Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΣΑΜΟΣ: ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ (video)

Η σειρά «ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ» παρουσιάζει το επεισόδιο «ΣΑΜΟΣ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑΤΑ», ξυπνώντας μνήμες αλλοτινών καιρών και ένα παρελθόν γεμάτο μύθους και ιστορίες. Ένα νησί γνωστό για το κρασί και τις προσωπικότητες που παρείχε στην ελληνική ιστορία, όπως τον ΠΥΘΑΓΟΡΑ και τον ΑΙΣΩΠΟ.

Πραγματοποιεί περιήγηση στα Αρχαία ερείπια και μνημεία δοξασμένου παρελθόντος. Επίσης, παραθέτει πληροφορίες για το Ευπαλίνειο όρυγμα το οποίο αποτελεί ένα μηχανικό έργο αξεπέραστο στην ιστορία της μηχανικής τεχνολογίας και τεκμήριο του υψηλού επίπεδου τεχνογνωσίας των Ελλήνων μηχανικών του 6ου π. Χ. αιώνα και αφορά τη διάνοιξη του αγωγού ύδρευσης διαμέσου του όρους ΑΜΠΕΛΟΣ, για την υδροδότηση της πρωτεύουσας της ΣΑΜΟΥ.

Η ξενάγηση ολοκληρώνεται προβάλλοντας το γραφικό λιμάνι, το οποίο διαθέτει τη μόνη μαρίνα του νησιού, και έχει διατηρήσει τα παραδοσιακά του σπίτια και αρχοντικά. Η εκπομπή πλαισιώνεται με αναφορά σε ιστορικές φιγούρες και μυθικά πρόσωπα, προβάλλοντας την ιστορία του νησιού που παραμένει ζωντανή μέσα στους αιώνες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: