Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Απίστευτο σενάριο: Στόχος ήταν το αεροπλάνο του Πούτιν!

Σε έναν απίστευτο κυκεώνα σεναρίων σχετικά με το πώς αλλά και κυρίως ποιοι κατέρριψαν το Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών, βρίσκεται η παγκόσμια κοινή γνώμη η οποία παρακολουθεί από χθες το βράδυ μια μεγάλη τραγωδία να μετατρέπεται σε πυρίτιδα στην μπαρουταποθήκη της Ουκρανίας.

Οι σχέσεις Ρωσίας και Ουκρανίας βρίσκονται σε οριακό σημείο όσο δεν ξεκαθαρίζεται ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν την εντολή και εκτέλεσαν την κατάρριψη του αεροπλάνου που προκάλεσε το θάνατο 295 ανθρώπων. Το «μαύρο κουτί» μπορεί να ξεκαθαρίσει τι έγινε εκείνα τα μοιραία λεπτά και τον τρόπο που χτυπήθηκε το αεροσκάφος ενώ τα σενάρια τρόμου προκαλούν έκπληξη.

Λίγη ώρα μετά την πτώση του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών κοντά στην ανατολική Ουκρανία, ο αυτοανακηρυχθείς υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ιγκόρ Γκίρκιν, ανέλαβε την ευθύνη για την κατάρριψη του μοιραίου αεροσκάφους που παρέσυρε στο θάνατο 295 επιβαίνοντες.

Ο Ιγκόρ Γκίρκιν, γνωστός με το όνομα Στρέλκοφ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Kyiv Post δε δίστασε να αναρτήσει το προσωπικό του προφίλ σε τόπο κοινωνικής δικτύωσης: «Το αεροπλάνο έπεσε κάπου κοντά στο Τόρεζ, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Σας προειδοποιήσαμε, μην πετάτε στον ουρανό μας».

Σοκ πάντως προκάλεσε χθες το σενάριο που μετέδιδαν ξένα πρακτορεία σχετικά με την κατάρριψη του αεριοπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, που μεταδίδει και το Russia Today, στόχος των δραστών ήταν το αεροσκάφος του Βλαντιμίρ Πούτιν που ταξίδευε στον ίδιο αεροδιάδρομο και το στίγμα του, μαζί με αυτό του Boeing, βρέθηκε στο ίδιο σημείο αλλά με μια διαφορά ώρας.

Το προεδρικό αεροπλάνο ήταν εκεί στις 16.21 ώρα Μόσχας και το μαλαισιανό Boeing στις 15.44 ανέφερε πηγή προσθέτοντας ότι τα δύο αεροπλάνα μοιάζουν στην όψη, έχουν παρόμοιο περίγραμμα, διαστάσεις και χρώματα. Υπάρχει επίσης ένα ακόμη σενάριο ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από άλλο ουκρανικό το οποίο πίστεψε ότι ήταν αυτό που μετέφερε τον Βλ. Πούτιν.

Αποκαλυπτικά ηχητικά ντοκουμέντα: «Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο», λένε φιλορώσοι αυτονομιστές - ΗΠΑ: Το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο (upd)Η ασύλληπτη αεροπορική τραγωδία στην Ουκρανία με την πτώση του αεροσκάφος τύπου Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines έγινε στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Το χρονικό
Κατάρριψη αεροπλάνου: Πόλεμος προπαγάνδας πάνω από 295 πτώματα

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη συντριβή του αεροσκάφους Μπόινγκ 777 της εταιρείας Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία είναι πάνω από 300 άνθρωποι, περιλαμβανομένων 23 Αμερικανών πολιτών, δήλωσε στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Πάνω από 300 αθώοι άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και 23 Αμερικανοί, ανέφερε ο Ζόριαν Σκίριακ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ωστόσο, άλλα πρακτορεία μιλούν για 295 νεκρούς.
Κατάρριψη αεροπλάνου: Πόλεμος προπαγάνδας πάνω από 295 πτώματα

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη από Ρωσόφωνους αντάρτες οι οποίοι πίστεψαν ότι έριξαν ένα Αντόνοφ ή άκκο κατασκοπικό αεροσκάφος. Οπως έγινε γνωστό από σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους είναι νεκροί.

Αποκαλυπτικά ηχητικά ντοκουμέντα: «Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο», λένε φιλορώσοι αυτονομιστές - ΗΠΑ: Το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο (upd)"Οι 280 επιβάτες και το 15μελές πλήρωμα είναι νεκροί", έγραψε ο Αντόν Γκερασένκο στη σελίδα του στο Facebook. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Boeing 777 καταρρίφθηκε από πύραυλο εδάφους-άερους του συστήματος Μπουκ. Ωστόσο ο Αντρέι Πουργκίν, εκ των ηγετών της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, διέψευσε ότι οι αυτονομιστές ευθύνονται για τη συντριβή του Μπόινγκ, τονίζοντας στο πρακτορείο Ιντερφάξ ότι οι αντάρτες δεν διαθέτουν ρωσικά πυραυλικά συστήματα Μπουκ. Κάποιοι μάλιστα μιλούν για προβοκάτσια τονίζοντας ότι οι αντάρτες δεν έχουν την ικανότητα να χτυπήσουν αεροσκάφος σε τέτοιο ύψος.

Κατάρριψη αεροπλάνου: Πόλεμος προπαγάνδας πάνω από 295 πτώματα

O ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία Αλεξάντερ Μποροντάι κατηγόρησε σήμερα τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών.

«Προφανώς πρόκειται για επιβατικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας» είπε ο Μποροντάι στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 24. Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κατάρριψης του αεροσκάφους, υπενθυμίζοντας ότι είναι η τρίτη αεροπορική τραγωδία που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Ουκρανία "μετά τα αεροσκάφη An-26 και Su-25 των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων που καταρρίφθηκαν από το έδαφος της Ρωσίας", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν αποκλείουμε (το ενδεχόμενο) αυτό το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε και υπογραμμίζουμε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας δεν πραγματοποίησαν βολές που θα μπορούσαν να πλήξουν στόχους στον αέρα», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος, προτού εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ το Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση ΜΗ-17 χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν σε υψόμετρο 10.000 μέτρων και σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τον ρωσικό εναέριο χώρο. "Άρχισε να πέφτει και κατόπιν βρέθηκε να καίγεται εντός του ουκρανικού εδάφους", ανέφερε πηγή της ρωσικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

Οι πληροφορίες που έδωσε ο Γκερασένκο δεν έχουν επιβεβαιωθεί από άλλη πηγή. Ωστόσο Ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι κάτοικοι της περιοχή έχουν ήδη εντοπίσει τα φλεγόμενα συντρίμμια του αεροπλάνου.

Το Boeing εντοπίστηκε να φλέγεται στο έδαφος, σε μια περιοχή όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονταν συγκρούσεις μεταξύ των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και των φιλορώσων αυτονομιστών. Μια άλλη πηγή είπε ότι συνετρίβη στο Τορέζ, κοντά στην πόλη Σαχτιόρσκ της περιφέρειας του Ντονέτσκ, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τα ρωσικά σύνορα.

Αποκαλυπτικά ηχητικά ντοκουμέντα: «Μόλις καταρρίψαμε ένα αεροπλάνο», λένε φιλορώσοι αυτονομιστές - ΗΠΑ: Το αεροσκάφος επλήγη από πύραυλο (upd)Δεκάδες πτώματα, διασκορπισμένα ανάμεσα στα φλεγόμενα συντρίμμια του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, ανέφερε ότι αντίκρισε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ο οποίος έφτασε στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροπλάνο, στην ανατολική Ουκρανία.

Ένας διασώστης είπε ότι μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί στο σημείο της συντριβής, κοντά στο χωριό Γκράμποβο, τουλάχιστον 100 πτώματα. Τα συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν διασκορπιστεί σε μια ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων, πρόσθεσε, γεγονός που υποδηλώνει ότι το Μπόινγκ ενδεχομένως να διαλύθηκε στον αέρα. Το αεροσκάφος μετέφερε 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα.

Η περιοχή αυτή της περιφέρειας του Ντονέτσκ απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα και ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις.
Η σοβαρή κλιμάκωση στην περιοχή οδήγησε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν να τηλεφωνήσει στην Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ προκειμένου να εκτιμήσουν τις εξελίξεις.

Η επιβεβαίωση της Malaysia Airlines

Η εταιρεία Malaysia Airlines επιβεβαίωσε μέσω ανάρτησής της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «έχασε κάθε επαφή» με το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH 17 από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ.

Η εταιρεία ανέφερε ότι η τελευταία επαφή που είχε με το αεροσκάφος της ήταν ενώ πετούσε στον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Νωρίτερα το Κίεβο είχε κατηγορήσει την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι κατέρριψε χθες ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25, το οποίο εκτελούσε «αποστολή στον εναέριο χώρο της (ανατολικής) Ουκρανίας». «Το αεροσκάφος μας κατερρίφθη, ο πιλότος κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του», ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της ουκρανικής κυβέρνησης.

Επίσης το Κίεβο είχε ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-26, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα όχι μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: