Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Αθώωση των αιρετών συναδέλφων Βαϊνά και Χρόνη

Μετά την αθωωτική απόφαση( 7-2-2017 ), του ΣΤ΄ Πλημμελειοδικείου Αθηνών, για τους αιρετούς Βαϊνά και Χρόνη, φτάσαμε αισίως στις 3 αθωωτικές πειθαρχικές αποφάσεις και στις 2 ποινικές αθωωτικές αποφάσεις, όλες για την ίδια υπόθεση, στα τελευταία 6 χρόνια.

Τις αφιερώνουμε στον αείμνηστο σύντροφο Κώστα Παπλωματά, που από την πρώτη στιγμή των διώξεων βρέθηκε δίπλα μας. Αν και από προερχόμενος από άλλη παράταξη, ζήτησε μόνος του να είναι μάρτυρας υπεράσπισης στις δίκες μας και στα πειθαρχικά μας. Δυστυχώς ο θάνατος έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής του, μια μέρα πριν από την πρώτη δίκη. Σε ευχαριστούμε, σύντροφε, κι είμαστε σίγουροι, ότι από εκεί που βρίσκεσαι νιώθεις δικαιωμένος για την επιλογή σου.

Ευχαριστούμε όλες και όλους (εκπαιδευτικούς, αιρετούς, γονείς, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενους, ανέργους, σχήματα, συλλόγους εκπαιδευτικών, συλλόγους και ενώσεις γονέων, άλλους φορείς) που μας συμπαραστάθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με οποιονδήποτε τρόπο (ατομικές υπογραφές και ψηφίσματα συμπαράστασης, φυσική παρουσία στις αίθουσες όπου δικάζονταν οι πειθαρχικές μας και ποινικές μας διώξεις). Χωρίς τη δική σας βοήθεια δε θα τα καταφέρναμε. Είναι μια νίκη συλλογική, μια νίκη του κινήματος.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία, για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, για ένα καλύτερο σχολείο για τους μαθητές μας.

Θα συνεχίσουμε να προασπιζόμαστε τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα στην εκπαίδευση και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης.

Στη δίκη (χρειάστηκαν 2 μέρες - 11 ώρες διαδικασία για να ολοκληρωθεί ), ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα, ομόφωνα το 3μελές δικαστήριο μας κήρυξε αθώους. Κρατώ μια φράση του εισαγγελέα: < Δεν έχουμε να κάνουμε με εγκληματίες, αλλά με εκπαιδευτικούς >.

Είναι η καλύτερη απάντηση στους διώκτες μας και στους μάρτυρές τους, που προσπάθησαν, χωρίς αποτέλεσμα, να πετύχουν την καταδίκη μας και την απαξίωσή μας.

Επί 6 χρόνια τώρα σερνόμαστε από πειθαρχικό σε πειθαρχικό και από δικαστική αίθουσα σε δικαστική αίθουσα. Αυτή η νοσηρή κατάσταση φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος της. Απομένουν ελάχιστα επεισόδια, που δε νομίζουμε ότι μπορούν να αλλάξουν την κατάληξη του έργου.

Ευχαριστούμε τους δικηγόρους Παλαιολόγο Παλαιολόγο και Χρόνη Έφη, γιατί μας είδαν σαν ανθρώπους και σαν αγωνιστές εκπαιδευτικούς.

Ευχαριστούμε τα σχήματα της Γ΄ Αθήνας και της Αττικής που για λόγους στήριξης και συμπαράστασης, μας επέλεξαν όλα αυτά τα χρόνια ως αιρετούς στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Γ΄ Αθήνας και στο Α.Π.ΥΣ.Π.Ε. Αττικής. Όπως είχα δεσμευτεί, μετά το τέλος αυτής της ιστορίας, θα υπέβαλα την παραίτησή μου από αιρετός, κάτι που έπραξα στις 8-2-2017, υλοποιώντας τη θέση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ για εναλλαγή των εκπροσώπων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια και στα υπόλοιπα όργανα εκπροσώπησής μας.

Λόγω μη διαθεσιμότητας αυτή την εποχή συντρόφων από τη Γ΄ Αθήνας και για να μην προκληθεί αναστάτωση στα σχολεία, μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους τα σχήματα της Γ΄ Αθήνας αποφάσισαν τακτικός αιρετός να είναι ο Παντελής Βαϊνάς και αναπληρωματικός ο Παναγιώτης Σάμιος. Μετά τη λήξη του σχολικού έτους και μέχρι το τέλος του 2017 τακτικός αιρετός θα είναι ο Παναγιώτης Σάμιος και αναπληρωματικός ο Δημήτρης Τσουκάλης. Για το 2018 τακτικός αιρετός θα είναι ο Δημήτρης Τσουκάλης και αναπληρωματική η Στέλα Τραγά.

Ο αγώνας συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: