Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Φουντώνει» η κόντρα δασκάλων-Α/θμιας Εκπ/σης Λακεδαίμονος, με φόντο την απολογία Παπαδοπούλου

Αβάσιμες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες σε βάρος της εκπαιδευτικού ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων» ”

Ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής που έχει αναλάβει την διαταχθείσα  ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος της, κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή 17 Ιανουαρίου η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακεδαίμονος «Ο Πλήθων», Ελισάβετ Παπαδοπούλου. Σε ανακοίνωσή του, μετά την ολοκλήρωση απολογίας της εκπαιδευτικού, ο Σύλλογος κάνει λόγο για διαδικασία«ανάκρισης», τονίζοντας ότι από την κατάθεση, που διήρκεσε από τις 10.30 π.μ.  μέχρι τις 4.15 μ.μ.,«δεν προέκυψε κάποια σοβαρή κατηγορία».

Ο «Πλήθων» επιμένει ότι «από την εξέλιξη της υπόθεσης φάνηκε ακόμα πιο καθαρά και επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις μας πως πρόκειται για πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στα αυτονόητα δικαιώματα των συλλογικών οργάνων και των αιρετών εκπροσώπων να υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου και τα συμφέροντα των μελών τους».

Τέλος, ο Σύλλογος τονίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση της προέδρου του, καθιστώντας σαφές ότι: «Μετά από αυτή την εξέλιξη και αισθανόμενοι δικαίωση για την ως τώρα στάση μας δηλώνουμε αποφασισμένοι, εμείς και το εκπαιδευτικό κίνημα, να υπερασπιστούμε με μεγαλύτερο πείσμα τη συναδέλφισσα Παπαδοπούλου έως την τελική δικαίωση».

Η ανακοίνωση του «Πλήθωνα» έχει ως εξής:

«Την Παρασκευή 17/1/2014 η κ.Ελισάβετ Παπαδοπούλου προσήλθε στο Δημ. Σχολείο Παπαδιανίκων όπου κατέθεσε  στο διευθυντή-ανακριτή που έχει αναλάβει τη γνωστή υπόθεση.

Στο σχολείο με ομόφωνες αποφάσεις παρευρέθηκαν ο κ.Θανάσης Αγαπητός μέλος του Δ.Σ. της  Δ.Ο.Ε.και ο κ.Δημήτρης Μπράτης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ καθώς και ο Πέτρος Νταλιάνης ως Αιρετός ΑΠΥΣΠΕ και ο Δ. Ξιάρχος ως Αντιπρόεδρος του «Πλήθωνα».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάκριση είχε διάρκεια  από τις 10.30 π.μ  μέχρι τις 4.15 μ.μ. χωρίς πραγματικά να προκύψει κάποια σοβαρή κατηγορία.

Από την εξέλιξη της υπόθεσης φάνηκε ακόμα πιο καθαρά και επιβεβαιώθηκαν οι θέσεις μας πως πρόκειται για πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στα αυτονόητα δικαιώματα των συλλογικών οργάνων και των αιρετών εκπροσώπων να υπερασπίζονται τις αποφάσεις του κλάδου και τα συμφέροντα των μελών τους.

Οι αυτονόητοι, ορθοί και νόμιμοι χειρισμοί της συναδέλφισσας  μετατρέπονται σε κατηγορίες προκειμένου να  φοβηθεί και να τρομοκρατηθεί η ίδια και όποιος αμφισβητεί ή ελέγχει. Η απειλή  της τιμωρίας λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε εκπαιδευτικό που θα θελήσει στο μέλλον να αντιδράσει ενάντια σε αντιεκπαιδευτικές πολιτικές ή αυθαιρεσίες.

Είναι απολύτως φανερό πως  η κ. Παπαδοπούλου, ως Πρόεδρος και Αιρετός, έκανε αυτό που είχε στοιχειωδώς  δικαίωμα αλλά και υποχρέωση να κάνει: Να αγρυπνά, να ενημερώνει, να παρακολουθεί και να ελέγχει υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα  των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και αισθανόμενοι δικαίωση για την ως τώρα στάση μας δηλώνουμε αποφασισμένοι, εμείς και το εκπαιδευτικό κίνημα, να υπερασπιστούμε με μεγαλύτερο πείσμα τη συναδέλφισσα Παπαδοπούλου έως την τελική δικαίωση».

Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου Κάμπου: «Αποδιοπομπαίος τράγος η κάθε Ελισάβετ Παπαδοπούλου που αντιστέκεται στα κεκτημένα κατεστημένα»

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κάμπου Λακωνίας, αναζητεί, ως οφείλει,  την αλήθεια για την "αναξιοπρεπή" συμπεριφορά ενός λειτουργού που κάθεται σε χαλεπούς καιρούς , σε μια μνημονιακή Ελλάδα και εν όψει ενός δόγματος της παγκοσμιοποίησης να υποστηρίζει και να μεριμνήσει για το μέγιστο αγαθό της παιδείας που είναι ταυτόσημο με την ταυτότητα, τις ρίζες μας , την ελευθερία του λόγου κλπ , καθότι η συντριβή του αγαθού αυτού, λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων έχει επιφέρει και θα επιφέρει ακόμη μεγαλύτερο πλήγμα στο βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των μικρών και μικρομεσαίων τάξεων.

Τα παιδιά μας έχοντας ύλη και πνευματική υπόσταση έχουν ταυτόχρονα και σκοπούς της ζωής τους να επιτύχουν.  Αντλώντας τη δύναμη αυτή από την γνώση που είναι μέρος της παιδείας που καλύπτει βασικές ανάγκες και απορίες.  Συντελούν σε μια τεράστια πρόοδο ως ενεργά μέλη μιας κοινωνίας - έθνους, στην υγεία, στον τρόπο ζωής και  γενικότερα σε μια εξελισσόμενη υψηλής τεχνολογίας εποχής.  Όλα αυτά τα αποκτούν από πρόσωπα που είναι η δεύτερη οικογένεια : τους παιδαγωγούς, τους δασκάλους και τους καθηγητές.  Είναι αυτοί που συμπληρώνουν τις γερές βάσεις της νέας γενιάς και ακούν τον μεγαλύτερο ίσως χαιρετισμό απ'όλους:  ''Χαίρε Δάσκαλε''...
Μην ξεχνάμε ότι η παιδεία είναι το οικοδόμημα του πολιτισμού και όχι μόνο λόγω αποτελέσματος εργασίας αλλά συγχρόνως τόλμης και θάρρους.

Ο αποδιοπομπαίος τράγος;   Η κάθε Ελισάβετ Παπαδοπούλου που αντιστέκεται στα κεκτημένα κατεστημένα;  Η φίμωση και η παραπομπή της σε ΕΔΕ είναι ένα τρομοκρατικό χτύπημα.  Τα κάθε είδους τρομοκρατικά χτυπήματα είναι ένα νέο είδος πολέμου, που ως σκοπό έχει: η υπερεξουσία να φιμώνει το διάλογο, την άποψη, την αλήθεια, τη συμμετοχή.

Ο αντίλογος σε όλα αυτά: εμείς οι γονείς που γνωρίζουμε και ξέρουμε καλύτερα την αλήθεια αφού είμαστε οι άμεσοι δέκτες των γεγονότων, και αντιδρούμε ζητώντας η πρωτοφανής αυτή δίωξη να σταματήσει εδώ και τώρα.

Και απαντούμε και ρωτούμε όλους αυτούς που υποθάλπουν με απρεπής από τη μεριά τους ενέργειες πρόσωπα άξιας τιμής και σεβασμού.

Εμείς σ'αυτό τον τόπο βάζουμε τα παιδιά μας, εσείς τα βάζετε;!;!»

Καταδίκη της δίωξης από Δ.Ο.Ε. και Συλλόγους Εκπαιδευτικών

Σε κοινό ψήφισμα διαμαρτυρίας η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και οι  Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. Δυτικής Αττικής, Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης, Νέας Σμύρνης και Κορινθίας τονίζουν χαρακτηριστικά τα εξής:

«Συνεχίζεται η απαράδεκτη συνδικαλιστική και πολιτική δίωξη της Ελισάβετ Παπαδοπούλου, προέδρου του συλλόγου εκπ/κών Π.Ε. Μολάων και αιρετής εκπροσώπου στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας, που επιδιώκει να παρεμποδίσει τη δράση της και να τρομοκρατήσει συνολικά τους εκπαιδευτικούς.

Αποκαλυπτικό των επιδιώξεων αυτών είναι ότι ενάμιση μήνα μετά την αρχή της δίωξης και η συνάδελφος συνεχίζει να εγκαλείται, από το Διευθυντή Π.Ε. Ν. Λακωνίας σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση ως κατηγορούμενη για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός κι εκτός Σχολείου», ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ!!!

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις μας για πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη και είναι πρωτοφανές, αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό! Με τον τρόπο αυτό παραβιάζονται οι αρχές νομιμότητας, τα στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ενώ παρακωλύεται η δυνατότητα να ασκήσει απρόσκοπτα τα υπερασπιστικά της δικαιώματα.

Ταυτόχρονα, ενώ εκκρεμεί η απάντηση του υπουργείου παιδείας στο αίτημα της Ελισάβετ Παπαδοπούλου για εξαίρεση του ανακριτή-εκπαιδευτικού, παρ’ όλα αυτά καλείται να καταθέσει την Παρασκευή17 Ιανουαρίου 2014.

Είναι φανερό ότι επιδιώκεται από την πλευρά της διοίκησης η δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων στους γονείς και την τοπική κοινωνία όπου ζει και εργάζεται η Ελισάβετ Παπαδοπούλου και αποφυγή των μαχητικών αντιδράσεων των εκπαιδευτικών και των συγκεντρώσεων αλληλεγγύης. Γι’ αυτό άλλωστε, παρά του περί του αντιθέτου αιτήματός της ιδίας, καλείται σε απολογία στο χώρο του σχολείου όπου διδάσκει (!!!) αντί ενός υπηρεσιακού γραφείου, όπως όφειλε η διοίκηση.

Ως Σύλλογος εμμένουμε στη θέση που διατυπώσαμε δημοσίως και προς πάσα κατεύθυνση από την πρώτη στιγμή:

ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ!

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη συναδέλφισσα Ελισάβετ Παπαδοπούλου μέχρι την οριστική δικαίωσή της απέναντι στην πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη που της ασκείται γιατί επέλεξε να καταγγείλει τις αυθαιρεσίες της διοίκησης και την αντιεκπαιδευτική πολιτική που διαλύει την εκπαίδευση και το δημόσιο σχολείο και όχι να σιωπήσει και να κουκουλώσει.

Δε θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος και η υποταγή!

Θεωρούμε ότι στο πρόσωπο της Ελισάβετ Παπαδοπούλου διώκονται τα σωματεία μας για τους συλλογικούς τους αγώνες απέναντι στο υπουργείο, την κυβέρνηση και όλο το διοικητικό μηχανισμό που υπηρετεί ανερυθρίαστα την αντιεκπαιδευτική και βαθιά λεηλατική πολιτική τους.

Τους απαντάμε : Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!»

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την άμεση παύση δίωξης της Ελισάβετ Παπαδοπούλου προσυπογράφουν 247 Σύλλογοι και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: