Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στην αστυνομική βία και τον αυταρχισμό

Πορεία διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από το Σύνταγμα έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης (11/3) στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων ατόμων, που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν μεταξύ άλλων για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας σε βάρος των πολιτών.

Όλα αυτά, εν μέσω του τεταμένου κλίματος που υπάρχει το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη, όσα συμβαίνουν γύρω από το πρόσωπο του φυλακισμένου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς και στις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «Αν δεν αντισταθούμε σε κάθε γειτονιά θα βγαίνουμε απ’ το σπίτι μας μονάχα για δουλειά» οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία κι άλλοι φορείς συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση την Ομόνοια.

Λόγω της κοσμοσυρροής, είχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας και στην Βασιλίσσης Σοφίας μέχρι το ύψος της Βουλής.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση:

     

    

Φωτογραφίες: EUROKINISSI

Δεν υπάρχουν σχόλια: