Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Από τον Απρίλιο του 2014 οι σχολικοί σύμβουλοι διαλέγοντας όχθη απέναντι στον κλάδο των εκπ/κών της Π. Ε., ενάντια στην υπεράσπιση της παιδαγωγικής ελευθερίας και της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, μετέτρεψαν τους εαυτούς τους και το θεσμό του σχολικού συμβούλου σε στυγνό αξιολογητή – επιθεωρητή – δυνάστη των πρώην συναδέλφων τους.

Συμμετέχοντας τότε στα σεμινάρια της ντροπής στο ΥΠΑΙΘ, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις χτυπούσαν τους συναδέλφους τους κι οι σχολικοί σύμβουλοι «υπό την προστασία των ΜΑΤ», τρέμοντας την οργή των εκπ/κών έρποντας, διάβηκαν τα κάγκελα του ΥΠΑΙΘ, απόδειξαν ότι «ο πόθος για την εξουσία και την καρέκλα» είναι ικανός να σβήσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Έτσι έφτασαν να υποστηρίζουν την αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση (Π. Δ. 152/2013) απέναντι και ενάντια στις εκφρασμένες θέσεις του κλάδου (Αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, συγκέντρωση υπογραφών, αποφάσεις δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων οργάνων – αποφάσεις 83ης Γ. Σ. της ΔΟΕ).

Στο Σύλλογο Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου η σχολική σύμβουλος – αξιολογήτρια κα Βασιλική Κυριάκη θέλησε για μια ακόμη φορά να επιβεβαιώσει όλα τα παραπάνω διοργανώνοντας «εν κρυπτό» συναντήσεις – σεμινάρια για την αξιολόγηση των Δ/ντών των Δημοτικών Σχολείων της αρμοδιότητας της.

Την Πέμπτη, 20/11/14, κάλεσε τους/τις διευθυντές/ριες των 3ου , 4ου , 6ου Δημοτικών Σχολείων Κηφισιάς και των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Λυκόβρυσης σε «συνάντηση εργασίας» στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, με στόχο να προωθήσει τις διαδικασίες της αξιολόγησης των Δ/ντών (κατάθεση portfolio κλπ.)

Εντελώς τυχαία την ίδια ώρα επισκέφτηκε το συγκεκριμένο σχολείο (4ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς) το μέλος του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. (και μέλος του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου) Δ. Πολυχρονιάδης προκειμένου να προβεί σε συνδικαλιστική ενημέρωση των συναδέλφων του συγκεκριμένου σχολείου και όταν ρώτησε τους παριστάμενους Διευθυντές/ Διευθύντριες ποιος είναι ο σκοπός της συγκέντρωσής τους στο σχολείο(;) η κα σχολική σύμβουλος του απάντησε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της «ενημερώνει» τους διευθυντές για την επικείμενη αξιολόγησή τους.

Αμέσως το μέλος του Δ. Σ. της Δ.Ο.Ε. (Δ. Πολυχρονιάδης) κάλεσε τους παριστάμενους Δ/ντές και τη σχολική σύμβουλο να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας τις ενέργειές τους και στη συνέχεια ενημέρωσε τηλεφωνικά τις συναδέλφισσες Προέδρους των Δ. Σ. των Συλλόγων εκπ/κών Π. Ε. «Αμαρουσίου» (κα Φ. Καββαδία) και «Γ. Σεφέρης» (κα Ν. Αλτάνη) για το γεγονός ότι μέλη των Συλλόγων τους Δ/ντές συμμετείχαν σε αξιολογικές διαδικασίες παρά και ενάντια στις αποφάσεις του κλάδου για απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Ύστερα από έντονους διαπληκτισμούς μεταξύ της σχολικής συμβούλου – αξιολογήτριας και του μέλους του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. (Δ. Πολυχρονιάδη) τόσο η κα σχολική σύμβουλος όσο και οι Δ/ντές των Δημοτικών Σχολείων αποχώρησαν και η συνάντηση ματαιώθηκε.

Με τις ενέργειες της αυτές η σχολική σύμβουλος – αξιολογήτρια κα Βασιλική Κυριάκη επέλεξε οριστικά και χωρίς επιστροφή το ρόλο της εργοδότριας που με την αξιολόγηση των υφιστάμενων της θα καθορίζει την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, την μισθολογική τους καθήλωση, τη θέση τους στην εργασία ή ακόμη και την μελλοντική τους απόλυση.

Όσοι αναλαμβάνουν αυτό το ρόλο ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΜΕ τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης.

Ύστερα από τα παραπάνω το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου υλοποιώντας την απόφαση της 83ης Γ. Σ. της Δ. Ο. Ε. διαγράφει από το μητρώο μελών του την Βασιλική Κυριάκη (εκπαιδευτικό – κλάδου ΠΕ70 – σχολική σύμβουλο), καθώς ενεργεί ενάντια στους σκοπούς και τα συμφέροντα του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, της Δ. Ο. Ε. και των αποφάσεων των παραπάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων εμποδίζοντας την πραγμάτωσή τους.

Καλούμε, για μια ακόμα φορά, τους/τις διευθυντές/ντριες, να καταγράψουν τη συμμετοχή τους στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (αρ.πρωτ. 1211, 13/11/14) στο βιβλίο πράξεων διευθυντή – προϊσταμένου ως εξής : «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την με α.π. 1201/31-10-2014 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ. κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών.»

clip_image001

Δεν υπάρχουν σχόλια: