Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Χωρίς αποτέλεσμα η διαμαρτυρία στην Τρίπολη για να ακυρωθεί η απόφαση που θέτει εκπαιδευτικό σε αργία

Χωρίς αποτέλεσμα η διαμαρτυρία στην Τρίπολη για να ακυρωθεί η απόφαση που θέτει εκπαιδευτικό σε αργία (vd)Η αυτοδίκαιη αργία της αιρετής εκπρόσωπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Λακωνίας και Πρόεδρου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μολάων Ελισάβετ Παπαδοπούλου, στάθηκε αφορμή για να γίνει το πρωί της Τρίτης μία παράσταση διαμαρτυρίας στην Τρίπολη, από εκπαιδευτικού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πελοποννήσου.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν μάλιστα για το λόγο αυτό συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Πέτρο Μισθό.

Ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χαράλαμπος Κόκκινος είπε ότι η συνάντηση απέβη άκαρπη και μίλησε για φαινόμενα που μας γυρνάνε πίσω.

Τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και ότι «η συνάδελφος κακώς διώκεται, έχει δίκιο, όλες αυτές οι μεθοδεύσεις δεν βοηθούν τίποτα. Η διοίκηση λειτουργεί με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ζητάμε να παρθεί πίσω από αυτή η απόφαση κατά της συναδέλφου. Κλονίζεται η κοινωνική συνοχή, δεν βοηθά την εκπαιδευτική κοινότητα αυτή η ενέργεια.»

Μετά μίλησε για «παρακμιακά φαινόμενα στο χώρο της εκπαίδευσης», λέγοντας ότι είναι λανθασμένη η απόφαση του Υπουργού. Για να προσθέσει ότι «η εκπαιδευτικός θεωρήθηκε ότι μίλησε άσχημα και ότι η συμπεριφορά της δεν ήταν η πρέπουσα. Εμείς θεωρούμε ότι μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας»

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, «Η συναδέλφισσα διώκεται γιατί υπερασπίστηκε τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, αποκάλυψε τις αυθαιρεσίες και τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τη διοίκηση, καθώς και την άθλια πραγματικότητα των σχολικών μονάδων και της λειτουργίας τους (κενά, κ.λπ.).»

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: