Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΟΛΜΕ : 3ωρη στάση εργασίας

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας,
ΤΕΤΑΡΤΗ 26-1-2011 στη 1 μμ

Η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την κρίση και εφαρμόζοντας την πολιτική του μνημονίου, επιδιώκει σαρωτικού χαρακτήρα αντιεκπαιδευτικές αλλαγές με στόχο την περικοπή των δαπανών για την εκπαίδευση, την προώθηση του σχολείου της αγοράς, η εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στα σχολεία και τελικά τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας.

Σ’ αυτά τα πλαίσια προχωρά στην υλοποίηση εκτεταμένων συγχωνεύσεων δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα. Στο όνομα του ΔΝΤ, το σχολείο της γειτονιάς ή της κοινότητας καταργείται για να δώσει τη θέση του σε πολυπληθή, απρόσωπα και μαζικά «πολυδύναμα» σχολικά κέντρα. Με τα «πολυδύναμα σχολεία» θα διευκολυνθούν όλα τα σχέδια για το σχολείο της αγοράς στην εποχή του «Καλλικράτη». Είναι φανερό πως εάν υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια, το σχολείο της γειτονιάς θα γίνει παρελθόν, χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικοί θα εξαναγκαστούν σε εξοντωτικές μετακινήσεις. Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα αυξηθεί κατακόρυφα με δραματικές συνέπειες στην ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παράλληλα οι περικοπές στις επιχορηγήσεις των σχολικών επιτροπών συνεχίζονται με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του δημόσιου σχολείου και την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες του.

Τα κενά ακόμα υπάρχουν στα σχολεία με αποτέλεσμα να ακυρώνονται προγράμματα (όπως η ΠΔΣ ή ξένων γλωσσών κ.λπ. ) αλλά και να γίνεται ανάθεση ωρών διδασκαλίας σε εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων (π.χ. σε δασκάλους ανατίθεται το μάθημα της Φυσικής Αγωγής), γεγονός που υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση.

Για τους παραπάνω λόγους το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 26-1-2011 μαζί με τη ΔΟΕ στις 1 μμ στο Υπουργείο Παιδείας.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας (11-2 μμ για την πρωϊνή βάρδια και 2-5 μμ για την απογευματινή).

Δεν υπάρχουν σχόλια: