Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΜΟ

Επιστολή έστειλε σήμερα η βουλευτής Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Αγνή Καλογερή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο με θέμα το πρόβλημα που υπάρχει στην μεταφορά των μαθητών στη Σάμο στην οποία αναφέρει:

ΣΑΜΟΣ, 03/11/2014

Προς: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

κ. Αργύρη Ντινόπουλο

Κοινοποίηση:

  • Δήμαρχος Σάμου
  • Αντιπεριφερειάρχης Σάμου
  • Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου
  • Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου
  • ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: «Μεταφορά μαθητών στη Σάμο.»

Σχετικόν: α) Αναφορά μου 04/11/2013 αριθ.πρωτ. 1248

β) Απάντηση Υπουργού Εσωτερικών 29/11/2013

Κύριε Υπουργέ,

Επανέρχομαι μετά την απάντηση του Υπουργείου σας ((β) σχετικό) μεταφέροντας το αίτημα της Σαμιακής κοινωνίας όπως περιγράφεται στο ((α) σχετικό) που αφορά την μεταφορά των μαθητών στις ιδιαίτερες συνθήκες του νομού Σάμου.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις όπως ορίζονται στο άρθρο 1 της ΚΥΑ με αριθμό 24001/14-06-2013 κάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις τη μεταφορά των μαθητών να μοιάζει με άθλο.

Το δύσβατο της περιοχής, οι επικρατούσες κατά το χειμώνα καιρικές συνθήκες, η κατάσταση του ιδικού δικτύου, η διέλευση μέσα από επαρχιακούς δρόμους χωρίς πεζοδρόμια, η έλλειψη δημόσιας ή άλλης συγκοινωνίας κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, εκθέτουν τους μαθητές σε κίνδυνο.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν μαθητές του ΙΕΚ οι οποίοι βάση της ΚΥΑ δεν δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς αλλά δεν παύουν να είναι παιδιά στην εφηβεία και να αναγκάζονται να μεταφέρονται τα βράδια από το Καρλόβασι στο Βαθύ και αντίστροφα (απόσταση 30 και πλέον χιλιομέτρων) με «auto stop» με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Επειδή η ρήτρα της νησιωτικότητας δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι κενό γράμμα

Επειδή το γράμμα του νόμου στις ευνομούμενες πολιτείες δεν μπορεί να υπερισχύσει του πνεύματός του και συχνά δεν φτάνει να καλύψει σοβαρές, καθημερινές, επιτακτικές ανάγκες

Πιστεύω ότι η νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους σας θα μπορούσε να λύσει κατ’ εξαίρεση ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα προς όφελος της κοινωνίας και της παιδείας.

Αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες,

Διατελώ μετά τιμής

Αγνή Καλογερή

ΑΝΑΦΟΡΑ-ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΑΠ ΥΠ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: