Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Συνεδριάσεις ΠΥΣΠΕ: 31 Οκτωβρίου & 6 Νοεμβρίου 2014

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 31 Οκτωβρίου 2014 συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
1. Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι διατέθηκαν από τη ΔΙΔΕ στη ΔΙΠΕ Σάμου
2. Διάθεση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ-19/20 Πληροφορικής
3. Τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας (ΕΣΠΑ)

4. Τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ-70.50/Δασκάλων
5. Τοποθέτηση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας

Στο πρώτο θέμα, τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Α/θμιας Σάμου οι παρακάτω εκπαιδευτικοί ύστερα από τη διάθεσή τους από τη Β/θμια:

Τζινή Ολυμπία ΠΕ-07/Γερμανικής Γλώσσας από δύο (2) ώρες στο 1ο και στο 2ο Δ.Σ. Αγίου Κηρύκου, Φακάρου Καλλιόπη ΠΕ-08/Εικαστικών στο 1ο Δ.Σ. Ραχών (2 ώρες), Τσιμπίδης Βασίλειος ΠΕ-19/20 Πληροφορικής στο 1ο Δ.Σ. Ραχών (3 ώρες), Κουτράκης Δημήτριος ΠΕ-11.50/ Φυσικής Αγωγής στο Ειδικό Σχολείο Σάμου (20 ώρες).

Στο δεύτερο θέμα διατέθηκε ο εκπαιδευτικός ΠΕ-19/20 Πληροφορικής, Βουρλάκος Μιχαήλ, στα Ολοήμερα του 3ο Δ.Σ. Σάμου (3 ώρες) και του Δ.Σ. Βαθέος (2 ώρες).

Στο τρίτο θέμα τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας, Γάγκα Ελισσάβετ, στο 2ο Δ.Σ. Σάμου (10 ώρες) και στο 1ο Δ.Σ. Σάμου (14 ώρες).

Στο τέταρτο θέμα τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ-70.50/ Δασκάλων, Κουλτούκη Κωνσταντίνα, μετά από εισήγηση της προϊσταμένης του ΚΕΔΔΥ στο 1ο Δ.Σ. Σάμου (παράλληλη στήριξη).

Στο πέμπτο θέμα τοποθετήθηκε η εκπαιδευτικός ΠΕ-06/Αγγλικής Γλώσσας, Μπιλαρίκη Ειρήνη, στα Δ.Σ. Μυτιληνιών (15 ώρες) και Κοκκαρίου (9 ώρες).

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 6 Νοεμβρίου 2014, συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

1. Τοποθέτηση αναπληρωτή εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ-32/ Θεατρικών Σπουδών
2. Τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ-70/Δασκάλων και ΠΕ-60.50/Νηπιαγωγών
3. Ορισμός Υποδιευθυντών σε σχολεία και Υπευθύνων Ολοήμερων
4. Άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικό ΠΕ-11/ Μουσικής
5. Αλλαγή ωραρίου στο Ολοήμερο Δ.Σ. 1ου Ραχών (ΕΚΤΑΚΤΟ)

Στο πρώτο θέμα, τοποθετήθηκε ο εκπαιδευτικός ΠΕ-32/Θεατρικών Σπουδών, Παύλου Βασίλειος, από 12 ώρες στα Δ.Σ. 1ου και 2ου Σάμου

Στο δεύτερο θέμα τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί, μετά από εισήγηση της προϊσταμένης του ΚΕΔΔΥ, σε Δημοτικά Σχολεία (παράλληλη στήριξη), ως εξής:

Καλοπήτα Ελένη (Κουμεΐκων), Θεοδώρου Ανθή (Βαθέος), Τρικαλοπούλου Χρυσούλα (Φούρνων) και Καρακώστα Ευανθία στο Τ.Ε. του Νηπιαγωγείου της Χώρας.

Στο τρίτο θέμα ορίστηκαν οι εκπαιδευτικοί που θα αναπληρώνουν τους Δ/ντές στα πολυθέσια σχολεία και οι υπεύθυνοι στα Ολοήμερα (ομόφωνα).

Στο τέταρτο θέμα ψηφίστηκε η έγκριση άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε εκπαιδευτικό ΠΕ-16/Μουσικής (ομόφωνα).

Στο πέμπτο θέμα ήταν η αλλαγή διδακτικού ωραρίου (ολοήμερο) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ραχών, λόγω των δρομολογίων των λεωφορείων και των ταξί που μεταφέρουν τους μαθητές (ομόφωνα).
Τα κενά που έχει δηλώσει ο Δ/ντής Α/θμιας Εκπ/σης είναι:

Τρία (3) κενά ΠΕ-60/Νηπιαγωγών (Χώρας, 1ο Σάμου, Πυθαγορείου)
Δύο (2) κενά ΠΕ-70/Δασκάλων (Ολοήμερα 1ου, 2ου Αγίου Κηρύκου)
Τέσσερα (4) κενά ΠΕ-70/Δασκάλων (Παράλληλη στήριξη)

Συνάδελφοι/συναδέλφισσες


Την Παρασκευή το απόγευμα ήρθε εγκύκλιος με  αρ. πρωτ. 10940/20-10-2014  με θέμα «Εφαρμογή της αξιολόγησης στο πλαίσιο του ΠΔ 152/2013», αναλυτικές οδηγίες για την εφαρμογή της και με την ένδειξη του επείγοντος. Πρόκειται για την προηγούμενη εγκύκλιο που είχε παγώσει λόγω εκλογών στα υπηρεσιακά συμβούλια, αφού άλλαξαν μόνο τις ημερομηνίες του χρονοδιαγράμματος  υλοποίησης.

Το Υπουργείο προκειμένου να αντιμετωπίσει την καθολική αντίδραση των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση, προχώρησε από μόνο του με τη βοήθεια των Διευθύνσεων στην ανάρτηση των στοιχείων που αφορούν κάθε σχολική μονάδα και ζητάει την επιβεβαίωση των στοιχείων από τους Διευθυντές Σχολείων και τις Προϊσταμένες Νηπιαγωγείων.

ΠΡΟΣΟΧΗ, δεν κάνουμε τίποτα.
  • Δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία, οποτεδήποτε κι αν καλούμαστε.
  • Δεν επιβεβαιώνουμε στοιχεία στην πλατφόρμα αξιολόγησης
Η «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ & ΙΚΑΡΙΑΣ» εκφράζει πολλές και θερμές ευχαριστίες προς τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Σάμου που στήριξαν τη συνδικαλιστική μας παράταξη στις εκλογές των υπηρεσιακών συμβουλίων και μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη στο Νομό.
Δεσμευόμαστε ότι η δράση μας θα είναι συνεπής και ο αγώνας συνεχής για ένα Δημόσιο Σχολείο που θα χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση, ενάντια στις αντιλαϊκές-αντιεκπαιδευτικές πολιτικές μέχρι τη νίκη.


Τα αποτελέσματα των εκλογών για το ΠΥΣΠΕ Σάμου είναι:
Αγωνιστική Συνεργασία: 128
ΔΑΚΕ: 81
Πανσαμιακή Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση: 56
Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ): 43

Από την Αγωνιστική Συνεργασία εκλέγονται: οι Κακαγιάννης Αντώνης (τακτικό) & Μαντζώρος Φώτης (αναπληρωματικό)
Πάντα στη διάθεσή σας

Κακαγιάννης Αντώνης
Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου
6944271826-2273061970-61231

Μπαρμπάκη Μαρία
Αναπληρώτρια Αιρετή ΠΥΣΠΕ Σάμου
2273034144-32877

Δεν υπάρχουν σχόλια: