Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/2 ΣΤΙΣ 13:00

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ  ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.
Η συγκλονιστική εβδομάδα των κινητοποιήσεων ενάντια στο προσοντολόγιο διέψευσε όσους προσδοκούσαν ότι οι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι αναπληρωτές θα ήταν αδύναμοι να αντιδράσουν. Ο συλλογικός αγώνας, η αποφασιστικότητα και η μαζική συμμετοχή της νέας γενιάς συναδέλφων αλλά και σημαντικού μέρους των μονίμων συνέβαλε στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια που είχε πολλά χρόνια να κάνει το εκπαιδευτικό κίνημα.

Αυτό που έγινε είναι μόνο η αρχή! Τίποτα δεν τελείωσε. Μια νέα περίοδος μόλις άρχισε, με πανεκπαιδευτική διεύρυνση, ενάντια συνολικά στις αντιδραστικές εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις, με αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία παντού, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ…. ΞΕΡΟΥΜΕ ότι από τον ΑΣΕΠ του 98, παρά τους νόμους και τις προσπάθειές τους μέχρι τώρα και χάρη στους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος, συνέχισαν να δουλεύουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές με βάση μόνο το πτυχίο και την προϋπηρεσία: ο νόμος Αρσένη άρχισε να ξηλώνεται από την πρώτη μέρα, ενώ ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ. ΞΕΡΟΥΜΕ ότι ο αγώνας για μόνιμη δουλειά θέλει αντοχή, υπομονή και επιμονή, πείσμα και αποφασιστικότητα. Ένα τέτοιο ανένδοτο αγώνα θα συνεχίσουμε και μείς μέχρι την τελική ΝΙΚΗ. Αυτό το κίνημα δεν νικιέται!

Το Υπουργείο, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να κατευνάσει τις αντιδράσεις, δήλωσε ότι θα θεσμοθετήσει ζητήματα που αφορούν χρόνιες διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος. Ανακοίνωσε:

• τη χορήγηση άδειας λοχείας 3,5 μηνών για τις αναπληρώτριες (χωρίς βέβαια να υιοθετεί την εξίσωση των δικαιωμάτων αναπληρωτριών και μονίμων, χωρίς καμία αναφορά στις υπόλοιπες αναρρωτικές και συνδικαλιστικές άδειες),

• τη μείωση σε 22 του αριθμού των μαθητών για το Νηπιαγωγείο και την Α΄ δημοτικού αλλά όχι σε όλες τις τάξεις και με την αίρεση του αν υπάρχει δυνατότητα…

• τη μετατόπιση για έναρξη της αυτοαξιολόγησης από τη νέα χρονιά -μετά τις εκλογές- για να μην αποτελέσει λόγο ενίσχυσης των αντιδράσεων και του κίνηματος που είναι σε εξέλιξη.

Αυτά ενισχύουν την ανάγκη για συνέχιση και δυνάμωμα των κινητοποιήσεών μας! Ο αγώνας για ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ δεν είναι μόνο για τώρα, μόνο για κάποιους! Είναι αγώνας ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ! Είναι αγώνας ΑΡΧΩΝ! Αρνούμαστε να μετρήσουμε τη ζωή και τη δουλειά μας με μόρια! Αρνούμαστε να μετρηθούμε σε λίστες ανεργίας, να στραφούμε στην ανθρωποφαγία και τον ανταγωνισμό, να δεχτούμε την απαξίωση των πτυχίων μας, να μπούμε σε ένα ατελείωτο κυνήγι προσόντων για μια θέση ελαστικής εργασίας! Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε το προσοντολόγιο να μείνει στα χαρτιά!

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/2 ΣΤΙΣ 13:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: