Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Η απεργία της 11ης Γενάρη ήταν μόνο η αρχή: Αγώνας μέχρι τη νίκη!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 17 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητεςΧαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μόνιμους και αναπληρωτές, που διαδήλωσαν την Παρασκευή 11 Γενάρη στο κέντρο της Αθήνας, στο μεγαλύτερο και μαχητικότερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων. Χαιρετίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους για τη μαχητική παρουσία τους και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας. Χαιρετίζουμε τη νέα ανάταση του εκπαιδευτικού κινήματος, την κατάληψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια από το πρωί της Παρασκευής, τη ζωντάνια και τη μαχητικότητα του συλλαλητηρίου, την αποφασιστικότητα και την ενότητα των διαδηλωτών.

Καταγγέλλουμε την κρατική καταστολή, τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα που επιστράτευσε η κυβέρνηση για να σταματήσει την ορμή των εκπαιδευτικών μπροστά στη Βουλή αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου. Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές δυνάμεις που πετούσαν χειροβομβίδες κρότου – λάμψης πάνω από τις αστυνομικές κλούβες μέσα στην συγκέντρωση, στα κεφάλια των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν η Θεοδώρα Δριμάλα,μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και αρκετοί διαδηλωτές να έχουν αναπνευστικά προβλήματα. Οι δηλώσεις της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για «απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης», μόνο ως υποκριτικές μπορούν να χαρακτηριστούν.

Σήμερα, το εκπαιδευτικό κίνημα απέδειξε ότι έχει και τη μαζικότητα και τη δυναμική που απαιτείται για να ανατρέψει το νομοσχέδιο για το προσοντολόγιο – έκτρωμα, να απαντήσει με το πείσμα και το αγωνιστικό του φρόνημα στην καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να βάλει τις παρακαταθήκες μιας νικηφόρας πορείας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Μπορούμε να αγωνιστούμε – μπορούμε να νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: