Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

8ο Ενημερωτικό Δελτίο για το Δ.Σ του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Σάμου (17-3-11)

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ (15-3-11), που καλούσε τους συναδέλφους αναπληρωτές ΕΣΠΑ, από την Πέμπτη 17 του Μάρτη 2011, να προβούν σε επίσχεση εργασίας, με ευθύνη των Συλλόγων Π.Ε., καταθέτοντας σχετική δήλωση στις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης, και την προκήρυξη δίωρης στάσης την Παρασκευή, 18-3-11, ήμασταν υποχρεωμένοι, ως Δ.Σ., να  συγκαλέσουμε άμεσα συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου την Πέμπτη και να συζητήσουμε τουλάχιστον τα δύο θέματα της ΔΟΕ. Είχαν ενημερωθεί όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τις αποφάσεις της ΔΟΕ και το επείγον των θεμάτων.
Στο  Δ.Σ. που έγινε παρόντων (4) μελών συζητήθηκαν:
  1. η επίσχεση εργασίας αναπληρωτών ΕΣΠΑ
  2. η δίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 και
  3. τα αποδεικτικά παραλαβής από τους εκπαιδευτικούς για τις περικοπές αποδοχών για συμμετοχή τους σε απεργία.
1. Για την επίσχεση εργασίας αποφασίστηκε ομόφωνα να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι ΕΣΠΑ, μέσω των Δ/ντών σχολείων, για την απόφαση της ΔΟΕ, τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της ΔΟΕ και τη δήλωση επίσχεσης. Έχουν σταλεί στα e-mail των σχολείων και υπάρχουν και στο site της ΔΟΕ. (www.doe.gr). Όσοι συνάδελφοι ΕΣΠΑ επιθυμούν να κάνουν επίσχεση εργασίας, να ενημερώσουν τα μέλη του Δ.Σ., για να  συγκεντρώσουν όλες τις δηλώσεις επίσχεσης και να τις καταθέσουν στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης. Παρακαλούνται επίσης οι Δ/ντές σχολείων να ενημερώσουν άμεσα τους συναδέλφους ΕΣΠΑ που υπηρετούν στα σχολεία τους για την επίσχεση εργασίας.
2. Μετά την απόφαση της ΔΟΕ να προκηρύξει δίωρη στάση την Παρασκευή 18-3-11 για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολείων, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα να συμμετάσχει στη δίωρη στάση την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011 και ώρα (12:00-14:00) και να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου στις 1:00 μ.μ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη δίωρη στάση της ΔΟΕ.
3. Μετά τις διαμαρτυρίες των συναδέλφων για τα αποδεικτικά παραλαβής, που αφορούσαν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση (22-23/2/11) της ΔΟΕ και μετά τις διευκρινίσεις από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης, το Δ.Σ. του συλλόγου αποφάσισε ομόφωνα, ότι από τη στιγμή που οι Δ/ντές των σχολείων ενημερώνουν ενυπόγραφα τη Δ/νση για τους εκπαιδευτικούς που απήργησαν, δεν έχει κανένα νόημα να στέλνει η Δ/νση αποδεικτικά παραλαβής στους εκπαιδευτικούς, δημιουργώντας σύγχυση στους συναδέλφους και περισσότερη γραφειοκρατία στους υπαλλήλους του Γραφείου.
4. Τέλος, το Δ.Σ. του Συλλόγου, αποφάσισε ομόφωνα ότι το επόμενο Δ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 στο  1ο Δ.Σ. Καρλοβάσου στις 6:30 μ.μ. με τα υπόλοιπα θέματα Η.Δ.:
1. συγκρότηση νέου Δ.Σ του Συλλόγου μετά τις εκλογές της 16ης Δεκέμβρη 2010
2. 3ωρη στάση εργασίας σε περίπτωση μη μεταφοράς των μαθητών από το ΚΤΕΛ.
3. ενημέρωση από τους αιρετούς -μοριοδότηση
4. απολογισμός εκδήλωσης για την Παιδεία στις 19/2/11
5. ψήφισμα συμπαράστασης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
6. έξοδα μηχανογράφησης μισθοδοσίας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Διαβάστε  την  7η συνεδρίαση για τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: