Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ! - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!



ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, 10.00 πμ στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, παρέδωσε πλήρως και επίσημα τη χώρα, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στα αρπακτικά του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας και στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο. Αυτή είναι η επιλογή που εκφράζει τα συμφέροντα του ΣΕΒ, των τραπεζών, του ντόπιου κεφαλαίου, για να αντιμετωπίσουν την κρίση της κερδοφορίας τους και για να στηρίξουν την ταξική κυριαρχία τους στη χώρα.

Η επιλογή αυτή αποτελεί κορύφωση μιας πολιτικής καταλήστευσης των εργαζομένων και του πλούτου της χώρας από το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο με κάθε τρόπο, εδώ και δεκαετίες. Μιας πολιτικής που χρόνια τώρα καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων και της νεολαίας. Μιας πολιτικής που γιγάντωνε τα ελλείμματα και τα χρέη και καθημερινά ρήμαζε την παραγωγική συγκρότηση της χώρας. Μιας πολιτικής που τους τελευταίους μήνες διακήρυξε ανοιχτά πως για να σωθεί το σύστημα της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης, πρέπει η χώρα και οι εργαζόμενοι να βυθιστούν στην οριστική καταστροφή και εξαθλίωση. Σε αυτό ακριβώς οδηγεί με ραγδαίους ρυθμούς η απόφαση της κυβέρνησης!


Υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να μην γίνουμε σύγχρονοι δούλοι στον μεσαίωνα που μας φέρνουν, για να μην γίνει ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων και της νεολαίας, η καύσιμη ύλη της καπιταλιστικής-ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ο δρόμος του ξεσηκωμού, της εξέγερσης, της ανατροπής του συστήματος που στηρίζεται στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, που φέρνει εξαθλίωση και πολέμους. Αυτό το δρόμο πρέπει να ανοίξουμε, με τη μαζική λαϊκή πάλη, με την οργάνωση αντιστάσεων και αγώνων για την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, και συνολικά του Προγράμματος Βαρβαρότητας. Αυτό το δρόμο πρέπει να ανοίξουμε με έναν μαζικό και παρατεταμένο ξεσηκωμό που θα παλεύει για το διώξιμο του ΔΝΤ και της ΕΕ από τη χώρα, για την ανατροπή της απόφασης της κυβέρνησης και των κομμάτων του συστήματος.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες,

Το σύστημα και η κυβέρνησή του πήρε τις αποφάσεις του. Δεν υπάρχουν ερωτήματα, δεν χωράνε δεύτερες σκέψεις. Πρέπει να ενωθούμε, να αγωνιστούμε. Τη δύναμη μας, το δίκιο μας και την προοπτική μας θα τη βρούμε μόνο στην μαζική πάλη, στη σύγκρουση μας με το σύστημα και τις δυνάμεις του.

Η 1η Μάη είναι μέρα των εργατών και των λαών, μέρα-σύμβολο της πάλης για την ανατροπή της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, μέρα ορόσημο για τους καταπιεσμένους παντού στη Γη. Η Ιστορία αυτής της πάλης δεν τελείωσε, δεν μπορεί να τελειώσει όσο κυριαρχεί η ιμπεριαλιστική- καπιταλιστική βαρβαρότητα και σκλαβιά. Μπροστά μας βρίσκονται ιστορικοί αγώνες! Θα τους κάνουμε εμείς, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, η νεολαία!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, 10.00 πμ στο Εργατικό Κέντρο

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ:
  • ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΣ (Πολιτιστικό Κέντρο) Δευτέρα 26/4, 8μ.μ.
  • ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ (Κινηματογραφική Λέσχη «Ίριδα») Παρασκευή 30/4, 8μ.μ.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΝΕΟΛΑΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: