Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

Κ. Χατζηδάκης: 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις και αξιολόγηση στο δημόσιο

Κ. Χατζηδάκης: 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις και αξιολόγηση στο δημόσιοΤην εφαρμογή του κανόνα 1:5 για τις προσλήψεις στο δημόσιο σε τομείς όπως η παιδεία, η υγεία, η αστυνόμευση, ξεκινώντας κατά προτεραιότητα από εκεί που υπάρχουν ανάγκες, προανήγγειλε με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο Κωστής Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ η πρόσληψη για κάθε μια αποχώρηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί αναπόφευκτα σε υψηλότερους φόρους και δεν μπορεί να υποστηριχθεί μακροπρόθεσμα από την ελληνική οικονομία, ενώ θα οδηγήσει στην περαιτέρω επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

«Για αυτό μιλάμε, αρχικά, για μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων από το δημόσιο. Γιατί γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το τηρήσουμε» σημειώνει, προσθέτοντας πως «αν το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, θα μπορούμε να είμαστε και περισσότερο ελαστικοί με αυτό τον κανόνα».

Ειδικότερα:

Ερώτηση δημοσιογράφου: Τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ όσο και τα στελέχη του κόμματος διαβεβαιώνουν ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο. Ωστόσο, η ΝΔ μιλά για λιγότερες προσλήψεις (από το σημερινό 1 προς 1 στο 1 προς 5), ενώ έχει εξαγγείλει και συνεργασία με ιδιώτες. Θεωρείτε ότι το Δημόσιο σήμερα είναι υπερτροφικό και χρειάζεται να μειωθεί για να λειτουργήσει καλύτερα;

Κ. Χατζηδάκης: Στο δημόσιο ξεκινάμε από τις καλές διεθνείς πρακτικές, όπως είναι η στοχοθεσία και η αξιολόγηση με διεθνή standards και με συμμετοχή του ΑΣΕΠ. Σχετικά με τις προσλήψεις που θα κάνουμε, θα αφορούν, κατά προτεραιότητα, τους τομείς όπου υπάρχουν ανάγκες, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η αστυνόμευση. Ωστόσο, η μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί αναπόφευκτα σε υψηλότερους φόρους. Επίσης, δεν μπορεί να υποστηριχθεί μακροπρόθεσμα από την ελληνική οικονομία και θα οδηγήσει σε περεταίρω επιβάρυνση των ήδη επιβαρυμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Για αυτό μιλάμε, αρχικά, για μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις δημόσιων υπαλλήλων από το δημόσιο. Γιατί γνωρίζουμε ότι μπορούμε να το τηρήσουμε. Και προσθέτουμε ότι, αν το επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, θα μπορούμε να είμαστε και περισσότερο ελαστικοί με αυτό τον κανόνα. Θέλουμε ένα σύγχρονο και αποδοτικό Δημόσιο, που θα κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, με οφέλη για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. 

Διαβάστε τη συνέντευξη στο aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: