Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Νόαμ Tσόμσκι υπέρ Ελλάδας – «Κτηνώδης η συμπεριφορά των Βρυξελλών»

Με βαρείς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, αλλά και παλαιότερα ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών, ο Νόαμ Τσόμσκι.

«H πραγματική τραγωδία της Ελλάδας είναι ότι –πέραν της κτηνωδίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και των τραπεζών των βορειοευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες υπήρξαν πραγματικά κτηνώδεις- δεν έπρεπε καν να ξεσπάσει.

Θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα στην αρχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αμερικανός διανοητής και καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), σε συνέντευξή του στο περιοδικό «jacobinmag».

O Τσόμσκι αναφερόμενος στο δημοψήφισμα είπε ότι «συνέπεια αυτής της εγκληματικής πράξης να ρωτά κανείς τους πολίτες ήταν να τιμωρηθεί η Ελλάδα ακόμα περισσότερο. Οι απαιτήσει της τρόικας έγιναν ακόμα σκληρότερες.

Φοβήθηκαν ότι θα προκληθεί ντόμινο αν ληφθεί υπόψη η ένδεια των πολιτών, διότι θα μπορούσαν και άλλοι να κάνουν την ίδια σκέψη και θα διαδοθεί η επιδημία της δημοκρατίας. Έπρεπε λοιπόν να την ξεριζώσουν εν τη γενέσει της».

Για το πώς θα μπορούσαν οι Έλληνες να αντιδράσουν είπε: «Δεν είναι απλό, ιδίως επειδή είναι απομονωμένοι. Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιδιαίτερα ευάλωτη θέση. Εάν οι Έλληνες είχαν την υποστήριξη των προοδευτικών αριστερών και λαϊκών δυνάμεων από αλλού στην Ευρώπη, θα μπορούσαν ίσως να έχουν προβάλει αντίσταση στις απαιτήσεις της τρόικας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: