Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Σύλλογος Δ/Ν Σάμου: Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη στους συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο και Γιώργη Αμπαζή

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου εκφράζει τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους Μάρκο Σκούφαλο (Δημοτικό Σύμβουλο – επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο της Χίου, αιρετό του ΠΥΣΠΕ Χίου) και Γιώργη Αμπαζή (Πρόεδρο της ΕΓ της ΑΔΕΔΥ Χίου, αιρετό του ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπ/γών Χίου), καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την ποινικοποίηση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.

Οι συνάδελφοι, που δικάζονται τη Δευτέρα 3 Απρίλη, διώκονται εδώ και χρόνια, ύστερα από σειρά μηνύσεων του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, επειδή εξέφρασαν δημόσια την πολιτική τους άποψη, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στη δράση και τη λειτουργία των λεγόμενων «Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων» (ΚΟΙΝΣΕΠ), ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω αυτών, διεκδικώντας παράλληλα το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις.

Οι διώξεις αυτές εντάσσονται στα γενικότερα αντεργατικά σχέδια και στο κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού, που προωθούν κυβέρνηση – ΕΕ για την εξυπηρέτηση του κεφαλαίου και στοχεύουν στον περιορισμό της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και της ποινικοποίησης των αγώνων.

Η απόπειρα τρομοκράτησης καθενός αγωνιστή που αντιστέκεται στις αντεργατικές – αντιλαϊκές πολιτικές, αποτελεί απόπειρα τρομοκράτησης όλων των αγωνιστών, όλων των εργαζομένων, όλου του λαού. Η οργανωμένη αντίσταση και αντεπίθεση, όμως, τους χαλάει τα σχέδια και στέλνουμε μήνυμα ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους.


Ο Πρόεδρος
Κατσιγιάννης Νικόλαος
Ο Γραμματέας
Πανούσος Χρήστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: