Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Συνεδρίαση ΚΥΣΠΕ 19-1-2011

Των αιρετών του ΚΥΣΠΕ
Παληγιάννη Βασίλη και Μπράτη Δημήτρη

Οι σκοπιμότητες στη λειτουργία του ΚΥΣΠΕ δεν έχουν προηγούμενο.

Τυχαία, από συνάδελφο, πληροφορήθηκα ότι θα συνεδριάσει το ΚΥΣΠΕ την Τετάρτη 19-1-2011. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο, διαμαρτυρήθηκα γιατί δεν μου γνωστοποιήθηκε η συνεδρίαση και ζήτησα αναβολή για τη Δευτέρα 24-1-2011 λόγω προγραμματισμένης συμμετοχής μου σε συνέδριο.

Παρά την προφορική διαβεβαίωση ότι θα λάβει υπόψη του το αίτημά μου, τελικά, η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στις 19-1-2011 χωρίς να ενημερωθώ από κανέναν και χωρίς να ενημερωθεί και η αναπληρωματική μου αιρετός. Τυχαίο; Δεν το νομίζω…

Αν λάβω υπόψη μου ότι σε προηγούμενες συνεδριάσεις η πλειοψηφία του Συμβουλίου απέρριπτε ασυζητητί όλες τις αιτήσεις αποσπάσεων ακόμα και ειδικών κατηγοριών (αναπηρίες πάνω από 67%, σύζυγοι στρατιωτικών κ.α.), σ’ αυτή τη συνεδρίαση έκαναν δεκτές κάποιες αιτήσεις, όχι τυχαίες, με αποκορύφωμα την ικανοποίηση αίτησης συναδέλφου με ένα χρόνο υπηρεσίας χωρίς να επικαλείται κανέναν λόγο, ενώ δεν ικανοποιήθηκε αίτηση απόσπασης πολύτεκνης μητέρας που ανήκει στην ειδική κατηγορία.

Δυστυχώς, δεν έγινε κατανοητό στην πλειοψηφία ότι το ΚΥΣΠΕ δεν είναι εντολοδόχος συγκεκριμένων κέντρων.
Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς καταρρακώθηκε το κύρος και η αξιοπιστία του.
Eλπίζω πως αναλογιζόμενοι όλοι μας τις ευθύνες μας δεν θα υπάρξει συνέχεια…

Πάντα στη διάθεσή σας

Παληγιάννης Βασίλης

Στη σημερινή συνεδρίαση (19-1) του ΚΥΣΠΕ, σύμφωνα με τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ, Μπράτη Δημήτρη, εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Εξέταση αιτήσεων παραίτησης εκπαιδευτικών:

Εξετάστηκαν 12 αιτήσεις (4 ΠΕ70, 4 ΠΕ60, 3ΠΕ6 και μια ΠΕ11) και εγκρίθηκαν όλες. Εγκρίθηκε, επίσης, και μια αίτηση ανάκλησης παραίτησης.

2. Βαθμολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας εκπαιδευτικού Π.Ε.60 σε σχολεία της Κύπρου:

Αναγνωρίστηκε

3. Εξέταση αιτήσεων απόσπασης (νέες, επανεξετάσεις, ανακλήσεις):

Εγκρίθηκαν 9 αποσπάσεις (μελών ΟΤΑ, συζύγων στρατιωτικών και για λόγους υγείας), έγιναν δεκτές 5 αιτήσεις ανάκλησης και έγιναν, επίσης, δυο τροποποιήσεις.

Δημήτρης Μπράτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: