Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

ΑΔΕΔΥ: Για την άσκηση αγωγής κατά της εκπαιδευτικού στη Σάμο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΣΚΗΣΗ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΑΜΟΟμόφωνο ψήφισμα Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

Αντίστοιχο ομόφωνο ψήφισμα από τους 600 Αντιπροσώπους στο Συνέδριο της ΔΟΕ μπορείτε να το δείτε εδώ

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής και μήνυσης από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε συνάδελφό μας, που είχε στοχοποιηθεί επειδή υπερασπίστηκε έμπρακτα τις θέσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας και του εκπαιδευτικού και δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος συνολικά για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Ο ρόλος μας των εκπαιδευτικών είναι να διαπαιδαγωγούν τους μαθητές και της μαθήτριες έτσι ώστε πάνω απ’ όλα να αγαπούν τους ανθρώπους, να τους μάθουν τις αξίες της αλληλεγγύης και της συλλογικότητας.

Παλεύουμε για ένα σχολείο που θα μορφώνει όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά και εντείνουμε την πάλη για έναν κόσμο δίκαιο και ειρηνικό.

Το σχολείο πρέπει να θωρακιστεί από πρακτικές μελών συλλόγων γονέων και κηδεμόνων που παραβιάζουν τα διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των παιδιών και προσπαθούν να παρεισφρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να διαμορφώσουν, σύμφωνα με τις απόψεις τους, την εφαρμογή του δικαιώματος στην εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Παρ’ όλο που η μήνυση και η αγωγή, με απαίτηση μάλιστα αποζημίωσης 50.000 ευρώ, στρέφεται εναντίον της συναδέλφου μας, την αντιμετωπίζουμε σαν να στρέφεται ενάντια στο εκπαιδευτικό και ευρύτερα στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα.

Τέτοιες αδιανόητες, για την εκπαιδευτική κοινότητα, ενέργειες, με στόχο τους εκπαιδευτικούς που έμπρακτα υπερασπίζονται τις θέσεις του εκπαιδευτικού και δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος, δεν μας τρομάζουν.

  • Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε παιδιού να μορφωθεί, πόσο μάλλον των παιδιών θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
  • Ζητάμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα η αγωγή και η μήνυση.
  • Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και όλους τους αρμόδιους φορείς του να πάρουν θέση και να υπερασπιστούν όλους τους εκπαιδευτικούς που στοχοποιούνται ή διώκονται για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.
  • Βρισκόμαστε στο πλευρό της συναδέλφου μας, όπως και κάθε άλλου συναδέλφου που τυχόν βρεθεί στη θέση της.

Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ψήφισμα Γ.Σ. 12.07.2019 – Για την άσκηση αγωγής κατά της εκπαιδευτικού στη Σάμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: