Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Βουρλιώτες Σάμου : Καλύτερα να ήμασταν σε άλλη χώρα

IMG_9728Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου η "Ανατροπή" επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Βουρλιωτών. Την υποδέχτηκαν κάτοικοι και ο εκπρόσωπος του χωριού, Γιώργος Κιουλάφας. Έγινε ενημέρωση για διάφορες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, και στη συζήτηση που ακολούθησε τοποθετήθηκαν οι κάτοικοι σε πολλά θέματα που τους απασχολούν.

IMG_9729Ο εκπρόσωπος του χωριού ενημέρωσε για τα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν, και που χρόνο με τον χρόνο πληθαίνουν και δυσκολεύονται να τα διευθετήσουν. Με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, οι δρόμοι κόπηκαν και αγωνιούν πότε θα αποκατασταθούν. Επίσης, λόγω των πολλών κατοίκων, ο γραμματέας του δήμου δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες τους και θα έπρεπε να πηγαίνει στο χωριό τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, και όχι μία.

Οι παρευρισκόμενοι στην συζήτηση επισήμαναν ότι το χωριό τους είναι επισκέψιμο από πολλούς τουρίστες και εξέφρασαν τις εξής απορίες: IMG_9730Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ένας εργάτης καθαριότητας όλο το καλοκαίρι; Είναι δυνατόν κάποιες γειτονιές να μην έχουν καθόλου δημόσιο φωτισμό, γιατί δεν υπάρχουν λάμπες;

Ένας κάτοικος είπε χαρακτηριστικά: "Τα πάντα πληρώνω, αλλά τίποτα δεν μου παρέχουν. Ούτε ΕΡΤ δεν μπορώ να δω. Είμαστε παραμελημένοι και ξεχασμένοι… καλύτερα να ήμασταν ως χωριό σε άλλη χώρα."

Δεν υπάρχουν σχόλια: