσει από την απόλυση.

Γυμναστές, καθηγητές πληροφορικής, Γαλλικής φιλολογίας, θεατρικών σπουδών, Μουσικής και Καλλιτεχνικών θα βρεθούν από το Φθινόπωρο στις τάξεις δημοτικών σχολείων, καλύπτοντας τα κενά!

ΠΟΙΟΙ ΤΗ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ;

Οι εκπαιδευτικοί που εξαιρούνται είναι:

α) είναι ανάπηροι σε ποσοστό τουλάχιστον 67o/o ή πολύτεκνοι, κατά την έννοια των παραγράφων 1 έως 3 του άρθρου πρώτου του ν. 1910/1944 (Α” 229), όπως ισχύει, εφόσον τα τέκνα, που ορίζονται στις προαναφερόμενες διατάξεις του ν.1910/1944, συνοικούν με αυτούς και ανήκουν στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει,

β) έχουν σύζυγο ή τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει, συνοικεί με αυτόν, και έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67o/o,

γ) δυνάμει νόμου ή δικαστικής αποφάσεως ασκούν κατ” αποκλειστικότητα τη γονική μέριμνα τέκνου, που συνοικεί με αυτούς και ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον Κ.Φ.Ε., όπως ισχύει

δ) έχουν σύζυγο ο οποίος τίθεται σε διαθεσιμότητα δυνάμει του ως άνω σχεδίου νόμου

Star.gr

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: