Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κλείνουμε τα σχολεία την Πέμπτη 17 Γενάρη - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ μέχρι τη ΝΙΚΗ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Τη Δευτέρα 14/01/2019, πραγματοποιήθηκε η 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία με μαζικά συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σάμο και άλλες πόλεις. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε, μαζικοποιώντας τις κινητοποιήσεις μας, την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών των εκπαιδευτικών.
 Απέναντι σε αυτό το νομοσχέδιο η μόνη απάντηση είναι:
·         αγώνας διαρκείας μέχρι την συνολική και οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου
·         δικαίωση των αιτημάτων μας για μόνιμους μαζικούς διορισμούς αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία
·         διορισμό όλων των αναπληρωτών με έστω και με μία σύμβαση εργασίας
·         καμιά απόλυση αναπληρωτή.
Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την αξιολόγηση σχολικής μονάδας! Έτσι, επιχειρεί να ξεκλειδώσει άμεσα τις διαδικασίες αξιολόγησης που προβλέπει ο νόμος 4547/2018 για τις νέες δομές και να επιτεθεί σε όλο το μέτωπο της εκπαίδευσης: Αξιολόγηση και ανταγωνισμός των σχολείων από τη μία πλευρά, αξιολόγηση και ανταγωνισμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την άλλη.
Συνεχίζουμε δυναμικά και αποφασιστικά τον αγώνα μας:
·         Καταγγέλλουμε την προκλητική καταστολή που δέχθηκε η πορεία της Αθήνας, όταν έφτασε στη Βουλή και απαίτησε την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ και την είσοδο αντιπροσωπείας για να επιδώσει τα αιτήματα των απεργών εκπαιδευτικών. Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, απάντησε με  ρίψη δακρυγόνων εξ επαφής στους διαδηλωτές, που προκάλεσαν σοβαρά εγκαύματα στη διαδηλώτρια εκπαιδευτικό Βενετία Ρέππα, μέλους της Α’ ΕΛΜΕ Αθήνας, τον τραυματισμό αρκετών συναδέλφων και τη δημιουργία σοβαρών αναπνευστικών προβλημάτων.
·       Στηρίζουμε τη Κατάληψη της Πρυτανείας που εδώ και πέντε μέρες λειτουργεί ως ένα αυτοοργανωμένο κέντρο αγώνα η αποτελεσματικότητα του οποίου αποδείχτηκε από τη μαζικότατη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή χιλιάδων εκπαιδευτικών.
·       Καλούμε γονείς, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. 
·         Όλοι και όλες στην Απεργία την Πέμπτη 17/01, στην απεργιακή συγκέντρωση ώρα 11:30 π.μ. στην πλατεία Πυθαγόρα και στην Έκτακτη Γενική συνέλευση στο Μεσαίο Καρλοβάσου στις 18:00.
·         Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει άμεσα απόφαση για απεργία – αποχή από την αξιολόγηση που προβλέπει ο ν.4547/18 και η Υπουργική Απόφαση 1816 /ΓΔ4/11-1-2019
ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2019

Συγκέντρωση 11:30 στην πλατεία Πυθαγόρα

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ!!!

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: