Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ομόφωνα δεκτές οι παραιτήσεις των διευθυντών στο Ηράκλειο

Δεκτές και μάλιστα ομόφωνα, από τα αιρετά και τα υπηρεσιακά μέλη τους έγιναν οι παραιτήσεις των Διευθυντών Σχολείων της Πρωτοβάθμιας αλλά και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο, ως μια μορφή αντίδρασης στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας.

Οι αιτήσεις παραίτησης συνολικά 8 εκπαιδευτικών από τις θέσεις του Διευθυντή στα σχολεία όπου και υπηρετούσαν συζητήθηκαν στις διαδοχικές συνεδριάσεις του Ανώτατου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ) και κατόπιν του αντίστοιχου Συμβουλίου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΠΕ). Και τα δύο όργανα αποφάσισαν ομόφωνα να κάνουν αποδεκτές τις παραιτήσεις των εκπαιδευτικών, γεγονός που σημαίνει ότι θα ξεκινήσει αμέσως μόλις καθαρογραφεί η σχετική απόφαση και σταλεί στις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διαδικασία αντικατάστασής τους.

Το ΑΠΥΣΔΕ ενέκρινε την αίτηση παραίτησης του Ζαχαρία Καψαλάκη, διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Τυμπακίου που υπάγεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και ενός ακόμη διευθυντή, ενώ το ΑΠΥΣΠΕ ενέκρινε τις αιτήσεις παραίτησης των Δημήτρη Αποστολάκη, Γιώργου Τερζάκη, Νίκου Αμανάκη, Μανώλη Μελισσουργάκη, Γιάννη Σαϊτάκη καθώς και της νηπιαγωγού Κατερίνας Παπαδάκη.

Αναμένεται κύμα παραιτήσεων

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι αίτηση παραίτησης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση υπέβαλε η διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου, καθώς και ο σχολικός σύμβουλος Μανώλης Μηλιαράκης. Ιδιαίτερα η τελευταία αίτηση παραίτησης προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία για την εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου, καθώς οι θέσεις των σχολικών συμβούλων θεωρούνται από τις ανώτερες της υπηρεσιακής εκπαιδευτικής ιεραρχίας. Μάλιστα όπως εκτιμούν εκπαιδευτικοί αμέσως μετά το Πάσχα, οπότε και θα ξεκινήσει η επιμόρφωση των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η ατομική αξιολόγηση, τότε αναμένεται μπαράζ παραιτήσεων, καθώς ολοένα και περισσότεροι διευθυντές δηλώνουν ότι αντιτίθενται στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να γίνει η αξιολόγηση.

Κάλεσμα από το «Δ. Θεοτοκόπουλο».

Μιλώντας στο Irakliolive ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος» Γιώργος Μακράκης επισήμανε ότι ο σύλλογος θα απευθύνει έκκληση στους εν δυνάμεις διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς δηλαδή τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στους καταλόγους των τελευταίων κρίσεων διευθυντών, να μην αποδεχθούν την πρόσκληση που θα τους γίνει για να αναλάβουν τα σχολεία που θα μείνουν «ακέφαλα» λόγω της αξιολόγησης. Διευκρίνισε ακόμη για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της παραίτησης θα πρέπει προηγουμένως να βρεθεί ο ανατικαταστάτης του παραιτηθέντος διευθυντή για να συνυπογράψουν το πρακτικό παράδοσης – παραλαβής της σχολικής μονάδας. Όσο για τους παραιτηθέντες πλέον, στην ουσία παραμένουν στην εκπαίδευση ως απλοί δάσκαλοι, πράγμα που σημαίνει ότι ανάλογα με τις ανάγκες των σχολείων, δεν αποκλείεται είτε να μετακινηθούν στα σχολεία όπου και ανήκουν οργανικά, είτε να παραμείνουν στα σχολεία που μέχρι και την περασμένη εβδομάδα διηύθυναν, είτε να καλύψουν κενό σε κάποιο άλλο σχολείο που έχει ανάγκη μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.

της Ελίνας Φαρσάρη
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: