Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ενημέρωση από τον Βουλευτή Σάμου σχετικά με την απομάκρυνση του πλοίου «ΜΥΤΙΛΗΝΗ»

Από τα τέλη Αυγούστου  κοινοποιήθηκε στο Βουλευτή αίτημα από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Καρλοβάσου προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, για την αποστολή εμπειρογνωμόνων που θα γνωμοδοτήσουν για την απομάκρυνση του πλοίου «Μυτιλήνη».

Ο Βουλευτής επαναπροώθησε το αίτημα στο Υπουργείο επικοινωνώντας παράλληλα με τον Υπουργό αλλά και με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα  του Υπουργείου  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  κ. Θεοτοκά. Στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία και με τον Διοικητή της Λιμενικής Αστυνομίας κ. Σπανό.

Ωστόσο, η  όλη διαδικασία υπάγεται στο νόμο 2881/2001 και  περνάει μέσα από την Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Σάμου, η οποία και πρέπει να συνέλθει  ως αρμόδια για να αποτιμήσει την επικινδυνότητα και τον επιβλαβή χαρακτήρα του πλοίου.  Στις 7-10 εστάλη έγγραφο από τη Λιμενική Αστυνομία Σάμου  προς το Λιμενικό Ταμείο Σάμου  ζητώντας  την επίσπευση των ενεργειών .

Ο Βουλευτής  βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Υπουργό όσο και με τον Γ.Γ. καθώς και με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε  όταν ολοκληρωθεί  η διαδικασία της Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Σάμου που θα κρίνει την επικινδυνότητα του πλοίου, να επισπευσθούν  και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του πλοίου.

Από το γραφείο του Βουλευτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: