Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

"Στα άδυτα των... «δυτών»": Το νέο μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Δίαυλος" το νέο μυθιστόρημα της Έλενας Χουσνή, της εκπαιδευτικού και βραβευμένης συγγραφέως που ζει και δημιουργεί στη Σάμο. Έχει τίτλο "Στα άδυτα των... «δυτών»".

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Με φόντο την οικονομική κρίση και την αστάθεια που μαστίζει τη χώρα, πολίτες και "παράγοντες" μετρούν τις δυνάμεις αντοχής και "επιβολής". Ένας συνταξιούχος αρχισυντάκτης, μια εν ενεργεία δημοσιογράφος και ένας ερευνητής στο Πανεπιστήμιο βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα περίεργο παζλ. Η "τρόικα" θα βουτήξει στο παρελθόν, θα αναζητήσει συνδέσεις ανάμεσα σε πρόσωπα και θα ψηλαφίσει τη διασύνδεση του Υπουργού Οικονομικών, ενός παντοδύναμου επιχειρηματία και μιας ομάδας που κινεί τα νήματα στο ημίφως. Μια έρευνα για τα πετρέλαια, τρεις αφανείς τεχνοκράτες, αποκόμματα κιτρινισμένων εφημερίδων και ένα ύποπτο τροχαίο φαντάζουν ασύνδετα μέσα στον χώρο και στον χρόνο. Κι όμως, η σύνδεση είναι εκεί και περιμένει ν'' αποκαλυφθεί. Νέα στοιχεία θα προστεθούν, αναγκάζοντας τους πρωταγωνιστές να "βουτήξουν" στην αλήθεια και τελικά στην αυτογνωσία. Όσο η έρευνα προχωρά, οι σχέσεις αλλάζουν. Μαζί τους και οι άνθρωποι.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Έλενα Χουσνή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πέλλα. Σήμερα εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σάμου. Διηγήματά της έχουν φιλοξενηθεί σε συλλογικά έργα, ενώ το βιβλίο της "Άλικο σαν το ...Αίμα" έλαβε το Α΄ Βραβείο στον Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2012). Από την Π.Ε.Λ έχει βραβευθεί επίσης με το Α΄ Βραβείο Θεατρικού έργου (2009) και με το Γ΄ Βραβείο Μυθιστορήματος (2009).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: