Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ

ΚΑΤΩ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!

ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ!

Το σύστημα της εκμετάλλευσης και της υποταγής στα μεγάλα ιμπεριαλιστικά αφεντικά, με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις υπηρεσίες των ποικίλλων παραγόντων του, σφίγγει ολοένα περισσότερο τον κλοιό στα στοιχειώδη δικαιώματα, στην ίδια τη ζωή του λαού και της νεολαίας. Ταυτόχρονα επιχειρεί να κάμψει, να καταστείλει, να προλάβει, κάθε τάση αντίστασης και οργάνωσης της μαζικής πάλης των «από κάτω».

Με την κατασκευή πλαστής εικόνας για την δήθεν επερχόμενη «ανάκαμψη» και «έξοδο από την κρίση», την ίδια ώρα που διαψεύδονται ακόμα και από την έκθεση του Γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής.

Με την κατασκευή «σεναρίων τρομοκρατίας» για να παγώσουν οι λαϊκές αντιδράσεις, για να συκοφαντήσουν και να προβοκάρουν τη μαζική πάλη ως «ακραία».

Με απανωτές επιχειρήσεις διώξεων ενάντια σε κινητοποιήσεις, αγωνιστές, συνδικαλιστές, για να γίνει καθεστώς η τρομοκρατία του συστήματος, η ανελευθερία, η φασιστικοποίηση της δημόσιας ζωής.

Με την καλλιέργεια αυταπατών πως το δικαίωμα στη δουλειά, την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης, θα τα βρούμε μέσα από «δικαστικούς αγώνες», ή μέσα στις κάλπες των εκλογών!

Είναι πολλοί προφανώς αυτοί που δεν θέλουν να ανακαλύψουμε πως δεν είμαστε «διάδικοι», «τηλεθεατές», «καταναλωτές» , «ψηφοφόροι» σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικοοικονομικό σύστημα και σε ένα «αμετάβλητο» συσχετισμό εντός του, αλλά εργαζόμενοι! Δηλαδή είμαστε, μπορούμε να είμαστε, δύναμη πάλης και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, δύναμη που μπορεί να καθορίσει τον ίδιο το χαραχτήρα της κοινωνίας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

Σφίγγει και ο κλοιός γύρω μας καθώς ανάμεσα στα άλλα άμεσα αντιμετωπίζουμε δύο αλληλένδετα και βασικά στοιχεία της επίθεσης του συστήματος, καθοριστικά για το μέλλον των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του Δημόσιου Σχολείου:

Ø Την επικείμενη απόλυση περίπου 500 –ίσως και περισσότερων- μονίμων συναδέλφων μας με την οποία ανατρέπεται η θεμελιώδης κατάκτηση μας στο δικαίωμα στη δουλειά και ανοίγει ο δρόμος για τις χιλιάδες απολύσεις που ήδη αναγγέλλονται από κυβέρνηση και τρόικα μέσα στο 2014!

Ø Την προώθηση- υλοποίηση με κάθε τρόπο (δηλαδή με ή χωρίς σεμινάρια και λοιπές… φιοριτούρες) του θεσμικού πλαισίου της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης ώστε να γίνει καθεστώς και «επιχειρηματολογημένη» καθημερινή πραγματικότητα από δω και μπρος η κατηγοριοποίηση σχολείων, η παραγωγή «διαθεσίμων» και προς απόλυση εκπαιδευτικών, η ισόβια τρομοκρατία και πειθάρχηση μας, ο μισθός (ή μήπως το ωρομίσθιο;) της πείνας…

Να θυμηθούμε κάθε σταγόνα από τα ποτάμια ψέματος των κυβερνήσεων και των υπουργών του συστήματος που ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια εξαπολύθηκαν για να προωθήσουν τη βαρβαρότητα που απλώνεται. Να μην ξεχάσουμε καμιά από τις αξιοθρήνητες απάτες και άθλιους ελιγμούς όσων παριστάνοντας την συνδικαλιστική ηγεσία φρέναραν και υπονόμευσαν την ως τώρα πάλη μας. Και αποφασιστικά και μαζικά να συνεχίσουμε αυτό που ζητήσαμε να γίνει τον περασμένο Μάη, αυτό που ξεκινήσαμε και έμεινε στην αρχή του τον περασμένο Σεπτέμβρη:

Να ετοιμάσουμε τους όρους για το ξεκίνημα ενός μεγάλου παρατεταμένου απεργιακού αγώνα στις αρχές Μάρτη.

Έναν αγώνα που θα δώσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο για την ανατροπή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων – αξιολόγησης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΕΕ –ΔΝΤ

ΣΤΟΧΟΙ-ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΑΛΗΣ

· ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

· ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ και οι ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΟΛΟΙ οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ

· ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

· ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧOΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

· ΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ

· ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

· ΜΟΡΦΩΣΗ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ, ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ!

Ø Κατάργηση του νόμου για το Λύκειο Όχι στην αντιδραστική «αναδιάρθρωση» της εκπαίδευσης, γενικής και τεχνικής. Όχι στον εξεταστικό μαραθώνιο, στην ιδιωτικοποίηση και στην πρόωρη κατάρτιση μετά το γυμνάσιο. Όχι στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία μέσω της «μαθητείας».

Ø Καμιά συγχώνευση – κατάργηση σχολείου! Ανώτερο όριο 20 μαθητές στο τμήμα, 15 στις κατευθύνσεις και 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

· ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ø Να καταργηθεί το καθεστώς της πολιτικής επιστράτευσης απεργών.

Ø Παύση κάθε συνδικαλιστικής δίωξης.

Ø Kατάργηση των νόμων για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο (ν.4093/12 και 4057/12).

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

  1. Συγκροτούμε επιτροπές αγώνα σε κάθε σχολείο /σχολικό συγκρότημα. Για το σκοπό αυτό ξεκινάμε επισκέψεις- συζητήσεις- συσκέψεις σε όλα τα σχολεία του νησιού. Οι απαιτήσεις και οι δυσκολίες του αγώνα προϋποθέτουν να τον πάρουν στα χέρια τους όλοι οι συνάδελφοι.
  2. Προχωράμε στη διοργάνωση συλλαλητηρίου την Παρασκευή 31//1/2014 το απόγευμα (ημέρα που θα γίνουν αντίστοιχες κινήσεις πανελλαδικά) με αιχμή τις διαθεσιμότητες – απολύσεις,. Για το σκοπό αυτό καλούμε σε σύσκεψη τη Δευτέρα 27/1/2014 σωματεία από το δημόσιο (Σύλλογο δασκάλων –ΟΤΑ – Νοσοκομειακοί κα) και τους σχολικούς φύλακες. Στη σύσκεψη αποφασίζεται κοινή ανακοίνωση που θα προπαγανδίσει το συλλαλητήριο και κοινή συνέντευξη τύπου.
  3. Διοργανώνουμε ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ αρχές Φεβρουαρίου μαζί με το Σύλλογο Δασκάλων με θέμα τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση.
  4. Προχωράμε σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 7/2/2014. Απεργιακή κινητοποίηση που θα συγκροτεί τον κλάδο για τις επόμενα κινηματικά βήματα και με στόχο να κλείσουν πανελλαδικά όλα τα σχολεία εκφράζοντας την αντίθεση των συναδέλφων στην αυτοαξιολόγηση αλλά και τη δέσμευση ότι κανείς συνάδελφος μας δε θα απολυθεί. Δεν απεργούμε για να ασκήσουμε πίεση στο ΣτΕ που τη μέρα εκείνη εκδικάζει την υπόθεση της διαθεσιμότητας των συναδέλφων μας δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για δικαστική λύση του ζητήματος.
  5. Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ την εβδομάδα 10/2 έως 14/2 και νέα ΓΣ προέδρων στις 15/2 για κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων στις αρχές Μάρτη.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: