Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Πάνω από 200 οργανικά κενά στη ΔΙΠΕ Σάμου - Ενημέρωση για το ΠΥΣΠΕ Σάμου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ Γενικής και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, από τις 3.276 αιτήσεις μεταθέσεων στη Γενική Αγωγή ικανοποιήθηκαν οι 2.118 (ποσοστό 65,65%), ενώ στην Ειδική αγωγή από τις 137 αιτήσεις ικανοποιήθηκαν οι 82 (ποσοστό 59,85%).

Είναι η πρώτη φορά όπου οι μεταθέσεις πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία των Αιρετών του Κλάδου, αφού τα Υπηρεσιακά Συμβούλια με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας λειτουργούν μόνο με τα διορισμένα μέλη!

Για τη ΔΙΠΕ Σάμου, όπως προκύπτει τόσο από τον πρόσφατο πίνακα κίνησης διδακτικού προσωπικού της Γενικής και Ειδικής Αγωγής, όσο και από την ανακοίνωση των μεταθέσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ Γενικής Αγωγής τα οργανικά κενά είναι πάνω από 200, χωρίς να έχουν υπολογισθεί οι φετινές επτά (7) συνταξιοδοτήσεις δασκάλων, επειδή έχουν το δικαίωμα να ανακαλέσουν έως τις 10 Απριλίου 2021.

Η κάλυψη όλων των κενών τόσο στη Γενική όσο και στην Ειδική Αγωγή με μόνιμους διορισμούς πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότηταΤο σύνολο των 10.500 διορισμών που έχουν εξαγγελθεί για τα έτη 2021 & 2022 είναι ελάχιστοι για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων, όταν τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει γίνει κανένας μόνιμος διορισμός και για τη φετινή χρονιά οι συνταξιοδοτήσεις των εκπαιδευτικών θα είναι πάνω από 3.000.

Τέλος, οι αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ μπορούν να υποβληθούν μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Π.Δ.50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ.100/1997.

Όσον αφορά το ΠΥΣΠΕ Σάμου, συνεδριάζει με τα διορισμένα μέλη και οι εισηγήσεις αποστέλλονται και γνωστοποιούνται και στα αιρετά μέλη του Συλλόγου. 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ήδη  έχει καλέσει τους συναδέλφους που εμφανίζονται ως «εκλεγμένοι» στις πράξεις συγκρότησης των Υ.Σ. που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει όπως οφείλουν εφαρμόζοντας την απόφαση της Δ.Ο.Ε. (αρ.πρ.1142/9-1120), .  

Επίσης, επειδή η λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων, κάτω από αυτές τις αντιδημοκρατικές συνθήκες, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, θα πρέπει να υποβάλλουν την παραίτησή τους και οι συνάδελφοι που έχουν ορισθεί από τη Διοίκηση στις θέσεις των διορισμένων μελών των Υ.Σ. είτε τοποθετήθηκαν με αίτησή τους είτε δίχως καν να ερωτηθούν (με την απαράδεκτη μεθόδευση της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.). 

Άμεσα θα πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και οι εκπαιδευτικοί που, ενδεχόμενα, κληθούν να αναλάβουν θέση δοτού αιρετού με βάση όσα προβλέπονται στο άρθρο 123 του ν.4763/2020. Δε θα υπάρξει νομιμοποίηση της λειτουργίας «ψευτο-υπηρεσιακών» Συμβουλίων από κανέναν συνάδελφο.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. απαιτεί την παράταση της θητείας των αιρετών που εκλέχθηκαν στις εκλογές του 2018 μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών δια ζώσης και εξακολουθεί, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, να τους θεωρεί αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου. 
Αντίθετα, σε καμία περίπτωση δεν αναγνωρίζει ως εκλεγμένους αιρετούς εκείνους που, περιφρονώντας τις αποφάσεις του κλάδου, αρνούνται να παραιτηθούν (βλέπε περιπτώσεις «εκλεγμένων» στα Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας) οι οποίοι, αυτονόητα, θέτουν τους εαυτούς τους εκτός κλάδου και το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τους κατά τόπους Σ.Ε.Π.Ε. να προχωρήσουν στη λήψη όλων των προβλεπόμενων από το καταστατικό τους μέτρων για τη διαγραφή τους από τα μητρώα τους.

Οι Σύλλογοι όλης της χώρας παρακολουθούν τη διαδικασία και ενημερώνουν το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για την υλοποίηση των αποφάσεων της Δ.Ο.Ε. καθώς και τις, τυχόν, περιπτώσεις που «συνάδελφοι» θα αρνηθούν να τις εφαρμόσουν.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να αναγνωρίσει οποιονδήποτε από τους παραπάνω «συναδέλφους» ως αιρετούς και διορισμένα μέλη αλλά ούτε, φυσικά, εάν, παρ’ ελπίδα συνεχίσουν να συμμετέχουν στις δράσεις των  Σ.Ε.Π.Ε., ως μέλη Δ.Σ. Συλλόγων ή ως αντιπροσώπους στις Γενικές Συνελεύσεις του κλάδου.

Κακαγιάννης Αντώνης

π. Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Σάμου

4 σχόλια:

samosweb είπε...

Ξέχασες να αναφέρεις ότι και οι τρεις εκλεγμένοι αιρετοί της Ενωτικής .εχουμε παραιτηθεί και μάλιστα δυο φορές .Ξέχασες να αναφέρεις ότι σας έχουμε κοινοποιήσει τις παραιτήσεις μας και επίσης ξέχασες να αναφέρεις ότι στο Δ.Σ του Συλλόγου σε διέψευσα , τοσο για τις εισηγήσεις που λες ότι παιρνουμε αλλά και για τα παραπονάκια που έκανες στην δντρια Εκπάιδευσης για τις ενημερώσεις που έχει ο Αρχοντούλης λες και ενημερώνομαι από ΤΟ πυσπε .

Έχω κρατήσει την συνομιλία που και εσύ διάβασες..

Σταμάτα πια τα ψέμματα και τις συκοφαντίες..
Σε βαρεθηκε όλος ο κόσμος πια "πρώην αιρετέ "

Ασχολήσου με κάτι ουσιαστικό εκτός από την λάσπη .

Αρχοντούλης Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν σαν δάσκαλος να μάθεις να χρησιμοποιείς σωστά τους όρους πρώην και τέως, π.αιρετε.

Χρύσα Πολυζωγοπουλου είπε...

κ. Κακαγιαννη:

1) τη συνθεση του ΠΥΣΠΕ τη λαβατε απο την Ενωτικη, οπως ολοι οι συναφελφοι μας μεσω των σχολειων τους
2) και οι τρεις αιρετοι της Ενωτικης εχουμε ηδη παραιτηθει. Εις διπλουν, μαλιστα. Κατι που επισης το γνωριζουν ολοι οι συναδελφοι μας, αφου σταλθηκε σε ολες τις σχολικες μονάδες απο την Ενωτικη.
3) στο email ΜΟΥ δεν εχω λαβει καμια ενημερωση του ΠΥΣΠΕ. Σας το ειπα και στο Δ.Σ. που πραγματοποιηθηκε τη Δευτερα, αλλα συνεχιζετε να το αγνοειτε.

Ανεξάρτητη Επικοινωνία Σάμου είπε...


Επίσημη θέση της ΔΙΠΕ Σάμου για τα αιρετά μέλη: “Ναι. Και θα συνεχίσουμε να τις στέλνουμε και στους δυό σας ως μέλη ΠΥΣΠΕ. Αυτό διευκρινίστηκε και γι` αυτό πήρατε εισηγήσεις ενώ πριν δεν παίρνατε”