Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΑΚΙΣ ΣΑΜΟΥ: Η Δημοτική Αρχή οφείλει να σέβεται τους δημότες της

Σε γραπτό αίτημα των κατοίκων του οικισμού Ηραίον, για εκτέλεση εργασιών αντιπλημμυρικής προστασίας, αναφέρθηκε η παράταξη της ΑΚΙΣ Σάμου στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Στις 22-12-2015 κάτοικοι του οικισμού Ηραίον κατέθεσαν αίτηση στο Δήμο Σάμου, δια της οποίας ζητούσαν να ληφθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα για να μην υποστεί ο οικισμός τους καταστροφές από πλημμυρικά φαινόμενα, όπως συνέβη και κατά το παρελθόν. Με αίτηση που συνυπογράφουν είκοσι τρεις κάτοικοι ζητήθηκε το αυτονόητο, δηλαδή ο καθαρισμός του χειμάρρου Ιμβράσου, εργασία που κατά το νόμο είχε υποχρέωση να εκτελέσει ο Δήμος από το καλοκαίρι.

Έχουν περάσει όμως τρεις μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και ο Δήμος κωφεύει. Όχι μόνο δεν έχει εκτελέσει αυτή την απλή εργασία με δικά του μηχανήματα και προσωπικό, δηλαδή με μηδενική οικονομική επιβάρυνση, αλλά περιφρονητικά απαξίωσε τους κατοίκους και δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στο αίτημά τους.

Διερωτόμαστε λοιπόν. Τί μοντέλο διοικήσεως είναι αυτό που ακολουθεί ο Δήμαρχος Σάμου, ώστε να  απαξιώνει με αυτόν τον τρόπο τα αιτήματα των δημοτών; Δυστυχώς για τον τόπο μας, το παραπάνω απαράδεκτο φαινόμενο αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ο «κυρίαρχος λαός» έρχεται στη μνήμη ορισμένων αιρετών μόνο κατά τη διάρκεια των εκλογών.

Αντώνιος Σίμος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: