Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Παράταση έως 17 Ιουλίου για τα μηχανογραφικά - Έρχεται η ρύθμιση για κατάργηση ασύλου

  • Ειδήσεις βγήκαν μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργείο Παιδείας
  • Θα υπάρξει παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών δελτίων για να εξεταστεί αν υπάρχουν αδυναμίες στα νέα τμήματα σε προσωπικό ή υποδομές
  • Η Υπουργός κ. Κεραμέως επανέλαβε πως στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα έρθει στις 23 Ιουλίου στη Βουλή, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου
  • Δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες και τα παιδιά που θα πάνε τώρα τρίτη λυκείου θα εξεταστούν με το σύστημα που διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνηση
  • Θα ανακληθεί και η απόφαση για το πρόγραμμα σπουδών στη νομική Πάτρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την Παρασκευή (12/07) την επίσκεψη του στο Υπουργείο Παιδείας και μετά τις επαφές του, βγήκαν σημαντικές ειδήσεις από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Συζητήθηκαν σειρά ζητημάτων, με βάση την πολιτική που θέλει να ασκήσει η κυβέρνηση. Όπως είπε η κ. Κεραμέως, θα υπάρξει παράταση στην υποβολή μηχανογραφικών δελτίων, για να εξεταστεί, όπως τόνισε, αν υπάρχουν αδυναμίες στα νέα τμήματα σε προσωπικό ή υποδομές.
Η Υπουργός επανέλαβε πως στο πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θα έρθει στις 23 Ιουλίου στη Βουλή, περιλαμβάνεται ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και για το θέμα έχουν ήδη αρχίσει διαβουλεύσεις.

Η κ. Κεραμέως τόνισε πως δεν θα αλλάξει το εξεταστικό σύστημα στους βασικούς του άξονες και τα παιδιά που θα πάνε τώρα τρίτη λυκείου θα εξεταστούν με το σύστημα που διαμόρφωσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Προανήγγειλε, ωστόσο, πως η ηγεσία του υπουργείου θα προχωρήσει άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις και κυρίως σε εξορθολογισμό της ύλης, η κάλυψη της οποίας δεν είναι εφικτή, όπως είπε.

Την Παρασκευή (12/07), σύμφωνα με την υπουργό, θα ανακληθεί και η απόφαση για το πρόγραμμα σπουδών στη νομική Πάτρας. Βασικό μέλημα, όπως είπε, είναι να γεφυρώσει η κυβέρνηση την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. «Η χώρα μας δεν χρειάζεται τέταρτη Νομική Σχολή» ξεκαθάρισε.

Αναφορικά με τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζήτησαν, όπως είπε, και μακροπρόθεσμους στόχους και το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί νέο θεσμικό πλαίσιο για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με στόχο να δοθεί μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία και στα σχολεία και στα πανεπιστήμια. «Θέλουμε να απεμπολήσουμε εξουσίες και αρμοδιότητες και να τις δώσουμε στον φυσικό τους χώρο», κατέληξε.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε η κ. Κεραμέως:

Για το άνοιγμα των σχολείων: «Δρομολογούνται οι ενέργειες για να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά στην ώρα τους σε ό,τι αυτό αφορά σε βιβλία και ανθρώπινο δυναμικό».

Για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής: «Προχωρούν κανονικά οι προσλήψεις των 4.500 εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Έχουμε κάνει επαφές με το ΑΣΕΠ ώστε η διαδικασία να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Για προσχολική αγωγή: «Είμαστε υπέρ της δίχρονης προσχολικής αγωγής, πρέπει όμως να βεβαιωθούν ότι υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό για να υλοποιηθεί η αλλαγή. Θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες ώστε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός οποιασδήποτε δομής».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: