Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Συνεδρίαση ΠΥΣΠΕ: 29 Ιουλίου 2014 - Οργανικά κενά

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, στις 29 Ιουλίου 2014, εξετάστηκε το εξής θέμα:

1. «Οριστικές τοποθετήσεις & μεταθέσεις εκπαιδευτικών»

Στη συνεδρίαση τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί που είχαν κάνει αίτηση για  οριστική τοποθέτηση ή βελτίωση θέσης εντός ΠΥΣΠΕ, τις οποίες μπορείτε να δείτε

εδώ.

Στη συνέχεια, προσδιορίστηκαν τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά τις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των συναδέλφων, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ.

Αναφορικά με τα σχολεία που υποβιβάστηκαν (Παγώνδα, Κοκκαρίου, Κοντακεΐκων, Μαραθοκάμπου, Φούρνων), σύμφωνα με την απάντηση του υφυπουργού παιδείας, που μπορείτε να τη δείτε εδώ, δεν γίνεται καμία ανάκληση υποβιβασμού σχολείων αλλά ούτε και των Φούρνων, όπου είχε δεσμευθεί η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποβιβασμοί έγιναν σύμφωνα με τη θετική εισήγηση της Περιφερειακής Δ/ντριας Β. Αιγαίου.

Είναι γεγονός ότι στο ΠΥΣΠΕ Σάμου μετά τις οριστικές τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών υπάρχουν 135 οργανικά κενά, τα οποία για να καλυφθούν χρειάζονται άμεσα μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Το Σεπτέμβριο τα λειτουργικά κενά θα αυξηθούν, μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων από το Υπουργείο.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις του στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, που μπορείτε να τις δείτε εδώ, μιλάει για κάλυψη των κενών θέσεων (εκτός των 2000 απ’ τον τακτικό προϋπολογισμό), με αναπληρωτές ΕΣΠΑ. Βέβαια η ενδεχόμενη πρόσληψη αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ στα Ολοήμερα τμήματα δημιουργεί προβλήματα, επειδή θα αναγκασθούν να μετακινηθούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία τους (το είδαμε σε πολλά ΠΥΣΠΕ) για να καλύψουν κάποια κενά σε άλλα σχολεία και στη θέση τους να τοποθετηθούν αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ. Αυτό λύνεται μόνο με την πρόσληψη αναπληρωτών χωρίς να δεσμεύονται σε ποιες δομές των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης θα υπηρετούν.

Τέλος, έθεσα για δεύτερη φορά στο ΠΥΣΠΕ πρόταση να εισηγηθεί τη δημιουργία οργανικών θέσεων Μουσικής στη Β΄ Σάμου. Παρόλο που είχε δεσμευθεί ο πρόεδρος στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, ότι θα συζητηθεί, τελικά δεν συζητήθηκε.

Όσον αφορά τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών εντός ΠΥΣΠΕ θα πραγματοποιηθούν μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Πάντα στη διάθεσή σας

Μπαρμπάκη Μαρία

Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου

2273034144-32877

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Διαβάστε εδώ την προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (16-7-14)

Δεν υπάρχουν σχόλια: