Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Πως μοριοδοτούνται τα κριτήρια του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο


Η σειρά κατάταξης των μετεχόντων στον τελικό πίνακα προσδιορίζεται από τις μονάδες που συγκέντρωσαν στον διαγωνισμό, από ακαδημαϊκά κριτήρια, από την προϋπηρεσία τους ως εκπαιδευτικών και από κοινωνικά κριτήρια ως ακολούθως:

(α) Μονάδες από τον διαγωνισμό:

Υπολογίζεται η συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε ο υποψήφιος στον διαγωνισμό ή σε έναν ή τους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. Εάν ο υποψήφιος συγκέντρωσε τη βαθμολογική βάση σε περισσότερους διαγωνισμούς, λαμβάνεται υπόψη εκείνος στον οποίον συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.


(β) Ακαδημαϊκά κριτήρια:

■ Ο βαθμός του πτυχίου: για πτυχία με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως δέκα (10) υπολογίζονται σε 0,5 μονάδες για κάθε βαθμό του πτυχίου πάνω από τον βαθμό πέντε (5), καθώς και κλάσματα αυτών με αναγωγή στο πρώτο δεκαδικό ψηφίο.
■ Η γλωσσομάθεια: δύο (2) μονάδες για την άριστη, μιάμιση (1,5) για την πολύ καλή και μία (1) μονάδα για την καλή γνώση μίας μόνο ξένης γλώσσας, η οποία αποδεικνύεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Δεν παρέχονται μονάδες για τη γνώση δεύτερης ξένης γλώσσας ή ξένης γλώσσας που αποτελεί ειδικό προσόν διορισμού.
■ Η πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ, όπως αποδεικνύεται σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για το προσοντολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, ή οι πιστοποιημένες δεξιότητες τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) επιπέδου 1: μία (1) μονάδα.
■ Η κατοχή δεύτερου πτυχίου στις επιστήμες της αγωγής ή σε γνωστικό αντικείμενο σχετικό με τα μαθήματα που διδάσκονται στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης ή στη διδακτική: τρεις (3) μονάδες.
■ Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού-έτους στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίστηκε ο υποψήφιος: δύο (2) μονάδες.
■ Η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίστηκε ο υποψήφιος, ή στις επιστήμες της αγωγής: δυόμιση (2,5) μονάδες.
■ Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στο γνωστικό αντικείμενο του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίσθηκε ο υποψήφιος: τρεις (3) μονάδες. ,
■ Η κατοχή διδακτορικού διπλώματος στη διδακτική του γνωστικού αντικειμένου του κλάδου ή της ειδικότητας για την οποία διαγωνίστηκε ο υποψήφιος, ή στις επιστήμες της αγωγής: πέντε (5) μονάδες.

Μονάδες που προκύπτουν από την κατοχή τίτλου σπουδών στο ίδιο επιστημονικό αντικείμενο δεν αθροίζονται, αλλά λαμβάνεται υπόψη μόνο ο τίτλος που λαμβάνει τον μεγαλύτερο αριθμό μονάδων.

(γ) Πραγματική διδακτική προϋπηρεσία

■ Η προϋπηρεσία από 0, έως και 8 μήνες: 0,10 μονάδες για κάθε μήνα.
■ Μ προϋπηρεσία από 8 έως και 16 μήνες: 0,15 μονάδες για κάθε μήνα.
■ Η προϋπηρεσία από 16 έως και 24 μήνες: 0,20 μονάδες για κάθε μήνα.
■ Η προϋπηρεσία από 24 έως και 32 μήνες: 0,31 μονάδες για κάθε μήνα.
■ Η προϋπηρεσία από 32 έως και 40 μήνες: 0,35 μονάδες για κάθε μήνα.
■ Η προϋπηρεσία από 40 έως και 48 μήνες: 0,40 μονάδες για κάθε μήνα.
■ Η προϋπηρεσία από 48 έως και 60 μήνες: 0,45 μονάδες για κάθε μήνα.
Το ανώτατο όριο μονάδων από προϋπηρεσία είναι 17,50 μονάδες.

Λαμβάνεται υπόψη η συνολική διάρκεια της-πραγματικής διδακτικής προϋπηρεσίας. Σε περιπτώσεις προϋπηρεσίας με μειωμένο ωράριο, γίνεται αναγωγή στο εκάστοτε υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριο διδασκαλίας. Ο χρόνος υπηρεσίας σε δυσπρόσιτα σχολεία υπολογίζεται στο διπλάσιο.

(δ) Κοινωνικά κριτήρια

■ Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω ή η πάθηση από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή σκλήρυνση κατά πλάκας ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία: πέντε (5) μονάδες.
■ Η μόνιμη αναπηρία 67% και άνω των τέκνων: πέντε (5) μονάδες.

Τα παραπάνω στοιχεία δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ (που παρουσιάζει το νομοσχέδιο) 24/4/2010 από alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: