Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Αιρετός ΔΑΚΕ: «…ΖΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ…»

clip_image002Ο αιρετός της ΔΑΚΕ ακύρωσε την απόφαση του ΠΥΣΠΕ στις 30/9;

Συνεχίζοντας το παραλήρημα ο αιρετός της ΔΑΚΕ προσπαθεί να μας πείσει ότι ήταν σωστό να ξαναγίνει το ΠΥΣΠΕ. Όμως οι ενστάσεις -που κι ο ίδιος αναφέρει- μάλλον τον διαψεύδουν…

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

1. Δευτέρα 28/9: παρουσιάσθηκαν οι συνάδελφοι αναπληρωτές χωρίς να δηλώσουν κενά, επειδή η Δ/νση Σάμου δεν τα είχε αναρτήσει στον πίνακα ανακοινώσεων. Ζήτησα από τη δ/νση να αναρτηθούν όλα τα κενά, διαφορετικά δήλωσα ότι δε θα συμμετείχα στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Την ίδια ημέρα το απόγευμα είχε συνάντηση ο Σύλλογος Δ/Ν Σάμου με τους συλλόγους Γονέων. Η ΔΑΚΕ ήταν απούσα.

Αποφασίστηκε να γίνει 3ωρη στάση εργασίας (11.00-14.00) την Τετάρτη στις 11:30 π.μ. και παράλληλα παράσταση διαμαρτυρίας και παρέμβαση από αντιπροσωπεία γονέων στη Δ/νση Α/θμιας, την Τρίτη 29/9, προκειμένου να κοινοποιηθούν όλα τα κενά στους αναπληρωτές.

2. Τρίτη 29/9: δεν κοινοποιήθηκαν όλα τα κενά στους αναπληρωτές, αλλά μόνο αφού δέχτηκαν να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δέχονται να μετακινηθούν οικειοθελώς. Υπενθυμίζουμε ότι ο Δ/ντής Εκπ/σης έχει έτσι κι αλλιώς δικαίωμα να μετακινήσει εκπαιδευτικούς, εκτός του ΕΣΠΑ, άρα δε χρειαζόταν η υπεύθυνη δήλωση. Η διαφορά είναι ότι, όταν δηλώσουμε μόνοι μας τη μετακίνηση (εθελοντική χαρακτηρίζεται), την ευθύνη της μετακίνησης την έχουμε εμείς με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ διαφορετικά την ευθύνη την έχει η διοίκηση. Γι΄αυτό ζητάμε πάντα έγγραφη μετακίνηση, για να είμαστε κατοχυρωμένοι νομικά για ό,τι συμβεί.

Στην ενημέρωση των αναπληρωτών που έγινε την ίδια μέρα στην είσοδο της Δ/νσης κάλεσα να μην κάνει κανείς υπεύθυνη δήλωση, μοιράζοντας σχετικό ενημερωτικό δελτίο, αφού είναι δικαίωμά μας -αλλά και υποχρέωση της Δ/νσης- να αναρτήσει όλα τα κενά. Δυστυχώς την ίδια ώρα ο αιρετός της ΔΑΚΕ έκανε το αντίθετο και ζητούσε από τους αναπληρωτές να υπογράψουν τις δηλώσεις.

3. clip_image002Τετάρτη 30/9: Δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς απαίτησαν να δοθούν όλα τα κενά και να αποσυρθούν οι υπεύθυνες δηλώσεις των αναπληρωτών. Υπό το βάρος της κινητοποίησης και της μαζικής συμμετοχής, και τα δύο αιτήματα έγιναν δεκτά. Επίσης υπήρξε δέσμευση να μη γίνουν μετακινήσεις. Εδώ είδαμε το πρώτο παραλήρημα του αιρετού της ΔΑΚΕ, που -εκπροσωπώντας ΕΠΑΞΙΑ τη Δ/νση Α/θμιας- είπε ότι θα ζητήσει ο ίδιος τη μετακίνηση συναδέλφων για να καλύψουν όλα τα κενά των πολυθέσιων σχολείων, δήλωσε ότι είναι λάθος να δίνονται όλα τα κενά των ολιγοθεσίων, αλλά είναι καλύτερο να ιεραρχούνται και να βγαίνουν μόνο τόσα, όσος είναι ο αριθμός των προσλαμβανόμενων (θέση που την έχει καταθέσει και παλιότερα) και δήλωσε ότι Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΘΑ ΔΗΜΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΣΕΙ!!!!!!!!! Ωραία ισονομία…

Την ίδια ημέρα έγινε και η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ. Η πρόταση που έγινε ήταν να εξασφαλιστούν ολοήμερα για τους αναπληρωτές του ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα κενά να διατεθούν στην πρωινή ζώνη του τακτικού προϋπολογισμού, σύμφωνα με τα μόριά τους, αφού έχουν και εκείνοι το δικαίωμα να εργασθούν στο Ολοήμερο.

Η πρόταση ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλους (και από τον αιρετό της ΔΑΚΕ) και μάλιστα ο ίδιος ζήτησε να γίνει το ίδιο σε ΟΛΟΥΣ τους αναπληρωτές. Οι τοποθετήσεις ξεκίνησαν από τους συναδέλφους της Β΄Σάμου για να μπορέσουν να φύγουν, όπως έγινε και στη 2η συνεδρίαση (1-10-15). Όλα τα άλλα επομένως είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις, αλλά τα «παιχνίδια» της ΔΑΚΕ και του αιρετού της είναι πλέον γνωστά…

· Ζήτησε να πάρουμε τηλέφωνο συνάδελφο αναπληρωτή για να αλλάξει τη σειρά προτίμησης των σχολείων του (!!!!!) στη δήλωσή του, αλλά ΑΡΝΗΘΗΚΑ.

· Ζήτησε να προηγηθεί και να τοποθετηθεί συνάδελφος αναπληρωτής με λιγότερα μόρια , επειδή το συγκεκριμένο σχολείο ήταν τέταρτο (4) στις προτιμήσεις του, ενώ ο άλλος συνάδελφος με τα περισσότερα μόρια το είχε δέκατο (10) στη σειρά, αλλά ΑΡΝΗΘΗΚΑ. Αυτό δεν προβλέπεται από καμία νομοθεσία και καμία λογική.

· Είχε αποσυρθεί αρκετές φορές κατά τη διαδικασία της συνεδρίασης, ενώ η συνεδρίαση προχωρούσε. Για να ενημερωθεί άραγε ή κάτι άλλο;

· Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αιρετός της ΔΑΚΕ με ανάρτησή του την ίδια ημέρα (30-9-15) ενημέρωνε τους αναπληρωτές ότι το ΠΥΣΠΕ θα γίνει εκ νέου την Πέμπτη (1-10-15) στις 14:00. Πώς το ήξερε άραγε;

4. Πέμπτη 1/10: ημέρα δίκης για τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ Σάμου. Τρίωρη στάση (11.00-14.00) από το Σύλλογο Δ/Ν Σάμου. Η ΔΑΚΕ απούσα. Σωρεία τηλεφώνων από αναπληρωτές ότι το ΠΥΣΠΕ θα γίνει στις 14:00. Απαντούσα ότι ως αιρετός δε έχω ενημερωθεί για κάτι τέτοιο. Τη συνέχεια τη γνωρίζετε… Διαβάστε τη στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2015/10/30-9-15.html

5. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν τελείωσε η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ είχαμε παρέμβαση αναπληρωτών και όταν έμαθαν ότι υπήρχαν διπλές αιτήσεις προτίμησης ζήτησαν να γίνει το ίδιο σε όλους τους αναπληρωτές. Ο ίδιος ο αιρετός της ΔΑΚΕ ζήτησε να αποσυρθούν οι διπλές αιτήσεις, αλλά ο αντιπρόεδρος του ΠΥΣΠΕ απάντησε ότι η συνεδρίαση έχει πια τελειώσει…

5.1. Η υπηρεσιακή ενημέρωση της Δ/νσης δεν μας εξηγεί ποιος ακύρωσε τελικά τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 30-9-15 και γιατί, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ ένσταση.

5.2. Το πώς δηλώνει η κάθε Δ/νση τα κενά στην Περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με τους διορισμούς των αναπληρωτών.

5.3. Οι διορισμοί γίνονται σύμφωνα με τα μόρια των αναπληρωτών. Ότι προηγούνται στις τοποθετήσεις οι συνάδελφοι του ΕΣΠΑ, όχι μόνο δεν αναφέρεται πουθενά, αλλά και αποτελεί καταστρατήγηση της νόμιμης σειράς και αλλοίωση των πινάκων κατάταξης. Λυπούμαστε ειλικρινά αν είχαν ενημερωθεί διαφορετικά, αλλά νομίζουμε ότι συμφωνούμε ότι ο νόμος πρέπει να είναι ίδιος για όλους.

5.4. Τέλος, θεωρώντας ότι η υπόθεση είναι εξαιρετικά σοβαρή, ενημέρωσα για τα τεκταινόμενα στο ΠΥΣΠΕ Σάμου μέσω εγγράφου προς το Υπουργείο, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και όλα τα σχολεία, που μπορείτε να το δείτε στο:

http://epikoinonia-samou.blogspot.gr/2015/10/1-10-15_6.html

Τα υπόλοιπα στη Γ.Σ. του συλλόγου, την Παρασκευή, 9/10/2015 και ώρα 6.30 στο Δ.Σ. Μεσαίου Καρλοβασίου.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Κακαγιάννης Αντώνης

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6944271826-2273061970-61231

Μαντζώρος Φώτης

Αναπληρωτής Αιρετός ΠΥΣΠΕ Σάμου

6977395607-227504134

Δεν υπάρχουν σχόλια: