Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ακύρωση των εξετάσεων PISA στα Δημοτικά σχολεία της Σάμου

Pisa: Τι έδειξαν οι διαγνωστικές εξετάσεις σε Δημοτικό και Γυμνάσιο | in.grΧαιρετίζουμε τους/τις συναδέλφους/ισσες του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου που σήκωσαν τη δεδομένη στιγμή με επιτυχία το βάρος της υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου στο Σύλλογο μας. Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι, όταν η σχολική κοινότητα, δρα ενωμένα, συντονισμένα και μαζικά, μπορεί να ακυρώσει τις εκπαιδευτικές πολιτικές που οδηγούν στην εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και στην κατηγοριοποίηση σχολείων - μαθητών - εκπαιδευτικών.

Ελπιδοφόρα είναι και τα μηνύματα που έρχονται απ’ όλες τις περιοχές της χώρας που το ΥΠΑΙΘ προσπάθησε να πραγματοποιήσει τις εθνικές εξετάσεις κατάταξης τύπου PISA. Οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τους γονείς των μαθητών τους και χωρίς να καμφθούν από τις απειλές που εξαπέλυσε η Κυβέρνηση και η Υπουργός Παιδείας ακύρωσαν τις εξετάσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους.

Ο Σύλλογός μας ήταν και σήμερα από το πρωί δίπλα στους εκπαιδευτικούς..

Μιλήσαμε μαζί τους και δεσμευτήκαμε να είμαστε στο πλευρό τους, σε όλους τους αγώνες, για το δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά!

Γιατί αν γλυτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…..

Έτσι θα νικήσουμε όλοι μαζί τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΥΡΩΣΑΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PISA!

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών.

Αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε και θα νικήσουμε!

Περήφανοι για τους συναδέλφους, τους μάχιμους εκπαιδευτικούς της τάξης!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: