Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

ΠΥΣΠΕ Σάμου: Ούτε ενστάσεις εξετάζει, ούτε αιτήσεις βελτίωσης θέσης δέχεται…

Ανακληση τοποθετησης διευθυντριας στο Α΄ Δημ. Σχολειο ΣαμουΣτη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 16 Οκτωβρίου 2015 συζητήθηκε το μοναδικό θέμα:

«Τοποθετήσεις Αναπληρωτών εκπαιδευτικών (Β’ φάση)».

Πριν τη συνεδρίαση ζήτησα να συζητηθούν προ Ημερήσιας Διάταξης:

  1. Οι ενστάσεις τεσσάρων (4) συναδέλφων στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών της 1ης Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα τρία (3) μέλη συμφώνησαν με την εισήγηση του προέδρου του ΠΥΣΠΕ να εξετασθούν οι ενστάσεις σε άλλη συνεδρίαση (απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 4-1).
  2. Να υλοποιηθεί η απόφαση προηγούμενης συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ να δοθεί η δυνατότητα στους αναπληρωτές της προηγούμενης φάσης (Α΄ΦΑΣΗ) να κάνουν αιτήσεις για βελτίωση θέσης (απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία 3-2).
  3. Να γίνει ενημέρωση για τις προσλήψεις αναπληρωτών (Β΄ΦΑΣΗ) και την πρόθεση του ΠΥΣΠΕ για κάλυψη όλων των κενών και ζήτησα την κάλυψη του κενού του Δ.Σ. Χρυσομηλιάς. Στην ερώτησή μου γιατί δε δόθηκε το κενό του Δ.Σ. της Χρυσομηλιάς, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει κενό… και
  4. Να επιστρέψουν όλοι οι συνάδελφοι στα σχολεία που τοποθετήθηκαν από το ΠΥΣΠΕ και που εντωμεταξύ έχουν μετακινηθεί από τον Δ/ντή εκπ/σης.

Στην αρχή συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα οι αποσπάσεις δύο εκπαιδευτικών από το Δ.Σ. Κοντακεΐκων στα Δ.Σ. Μεσαίου και Όρμου Καρλοβάσου αντίστοιχα. Στη συνέχεια έγιναν οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών από δύο (2) πίνακες (ΕΣΠΑ-ΠΔΕ), όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ (1-10-15), που μπορείτε να τις δείτε στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2015/10/16-10-15.html

Διαφώνησα με τη διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών και καταψήφισα όλες τις τοποθετήσεις. Η θέση μας, όπως γνωρίζετε, είναι οι τοποθετήσεις να γίνονται από έναν ενιαίο Πίνακα, δεσμεύοντας τα κενά στα Ολοήμερα σχολεία, ανάλογα με τον αριθμό των διοριζομένων από ΕΣΠΑ και να τοποθετούνται ΟΛΟΙ σύμφωνα με τα μόριά τους. Αυτό είναι το πιο δίκαιο για όλους τους συναδέλφους, όπως ειπώθηκε και στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο Καρλόβασι και από τους συναδέλφους αναπληρωτές.

Τελικά ο τρόπος που λειτούργησε το ΠΥΣΠΕ, με την συνεργασία και του αιρετού της ΔΑΚΕ (που παραδέχτηκε στην πρόσφατη Γ.Σ. ότι αυτός ζήτησε την επανάληψη της συνεδρίασης του ΠΥΣΠΕ την 1η Οκτώβρη), δημιούργησε πολλές αδικίες σε βάρος των εκπαιδευτικών. Σε συνάρτηση μάλιστα με την άρνηση να εξεταστούν οι ενστάσεις αλλά και την άρνηση του δικαιώματος της βελτίωσης θέσης στους εκπαιδευτικούς της Ά ΦΑΣΗΣ, βρεθήκαμε τελικά μπροστά στο αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί της Β΄ΦΑΣΗΣ να τοποθετούνται σε σχολεία που αποτελούσαν προτιμήσεις συναδέλφων που προηγούνταν…

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Μαντζώρος Φώτης,

Αναπληρωτής Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου,

6977395607-2275051374

Κακαγιάννης Αντώνης,

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Δεν υπάρχουν σχόλια: