Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Κούβελας: Ξεχάστε τα εμβόλια, υπάρχει λύση και είναι το φάρμακο κατά του κορωνοϊού

Η Γερμανία έχει προμηθευτεί 200.000 δόσεις η Ελλάδα τίποτα;

Αρκετά αποκαλυπτικός ήταν σήμερα το πρωί ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας της Ιατρικής σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κούβελας είπε πως ουσιαστικά βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα, αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να έχουμε επαρκείς δόσεις πριν τα τέλη του 2021 ενώ η μεγάλη βαρύτητα θα έπρεπε να πέσει στο φάρμακο που υπάρχει και το προμηθεύεται η Γερμανία σε χιλιάδες δόσεις.

Όπως είπε λοιπόν ο κ. Κούβελας, δεν είναι δυνατόν να έχουμε επαρκείς δόσεις εμβολίων για όλο τον πληθυσμό διότι «κανένα εργοστάσιο δεν είχε την δυνατότητα να το κατασκευάσει».

Όσον αφορά την ασφάλεια που ακούμε σχετικά με το εμβόλιο από τα ΜΜΕ, στην ουσία δεν είναι η ασφάλεια διότι όπως είπε ο κ. Κούβελας «Αυτές οι ρήτρες οι περιβόητες που υπέγραψαν τα κράτη με τις εταιρείες, και ο κόσμος νόμιζε ότι αναφερόντουσαν στην ασφάλεια, στην ουσία δεν είναι η ασφάλεια, γιατί η ασφάλεια είναι ατομική, αν εγώ πάθω κάτι εγώ θα κυνηγήσω την εταιρεία και κανένα κράτος δεν μπορεί να μου πει απαγορεύεται. Αυτές λοιπόν οι ρήτρες που έχουν προϋπογραφεί, άσχετα με αυτή τη διεθνή υποκρισία, είναι ακριβώς για την δυνατότητα της εταιρείας να παράξει το προϊόν που υποσχέθηκε, σε επαρκείς ποσότητες. Αυτό δεν γίνεται, αλλά το ξέραμε και γι΄ αυτό το λόγο είχαν ζητήσει οι εταιρείες και προϋπέγραψαν την μη δίωξη τους. Άρα λοιπόν τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, και θα καθόμαστε και θα κοιτάμε».

Μάλιστα από τα λεγόμενα του κ. Κούβελα καταλαβαίνουμε ότι η κάθε χώρα κοιτάει το συμφέρον της και δεν κοιτάει ούτε την Ε.Ε. ούτε την Ελλάδα, διότι όπως είπε για την Pfizer «Είχαν κλείσει και ένα συμβόλαιο με την Ινδία που θα παρήγαγε τεράστιες ποσότητες, 60 εκ. δόσεις το μήνα, η οποία όμως δεν μπορεί να τα διαθέσει, γιατί η Ινδική κυβέρνηση δεσμεύει τα πάντα μέχρι να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της, δηλαδή 2 χρόνια αργότερα γιατί ο πληθυσμός της Ινδίας είναι 1 δις 200 εκ. Τώρα με τα 100 εκ. δόσεις που θα ‘’βοηθήσει’’ η Sanofi την Pfizer ουσιαστικά μιλάμε για τον Γερμανικό πληθυσμό, μιλάμε για ψίχουλα μέχρι το τέλος του έτους. Επομένως ΔΕΝ προβλέπεται να έχουμε εμβολιασμένους πριν το τέλος του 2021.

Υπάρχει λύση και είναι το φάρμακο

Η ίδια η Ε.Ε. που βάζει τους κανόνες, όπως φαίνεται η ίδια τους καταπατά και η Ελληνική κυβέρνηση πιστή στους κανόνες  της Ε.Ε., ενδέχεται να πληρώσει βαρύ τίμημα, όπως δείχνουν τα πράγματα. Βλέπουμε χώρες της Ε.Ε. να σπάνε τους κανόνες και να κάνουν μόνες τους συμφωνίες με άλλα κράτη και φαρμακευτικές εταιρείες, για το συμφέρον των πολιτών της, ενώ η δικιά μας η χώρα φαίνεται να φέρεται «ηλιθιωδώς» και να πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι!

Όπως είπε ο κ. Κούβελας «Ξεχνάμε μονίμως τα αντισώματα της Lilly και της Regeneron. Η Γερμανία έχει πάρει 200.000 δόσεις. Η δικαιολογία στην Ελλάδα, είναι ότι δεν έχουν εγκριθεί από την Ε.Ε. Και η Γερμανία είναι στην Ε.Ε. πως πήραν 200.000 δόσεις και εμείς δεν μπορούσαμε να πάρουμε 3.000 δόσεις; 

Μιλάω για το αντίσωμα το φάρμακο, που πρέπει να πάρουν τώρα αυτοί που νοσούν. Ξεχάστε τα εμβόλια, δεν είναι εύκολη δουλειά τα εμβόλια, μην του δίνουμε τόση σημασία. Αφού λοιπόν υπάρχει το αντίσωμα θα έπρεπε η χώρα να προμηθευτεί τις απαραίτητες ποσότητες πραγματικού φαρμάκου που είναι τα δύο αντισώματα, ώστε να μην νοσούν και να μην μπαίνουν στα νοσοκομεία οι άνθρωποι και με γρήγορα βήματα να στήσουμε την πρωτοβάθμια, γιατί σας το έλεγα από την αρχή περιμένουμε και άλλα στελέχη και άλλους ιούς και άλλα μικρόβια. Η μόνη σοβαρή αντίσταση και γραμμή προτεραιότητας είναι η πρωτοβάθμια, συμβάσεις με πρωτοβάθμιους ιατρούς. Όσο δεν τα κάνουμε, θα τρέχουμε γύρω γύρω από την δουλειά μας, και θα γκρινιάζουμε γιατί κάποιοι φωστήρες δεν μας προμήθευσαν και τάχα μας ξεγέλασαν. Δεν μας ξεγέλασαν, εμείς ξεβρακωθήκαμε, εμείς πήγαμε γυρεύοντας, εμείς προπληρώσαμε».

Η άποψη του κ. Κούβελα είναι να εμβολιαστούν μόνο οι ευπαθείς ομάδες και η χώρα να προμηθευτεί το φάρμακο γι’ αυτούς που θα νοσούν.

Τέλος φαίνεται πως η λύση που αναφέρει ο καθηγητής κ. Κούβελας είναι η μόνη λύση αυτή την ώρα, αφού δεν πρόκειται να έχουμε επάρκεια σε εμβόλια στη χώρα μας τουλάχιστον πριν τα τέλη του 2021, με τον παγκόσμιο «πόλεμο του εμβολίου» κρατών και φαρμακευτικών εταιρειών που υπάρχει, αλλά και να έχουμε εμβόλια αρκετοί συμπολίτες μας δεν θα το κάνουν, οπότε θα είμαστε συνέχεια πίσω από την πανδημία.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποχώρισε πριν λίγο 12.30 η Astrazeneca από τις συνομιλίες με την Κομισιόν της Ε.Ε. Μια εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων πολιτών. Τελικά δικαιώνεται σιγά σιγά ο Δημήτρης Κούβελας!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: